Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás. – írta: bloggiold, 6 éve

Bevezető, tartozékok

A Shenzen városában 2012-ben létrehozott cég kezdetben mobiltelefon-alkatrészeket gyártott. Számos nagynevű partnerrel együttműködve, rövid időn belül már három gyárban folyt a termelés. Ez szép teljesítmény, de nem túl egyedi eset. Miután minden feltétel adott volt, piacra dobtak egy új telefonmárkát 2017-ben Maze néven, melynek magyar jelentése labirintus. A történet érdekessége a névválasztás. Az 1973-ban bemutatott, a magyar mozikban Feltámad a vadnyugat címmel futott (eredeti címén Westworld) filmet az HBO újragondolta és szuperprodukciót forgatott belőle. A Westworld egy olyan élménypark neve, ami a régi vadnyugatot mintázza, és lakói az emberekre megszólalásig hasonlító androidok. A kritikusok szerint simán a 2016-os év legjobb tévés sci-fije lett, amelyben Sir Anthony Hopkins feledhetetlen alakítást nyújtott. A filmben többek között egy titokzatos útvesztőt keresnek és keret nélküli telefonokkal irányítják a robotokat, ez a sorozat annyira lenyűgözte kínai barátainkat, hogy ezt a Maze (labirintus) márkanevet vették fel.

A Xiaomi Mi Mix készüléke szintén nagy hatással volt a gyártóra és az egész telefonos iparágra. A Mi Mix az okostelefonok jövőjét képviseli, irányt mutat, elhozta a keret nélküli mobilok trendjét. A Xiaomi készüléke minden tekintetben lenyűgöző, de koránt sem tökéletes, ahogyan a Maze Alpha sem az.

Az elmúlt egy évben szinte minden gyártó előállt a Mi Mix által ihletet „keretmentes” megoldással, több-kevesebb sikerrel.

Ahogyan a telefon, úgy a csomagolása is szép nagy és tekintélyt parancsoló. Kapunk egy 2 amperes hálózati töltőfejet, Type-C USB kábelt, SIM-tűt, plusz kijelzővédő fóliát – amelyből gyárilag is van egy az előlapon -, valamint a szokásos papírhalmazt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények