Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


HdRew
(őstag)

Ez egy jó kérdés, igazából abból kiindulva, hogy mennyi autós van minden nap csúcsidőben, az tuti, hogy nagyon sok cég rendesen visszavágta a home office-t. (Nekem sem kéne minden nap bemennem, de most úgy alakultak a dolgok.)

Számomra az a gondolkodásmód, hogy a munkavállaló csak akkor dolgozik, ha bemegy a munkahelyére, elég távol áll. Most váltottam munkahelyet, rajtam kívül még egy nő kezdett ezen a héten a cégnél, és ő Mezőkövesdről (!) fog hetente 1x bejárni vonattal. És vannak még olyan kollégák, akik Debrecenben, Sopronban laknak, a HR-es mondta is, hogy kb. mindenki kiköltözött az aggloba, és ott is maradtak. Mondjuk heti 1 alkalommal én is fel tudnék jönni Debrecenből. Biztosan fizetnek annyival többet Bp-n, hogy megérje.

De sajnos nem ez a valóság a legtöbbeknél. Ha így lenne, akkor lényegében bárki szabadon eldönthetné, hogy Bp-n vagy vidéken szeretne élni, és nem koncentrálódna ennyire a lakosság egy régióra, plusz az árak sem rugaszkodnának el a valóságtól ennyire bizonyos helyeken.

üzenetek