Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


updog
(senior tag)
Blog

Elég jó cikk (sajnos). Egy valamit hiányolok belőle a "nincs hol lakni" kérdésben, vajon a korfából kiindulva nem lesz viszonylag rövid, akár évtizeden belüli időtávon egyre több használt lakás ("kinti" kerületekben ház) parlagon Bp.-n?

Értem én hogy most is a kihalt nagyi lakásába pattintanak néhány IKEA bútort aztán airbnb, de azt se lehet a végtelenségig növelni (megy is most a nyavajgás FB csoportokban hogy nincs vendég), ahogy azt sem hogy tartogatják az üres lakásokat, telkeket stb. a drágulásra várva.

Amúgy pont nálunk XIV-ben - amellett hogy dőlnek egymás nyakába az üres polgári lakások - már lépni se lehet úgy hogy ne akarjon elütni egy betonmixer, minden sarkon ikerház, társasház, lakótelep** épül... persze ez csak egy kerület.

**Vicces amúgy, ha 50 éves panelekről van szó, akkor "lakótelep", pedig van értelmezhető távolság (és zöldfelület) a házak közt, de ha mostanában építik, akkor "megújuló városközpont", "lakópark", "dinamikusan fejlődő", igaz, a szembe ház teraszáról kezet lehet fogni :D ;]

üzenetek