Asztrofotózás - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


f.lorand
(senior tag)

Kuyarashi nagyszerű napmaszkját most tudtam először kipróbálni egy átlagos méretű napfolton. Szuperul működik!


kuyarashi
(őstag)

Örülök, hogy beválik.


olle
(senior tag)

Sziasztok. Voltam olyan szerencsés hogy életem során másodjára de sajnos utoljára láthattam a napfogyatkozást. Ez lett a legjobb képem. Remélem maradhat illetve nem lett túl rossz egy egyszerű telefontol full felkészületlenül. Illetve szemezek egy ideje ezzel a témával. :R


f.lorand
(senior tag)

Sőt, örülünk neki, ha van saját fotós, az egészen más, mint a netes képek. Mesélsz kicsit milyen volt?


olle
(senior tag)

kb. másfél órán keresztül járkáltam ki-be, elég lassan következik be a napfogyatkozás. Az emberek meg voltak veszve. Én nem tudtam lefotózni a folyamatot, ahogy a Hold mozog, valahogy a telefon azokra a pillanatokra nem tudott fókuszálni. Gondolom, azért nem, mert az arcában volt a vásárolt védő "lencse". Ahogy elkezdett sötétedni, a madarak repkedtek összevissza. Fehér, már-már világoskékes színű volt az egész. Szemüveg le, és lehetett nézni. Nem csodálkozom rajta, hogy a régieket mennyire befolyásolta egy ilyen esemény. Szó szerint földön túli. Itt is ment a tűzijáték. Kiabáltak az emberek, nem tudtak csendben nézni. Igaz, más kultúra. Egy élmény volt. Jókor voltam jó helyen.


Jim-X
(őstag)

En lattam a sajat kis kozsegemben 1999-ben a teljes napfogyatkozast Magyarorszagon, csodalatos elmeny volt, akkor meg nem volt social media, hogy a csapbol is az folyjon, meg kellett elni. 19eves voltam, ugyhogy sosem fogom elfelejteni :B :K


Pulsar
(veterán)
Blog

Köszi a képet és a beszámolót. :R
Tisztán emlékszem 1999-re, amikor még Siófokon laktunk, és annyi ember volt, amennyi szerintem előtte, és azóta se. És maga a napfogyatkozás, ahogy egy pillanat alatt tényleg sötét lett, hűvös szél fújt, madarak repkedtek össze vissza. Tényleg földöntúli élmény volt :)


olle
(senior tag)

Nekem is volt szerencsém látni. De látod a dátumra nem emlékeztem. Köszönöm. :R Ezek szerint voltam vagy 9 éves. A következőre felkészülök. 2033. március 30. Azt még megvárom.


Pulsar
(veterán)
Blog

Európában is lesz azért "pár" még amit megvárhatunk :D
https://hu.wikipedia.org/wiki/21._sz%C3%A1zadi_napfogyatkoz%C3%A1sok_list%C3%A1ja


consono
(nagyúr)

Bizony. Én mondtam is az asszonynak, hogy 2027-ben Spanyolországba megyünk nyaralni :)
A 99-es is nagy élmény volt, a nászútunkról jöttünk épp haza.


olle
(senior tag)

Igen a Spanyolok nagyon el lesznek látva ezen a téren.


Pulsar
(veterán)
Blog

Hm, asszem én is mondom neki, és akkor ott találkozunk :D

Az ISS-es felével amit láttam sem semmi. Örülök, hogy már itt tart a technológia, hogy egy űrállomás szemszögéből is megtekinthető egy ilyen esemény :)


Jim-X
(őstag)

Most neztem en is, hogy 2 is lesz :C Mi Madridban elunk, ugyhogy tuti mind a kettore benevezek, de 26-ban es 27-ben mar viszem a C11-et is (ha addig nem lesz mas) :))


f.lorand
(senior tag)

Az M106 galaxis önmagában is roppant érdekesen színes csillagváros, már publikáltam róla fotót néhány évvel ezelőtt. Ugyanakkor a vöröses jeteket korábban nem sikerült megörökítenem. Ezt az elmaradásom pótoltam ezzel a friss tavaszi képpel. Ezekről bővebben írok a linken, illetve a teljes méretű kép is ott nézhető meg.


popey37
(addikt)

ahogy elnézem a képeket, bevállt az uj müszer.


f.lorand
(senior tag)

Be :)


f.lorand
(senior tag)

Szuper a Metoros cikk!


.mf
(veterán)

Megjelent? Nem is tudtam. Két hónapja küldtem el, azt hittem, végül bele sem került :)

Szuper lett az M106-os kép!
Jó látni, hogy egy színes kamerával is szépen ki lehet hozni Ha részleteket (igaz, 400 f4.5 serényen gyűjti a fotonokat, és kapott is expóidőt rendesen).


f.lorand
(senior tag)

Dede, ez a fő téma, a képekkel.


Pulsar
(veterán)
Blog

najó, mindig csodálkozom, hogy van még feljebb, és mindig felül múlod magad. Gratulálok :R

üzenetek