Azonnali fotós kérdések órája - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Qtya123
(őstag)

Sziasztok!

Polárszűrővel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Kicsit OFFtopik, ami a felhasználást illeti, de szakmailag ez a megfelelő topik hozzá szerintem.
Szóval van egy autós kamerám, amelynél csökkenteni szeretném a szélvédőn megjelenő műszerfal visszatükröződést. CPL filtert ehhez a típushoz nem lehet kapni és elég elcseszett kialakítású az optikája körül lévő rész, hogy fel tudjak tenni rá bármilyen univerzális CPL filtert: [kép]

A netet túrva ráakadtam egy távcsőboltban polárszűrő fóliára: [link]

Arra gondoltam, hogy polarizációt tekintve megfelelően forgatva, ha ezt felragasztom a szélvédőre a kamera lencséje elé, akkor működhet a dolog? Vagy mivel döntve van a szélvédő, így ez a fólia a függőleges dőlés miatt nem fog működni?
Nagyon közel van a szélvédőhöz a lencse, kb 2 cm van közöttük, így nem brutál nagy dőlést kellene "átfognia" a fóliának, meg kis darab is elég belőle, de azért kell számolni némi dőlésszöggel.
Szóval ez működne, vagy halott ötlet? Mert ugyan nem értek hozzá, de a döntöttség miatt, ilyenkor akár magáról a fólia felszínéről is jöhet vissza tükröződés?

Esetleg mivel öntapadós, ha ráragasztanám a lencsére az oké? Csak itt meg az a gond, hogy nyáron a tűző napon gondolom vagy elengedne a ragasztó, vagy felbuborékosodna.

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

üzenetek