eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Mielőtt nagyon belemennék legyen egyértelmű: ha személyesen vette át az ismerősöd akkor már onnantól nincs vásárlói védelem, ha nem a te címedre lett kiszállítva, hanem egy német címre és onnan hozta valaki akkor sincs vásárlói védelem. Csak akkor ha közvetlenül neked lett mondjuk a posta által szállítva németből Magyarországra a címedre.

Ha ezt az eladó megtudja és közli az eBay-el, PayPal-al akkor te mindkét helyen a reklamációval megsérted a szerződési feltételeket és nem neked kedvező döntés fog születni.
Az hogy visszaadta a pénzt az egy dolog, ez most az ő döntése, nem a PayPal határozta meg. Az nem szokott kerek dolog lenni hogy visszakapod azt amit kifizettél és megtartod a terméket amiről szó van. Ha elvárja hogy visszakapja és te nem küldöd el akkor még ő fordulhat a PayPal-hoz reklamálni, főleg ha igaz az a két feltétel közül valamelyik amit a hsz elején írtam.

A hirdetésben mi volt írva arra hogy ad-e garanciát és elfogad-e visszaküldést, ha ilyen nem volt írva akkor amit idézel az nem használható, nem érvényes akkor is ha te így gondolnád.
Például egy élő dolog vettem egy 120 éves antik faliórát ami az eladó videóján működött, szerinted arra milyen garanciát kellene vállalni az eladónak, mivel az első felhúzás elején eltört -nem túlhúztam- a rugója?

Használt piac, ott azt mondja az eladó hogy nála működött, (ez van a leírásban) ha megveszed és otthon neked meg sem nyikkan az eladó nem fogja visszacserélni vagy a pénzt visszaadni, hiszen semmi sem kötelezi rá. Itt is ez van. A használt és az új termék eladás az eBay-en is különböző szabályok alá esik.

Akkor leírom újból. Ha vissza kell küldeni egy terméket akkor miután feladtad a postán ott kérsz számlát (az Összefoglalóban ez is leírva) ezen szállítási költséget 9300 Ft határáig a PayPal megtéríti neked.
Ennek semmi köze ehhez: Visszaposta abból nem jön ki, mert az az idepostára és a termékre elment.

És még egy kiegészítés ha magánszemély az eladó neki a német Polgári törvénykönyv alapján nincs semmiféle garanciális vagy visszavételi kötelezettsége, ezt ott a törvény.
Ha egy némettől a német eBay-en vásárolsz ezt be kell kalkulálnod.
Van aki idézi is:
Bei diesem Verkauf handelt es sich um einen Kaufvertrag von Privat an Privat nach § 13 BGB.
Diese Auktion erfolgt unter Ausschluss jeglicher Gewährleitung, Garantie und Rücknahme.

[ Szerkesztve ]

üzenetek