[RIOS ERROR] Asztrofotózás - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Asztrofotózás - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

.mf
(veterán)
[RIOS ERROR]

8 óra, híreket mondunk :))

A héten lezajlott a NEAF, bejelentették a SW Wave 100i (10/15 kg teherbírás) és 150i (15/25 kg) mechanikáit.
Van pár ügyes megoldásuk (150i-nél kuplung kiegyensúlyozáshoz, kimenetek a nyergen), de sajnos nem váltják meg a világot, nem hozzák elérhetőbb szintre a hullámhajtást. Kár, akkor mégis nyernem kell a lottón :))

Amit ott nem mutattak be, de Japánban már kiállították: HAC125, egy 125/250 (250 f2) mini RASA :DD Kicsi, könnyű (a SA-GTI-vel demózták), viszont csak kis 1.25" kamerákkal működik (125-nél már az is jelentős kitakarás). Beteg cucc, de a CN-on a SW képviselő szerint a hátrányai miatt (fókuszálni elől kell - de akkor a kéz kitakar) inkább csak proof of concept bemutató darab.

Ha már RASA, a Celestron még az év elején mutatta be az Origint, ami egy szteroidos Seestar: szintén Alt-Az, de az 50/250 helyett egy 6" RASA (335 f2.2) - viszont a régi IMX178-cal, és 4000 USD-ért...

A ToupTek pedig egy saját AsiAir verzión dolgozik, AstroStation, ami állítólag nyitott lesz, nem lesz a saját termékeikhez kötve, mint a ZWO.
Eddig ZWO kamerákon gondolkoztam az AsiAir miatt, de így már más a helyzet. Főleg, hogy Makszutovnál elég jó áron lehet ToupTek kamerákat kapni, pl. IMX290 50k-ért.
És ha már ToupTek kamerák, jön egy új szériájuk FF szenzorokkal: 24 Mpx színes és 62 Mpx színes vagy mono. Remélem a ZWO babérjaira törnek, alacsonyabb árakkal, elindítva egy kis árversenyt...

Végre pezseg az asztro-ipar :)

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]