Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


axod
(tag)

Nekem jó a tapasztalatom, lassan 3 éve lakunk egyben. Garancia tavaly járt le, ami hiba volt jöttek és javították. Sajnos házon belül is változhat a minőség, de kiugróan nagy problémával nem találkoztunk, a többi lakóval beszélgetve sem. Volt aki már több új építésűben is lakott, szerintük is van sokkal rosszabb minőségben megépített.
A mi lakásunkban senkit nem hallunk körben, se fentről, viszont másik lépcsőházban van aki nagyon panaszkodott. Itt szerintem azt érdemes figyelni, hogy az alaprajzon a másik lakás hogy van kialakítva (pl. háló mellett, ha a másik lakás fürdője van az nagy szívás).
A belső elválasztófalak is téglából vannak, ismerősi körből tudom, hogy vannak olyan új építésűek ahol a belső elválasztó könnyűszerkezetes, ezt nem is értettem...
Az ablakok hang és hőszigetelési is kiváló, fűtésszámla lakásmérethez képest minimális, nm-re vetítve kb. 100 Ft víz melegítéssel együtt (központi kazán van).
Összességében nagyon elégedettek vagyunk, és nem bántuk meg.

Viszont Panorámáról én is nagyon rosszakat hallottam, gyanítom számít melyik brigád építi és mikor... A garanciális dolgokra ott összefogott a lakóközösség és a Közös képviselet, ügyvéden keresztül intézik/intézték.

üzenetek