Kerékpárosok, bringások ide! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Fall-N
(veterán)

Na alakul ez. :D Majd írd meg, hogy milyen a Neat karbon kormány, na meg az AXS. Mondjuk mostmár tényleg nem akarok fejleszteni karbon kormányt. :DD

Hosszabb távot még én sem mentem a Csepellel a vázcsere óta (pedig kedd délelőtt teljesen kész lettem az átszereléssel), de érdekes módon nem ráz annyira, mint a régi Nakamura váz, pedig mindkettő 7005-ös alu ötvözet. A méret az jobb, 5 centivel hosszabb a Woodlands, a honlokcső +1 centivel nagyobb érdekes módon. Azért furcsállom, mert a gyári geo táblázatban 120 mm szerepel, valójában meg 150 mm. Így szerencsére pont elég hosszú volt a teló nyaka (nem kellett vágni, ahogy terveztem) igaz nem kellett egy darab hézagoló sem a stucni alá. [kép] A Funn Stryge most +7°-osan áll, eredetileg nem tudtam, hogy tetszeni fog-e vagy fejjel lefelé lesz. A kormányzásnak jobb a rövidebb stucni (60 mm hosszú, a Merida szár 75 mm volt), meg így kicsit magasabban van a kormány a földtől valamivel.

Én még egyedül a stucnin kívül Funn Descend alsó és felső kormánycsapágyat vettem, maradt az XLC a régi vázban. Egyedül még a noname nyeregcsővet cserélem majd Funn Crossfirere, meg kellene egy normális műanyag láncvédő a váz láncvillájára. Most ideiglenesen egy BBB szövet van odatépőzárazva + 3 kötegelő tartja, mert leesne. A régi vázon egy öntapadós Acor védő volt (piros), de nem vált be, mert elszíneződött a sok olajtól. Igaz felválni nem vált fel.

[ Szerkesztve ]

üzenetek