Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


rwin5
(őstag)

infó, infó ;] , plusz szokásos topic offolása részemről.
Tegnap voltam ügyvédnél, aláírtam a vevőkkel a szerződést, ~1 óra 40 perc (meglepően hosszú) volt kb. volt pár kérdés, tisztáznivaló, plusz mindenkinek hosszú a neve, szerintem 40 percig csak aláírtunk. Megkaptam az előleget a hátralevő részt ingatlan kiürítéskor a nyáron. Szóval most már biztos lesz részemről a vásár. Még tavaly az volt a tervem, hogy Budapesten veszek lakást, aztán tesómék garzont néztek volna befektetésnek és mikor segítettem nekik lakást nézni totál elment Budapesttől a kedvem az ár / érték miatt, de tudom fővárost meg kell fizetni, és nem is akarom degradálni Bp-t, mert maga módján én nagyon szeretem.
A lényeg, hogy arra a döntésre jutottam, hogy Szegeden veszem a következő lakást, én főleg panelban gondolkoztam. Ám ma egy totál más dolog miatt (anyáméknál bontani kell palatetőt az egyik garázson és egy melléképületen) megismerkedtem az azbeszt fogalmával, és sok cikket olvasva láttam, hogy rengeteg panellakásban található azbeszt, mint szigetelőanyag, és emiatt kicsit ismét a téglalakás vásárlása felé terelődtem el.
Ezzel kapcsolatos aggodalom valós vagy kicsit túl lehet tolva? Nekem jobbnak tűnik egy panelprogramon átesett lakás vásárlása, mint egy gázkonvektoros tégla. Cirkófűtéses jó állapotú téglák ára pedig kicsivel van lemaradva egy budapesti áráétól, annyiért pedig már inkább a fővárosban néznék kisebb nm-ben.

Szóval a kérdés, mennyire lehet érdemes most 24-ben panelt venni vagy már mindenképp a tégla felé érdemes mozdulni, pláne emiatt az azbesztes plusz infó miatt is? :F
(mellékinfó: ha panelt vennék akkor jutna hobbimra, szórakozásra végre extra pénz, amivel eredetileg így is kalkuláltam, viszont ez a dolog kicsit elbizonytalanított a vásárral)

üzenetek