Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


bulikavagyok
(nagyúr)

Nem neked kell közölnöd vele! Ez igazából egy hosszú évekig tartó folyamat, amihez te csak a végén csatlakozol. Lehet, h csak szerencsém volt, de én soha nem találkoztam olyannal, h egy kisgyerekes családnak kellett volna utcára mennie az árverés után. Egyébként számtalan olyan ingatlant árvereznek amiben nem él senki! Sajnos kicsit ködösek az emlékeim, de korábban a kikiáltási árból lehetett arra következtetni, h az adós nevén van-e más ingatlan azon kívül amire licitálni szeretnél.

Árverés után megkeresheted az adóst, és egyezkedhetsz vele, szerencsés esetben egy kis extra (anyagi) motiválással azonnal birtokba tudod venni az adott ingatlant. Vagy másban segítesz neki, például az ingóságai elszállításában. És ha nem költőzik ki időben, kérheted a végrehajtótól a birtokbaadást.

Régebben sok végrehajtót ismertem, tőlük hallottam pár horror sztorit, de akkoriban ez nem volt annyira jellemző. Mondjuk nekem nincsenek friss emlékeim, az utolsó megnyert licitem 2019-ben volt, az első még 2013-ban... "Régi szép idők", egy ingatlanra ketten vagy legfeljebb hárman licitáltunk. Na ez teljesen megváltozott négy-öt évvel ezelőtt: a legtöbbször számomra teljesen érthetetlen módon a piaci ár felé licitálták az ingatlanokat. Egyébként én a mai napig figyelem az árveréseket és készen állok újra piacra lépni, de nem tudom, h lesz-e még rá lehetőségem?! Tudom, h mivel járhat egy ilyen vásárlás, és nem vagyok hajlandó piaci árat fizetni ilyen kockázatok mellett.

[ Szerkesztve ]

üzenetek