Navon Raptor 7 - nem kihalt ragadozó

Jó minőségérzetű, kellemes tablet, ami megérte a pénzt, talán csak az akkumulátorra gyúrhattak volna még. – írta: d@vee, 10 éve

A motor, használhatóság, multimédia

A burkolat alatt egy Amlogic aml8726-mx típusú chipset található, két Cortex A9-es maggal, valamint egy szintén kétmagos Mali 400 MP2-es IGP-vel (GPU) felvértezve.

Az IGP magonként 400 MHz, a processzor pedig max. 2 x 1.6 GHz-en ketyeg.

Ez a SoC bőven elég ahhoz, hogy meghajtsa a kis ragadozót, sőt, több is, mint elég hozzá. Szintetikus tesztet csak egyet csináltam, szerintem felesleges ezen rugózni, ugyanis a felhasználói élményt nem a számok, hanem a hétköznapi felhasználási sebesség nyújtja.
(Ha valakinek mindenképpen fontosak a számok, mert nélküle nem tud nyugodtan aludni: az Antutu 12425 pontot adott, megelőzve ezzel pár Tegra3-as gépet.)

A mindennapi felhasználásban bizony tökéletesen helytáll. Ugyanis nem akad a főképernyőn való lapozgatás közben, sem akkor ha több dolgot is csinálunk, a multitasking működik, köszönhetően az 1 GB DDR3-as RAM-nak.

A belső tárhely 8 giga, amiből mi kapunk 5.1-et a filmeknek, zenéknek, képeknek vagy egyéb dolgoknak, valamivel több mint 800 MB-ot pedig telepíteni a programokat. (Ez elég, ugyanis a nagyobb játékoknak csak pár MB-ját rakja ide, a többi megy a nagyobb helyre). Ha ezzel nem lennénk megelégedve, memóriakártyával 32 GB-ig bővíthetjük, tetszés szerint.

A tabon az Android 4.1.2-es verziója teljesít szolgálatot. Van frissebb is igaz, de amíg minden fő létfontosságú funkció (pl. a Project Butter) benne van, addig ráérnek felőlem a frissítéssel.

Gyárilag kapunk pár programot, amiket ugyan nem használok, de elférnek rajta, nem fogom felsorolni őket, aki akarja/fontos neki, utánanéz úgyis.

Ilyen képernyőméretben már nyugodtan filmezhetünk is, nem kell gúvasztani a szemünket, hogy lássunk is valamit. A gép bőven elég erős a FullHD filmekhez, még a gyári lelátszó is gond nélkül vitte őket.

A HDMI-n keresztül pedig akár TV-re is köthetjük, ilyenkor pedig ki is használhatjuk, hogy viszi a nagy felbontású filmeket, videókat. De a tab felbontásához elég, ha csak 720p-s mozgóképet párosítunk, teljesen tiszta rajta az is.

Zenelejátszót kapunk, a gyári androidosat, amit én le is cseréltem, de nem muszáj, a simával is elleszünk.

A hangszóró minősége elmegy, mivel úgysem ezen fogunk dj-skedni, videókhoz, játékokhoz elég.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények