Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Drizzt
(nagyúr)
Blog

No, elkezdtem nézni eladó lakást is élőben. A vételi szándékomra továbbra is azt mondanám, hogy PMÁP-kamat által erősen korlátozott. Viszont közben meg muszáj elkezdeni a gyakorlati részét a dolognak, hogy mire oda kerül a sor, már jobban képben legyek azzal, hogy mire kell figyelni. Amit két lakást megnéztem, mindkettő Budapest legkiemeltebb lokációinak számít. Idősebb lakások, de jó állapotban az egyik, a másik meg frissen felújítva. Lakni egyébként mindkettőben tudnék magam. Az egyik fiatalabb volt, 1962-es építésű. Viszont itt a ház állapotán is látszott, hogy az itt lakók hajlandók költeni rá, ami értelmes fejlesztéseket meg kellett rajta csinálni, az szerintem minden megtörtént. A másik 1941-es. Ott a ház általános állapota eléggé lerobbant, ráadásul a lakás is ráépítéssel épült a 70-es évek végén, ott jóval nagyobbnak érzem a kockázatát, hogy a közeljövőben jöjjön valamilyen elháríthatatlan probléma.
Pénteken megnéztem egy albérletet is, de ott a tulaj gyakorlatilag 3 másodperc alatt hozott le az életről. A bérleti opciókat egy ideig tényleg csak nagyon mérsékelten fogom nézni.

Hiteleknél egyébként ha 2-3 éven belül előtörleszteném, akkor mire kell figyelni? Milyen extra költség merülhet fel ilyenkor? Múltkor munkatársakkal beszélve annyi derült nekem ki, hogy a végtörlesztési díjon felül ilyenkor vissza szoktak fizettetni kedvezményeket, amiket esetlegesen adtak a hitel kezdetekor. Még valami váratlan dolog szokott lenni ilyenkor?

üzenetek