[RIOS ERROR] Asztrofotózás - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Asztrofotózás - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

.mf
(veterán)
[RIOS ERROR]

Gyönyörű, mint mindig :) Az összehasonlító alapján tényleg elég pici! Bár a két fényes csillag mellett balra és lent vannak még kisebb galaxisok is, még egy 5x Barlow? ;] :DDD

Sza.sa: ezt én sem tudom, de követem :B Ugyanezen gondolkozom én is: egy mono ugyan érzékenyebb, ezért jó vezetőnek, de egy színessel akár bolygózni (és talán alap mélyegezni?) is lehet, és ezek a modern szenzorok már talán vannak annyira érzékenyek, hogy már egy színessel sem esélytelen? Én a 290C vs 224C vonalnak néztem röviden utána, az utóbbit mondják jobbnak szinte minden paraméterében: érzékenység, full well, dinamika-tartomány, SNR, USB3, fps.

Megérkezett a Z - M48 adapterem, ma megyek a postára érte.
Közben gondolkoztam azon is, hogy lehet, hogy érdemes lenne szereznem okulárokat is, ha már távcsövem van, ami fogad 2" és 1.25" oklikat is, de az a téma nekem teljesen terra incognita. Addig értem, hogy a kevesebb mm nagyobb nagyítás, de hogy melyiket érdemes... vagy ez is olyan, mint a fotózás, ha fix, akkor kell egy sor belőlük? :DDD Ha nincs nagy terv vizuális észleléssel, csak a kíváncsiság, akkor melyik kezdő oklit érdemes?

S ha már belelendültem... Este jött szembe valamelyik asztróaprón egy Bresser Newton, és meglepett, hogy annak a fókuszírozója nem a szokásos 2", mint szinte mindegyik Skywatcheren 130-tól 300 mm-ig, hanem 2.5"-es. A 2"-nél mindig ezen tűnődtem, hogy vajon nem zavar-e be full frame gépeknél. Cserébe a segédtükör is nagy, 85 mm, vele a kitakarás is, és csak 203 mm a legnagyobb, 250-esük nincs.

Vasárnapról hétfőre virradóan pedig volt egy kis sarki fény - plusz Eta Aquarida hullócsillag, plusz halvány Tejút, plusz Duna-kanyar :)

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]