UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában. – írta: bloggiold, 7 éve

Kamerák, multimédia

A hátlapon egy 8 megapixeles Hynix Hi843b kameramodult találunk, f/2.8-as apertúrával és LED villanóval. A szenzor besszállító a SK Hynix egyébként egy Dél-Koreában 1983-ban alapított, elismert cég.

A kamera jó (rossz) szokás szerint 13 megapixelre van felskálázva, amit első körben állítsunk vissza inkább nyolc megapixelre.

A szoftver fapados, az AOSP-alapú kamerafelületet kapjuk, amelyben van panoráma mód, HDR, kép a képben funkció, és néhány egyéb beállítási lehetőség. Az egyszerű felület ellenére szépen teszi a dolgát a kamera, megfelelő fényviszonyoknál gyorsan fókuszál, és a képek is egy szempillantás alatt elkészülnek.

Az előlapra pedig egy 2 megapixeles fixfókuszos SuperPix SP2509 egység került, szintén szoftveresen módosítva 5 megapixelre.
Videókat maximum Full HD-ben rögzíthetünk, elfogadható kép és hang minőségben.

A szokásos tesztképek automata módban, alapbeállításokkal készültek.

Képek tejes méretben itt láthatóak

Jó fényviszonyoknál elfogadható képeket készíthetünk a telefonnal, a színek rendben vannak, de a dinamikatartomány elég kicsi, és teljes nagyításnál azért már elvesznek a részletek. Túlzottan sokat ne várjuk ebben az árszegmensben egy mobiltól, hozza a kategória átlagot.

Az unalomig ismert AOSP-alapú zenelejátszó előadók, albumok, dalok és listák szerint jeleníti meg a dalokat, az opciók gombra nyomva a keverést és a hangeffekteket érjük el. Az alkalmazás kijelzi az albumborítót és a számok címét.

Van RDS-es FM-rádió, ami fülhallgatót csatlakoztatása után működik csak. Ezután már kihangosítva is lehet használni, illetve lehetőség van a műsorok rögzítésére is.

A hangszóró minősége közepes, maximális hangerő elég csekély, a fülesre kimenő hangminőség az elmegy kategóriába tartozik.

A videolejátszó, az MP4, 3GP, MKV és a H.264 kódolású formátumokkal elboldogul, DivX/AVI fájlokat és a feliratokat nem játssza le. Érdemes meglátogatni a Play Áruházat, ahol sokkal jobb programok lelhetők fel, javaslom például a VLC-t filmek nézésére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone Tiger - kölyök tigris

    Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében.

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.