[RIOS ERROR] MILC felhasználók szakmai topikja - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

nozs23
(addikt)
[RIOS ERROR]

Másodjára már. :) Még az újhoz mellékelt kis vaku is Panasonic.


vond
(MODERÁTOR)
[RIOS ERROR]

Ugyanezt a top handle-t használom én is már pár éve, amikor nagy ritkán kell. Kemény 18 dollár volt. :D Tetszik rajta a sok cold shoe hely, meg a furatokkal se spóroltak. :)


Grillo
(senior tag)
[RIOS ERROR]

Hátha. Van valakinek ötlete, hogy mit tudok kezdeni egy nem bekapcsoló Lumix G9-cel? Rádugtam az USB-s töltőt, és azóta csend. :O

Vagy írjak Vond pm-et, hogy a felének a harmadáért odaadod-e a tiéd? :DDD


nozs23
(addikt)
[RIOS ERROR]

En elso korben kiprobalnek egy masik toltot, masik akksit.


vond
(MODERÁTOR)
[RIOS ERROR]

Már az új gazdájánál van. :)


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Szerintem veszek belőle még egyet és akkor a cage oldalaira tudok egyet-egyet feltenni és akkor elég jó lesz a fogása handheld felvételekhez. Vannak ezek a markosabb fanyeles markolatok, de most annyira örülök, hogy a teljes felszerelésem és a napi túléléshez szükséges dolgokat (esőkabát, kaja, víz, stb) elnyeli a WANDRD hátizsákom, hogy nem akarok olyat, ami jóval több helyet foglal ennél.


vond
(MODERÁTOR)
[RIOS ERROR]

Érdekes elképzelés, még sose gondoltam rá, de akár még jó is lehet. Ha meglesz, majd dobj be egy képet róla. :)


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Semmi nagy történet, csak vannak ezek a dual markolatos setupok, de nincs kedvem két nagy markolattal mászkálni. Csak legyen kicsit szélesebb a fogás.


vond
(MODERÁTOR)
[RIOS ERROR]

Ja, értettem elsőre is. :D Csak olyat nem láttam még, hogy top handle-t rak valaki oldalra is. ;]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Én sem sűrűn, de ez a cage előnye, lehetsz kreatív a dekorálással. :D


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog
[RIOS ERROR]

Mókás látni hány youtuber akadt ki a Panasonic S9 kapcsán a nagyságos kamera tesztelőkre (gyakorlatilag a legnagyobb csatornákra) és évek óta gyűlő feszkók jönnek ki.

Csak egy példa.

De amúgy tényleg itt világított ki az, hogy ott áll az S9 bemutatóján egy rakás híres youtuber díszfasz japánba utaztatva a márkatulajdonos pénzén és egyszerűen a homlokukra van írva, hogy ez a fényképezőgép az utóbbi évek legnagyobb átkúrása, de egyik sem meri ledobni a kesztyűt és ököllel a Panasonic arcába vágni, hogy köszönjük, ezt nem esszük meg.

Mindegyik keresi azt a középutas érvelést, ahol el is mondják, meg nem is, ködösítenek, zanzásítanak, csak valahogy menjen át a videó a cég PR részlegén, nehogy nagyon megharagudjanak, mert akkor nincs több utazgatás a pénzükön és nincs tesztkészülék megjelenés előtt, akkor pedig a csatornájuk is lemarad.

A videóban nevesítve volt Roman Fox (Fujifilm relációban), akit én egy nagyon tehetséges fotósnak tartok, de egy doboz gyufát sem vennék a tesztjei alapján, mert NEM TESZTELŐ, nem ért hozzá és nem is lenne szabad, hogy ez a feladata legyen.

Így operálnak a márkák, megkeresik azokat, akiket kedvelnek valamiért és a kezükbe adnak egy csábító feladatot, amihez nem értenek, ráadásul a Youtube eleve egy sokkal lazább közegnek van beállítva, mint a hagyományos újságírás, lehet bármit mondani, felelősség mögötte meg nulla.

Én már Kai W vagy a Chris-Jordan páros felemelkedésénél is mondtam, hogy hiába kameraképes arcok, egyszerűen nem újságírók, ne tekintsünk rájuk így. A PetaPixel videójában azon a ponton akadtam ki, amikor a mechanikus zár hiánya miatti problémákat letudták egy rövid 10-10 másodperces szegmensben és megy tovább a bullshit, mintha ez egy igazi fényképezőgép lenne.

Az öreganyám térdkalácsát bele, hát ez ennek a gépnek a legkomolyabb design problémája, amitől fotózásra teljesen alkalmatlanná válik, miközben a Panasonic nem azt mondja, hogy ez egy retro fényképezőgépnek álcázott videokamera, mert akkor kibukna, hogy ez egy marketingesek által összetákolt bullshit termék.

Ezért nem nézek tesztvideókat SOHA egyik kamera esetén sem, kizárólag tartós használati tapasztalatokat tükröző véleményekre alapozok.

A youtuberek kinyírták az újságírókat, most pedig egyre látványosabban saját magukat is.


theporcupine
(tag)
[RIOS ERROR]

Az influencer egy reklámfelület, ezt egy tizenéves nem érti, elhiszi, hogy az milyen igaz, amit mond. Igaz, ez a lényege, hogy hitelesnek mutatja magát, ezért működik. A fiatalokat bekapta, megrágta és kiköpte a közösségi média.

Nem értem ezt a pörgést ezen. Ezek az emberek is elhitték magukról talán, mert az a korosztály, vagy mert ott voltak ennek az őrületnek a kezdetén és lassan sodródtak bele, észrevétlenül, hogy ez nem csak egy fizetett reklám. Egy cég nem azért fizet, hogy leszólják a termékét. Tesztelni meg fejlesztés közben kellene, nem a végén. Ez a tesztelő egy kicsit furcsa kifejezés. Inkább kritikus, ha más műfaj lenne. Persze, nézettségből nem sok pénz jön a youtubernek és nem is lesznek annyira jók a számok, ha nem hozza ki a megjelenés pillanatában a "tesztet". Igen, a pénzért le kell feküdni.

Gondolom, hogy a Panasonic piackutatást végzett és az alapján találta jó ötletnek ezt a gépet. Ez egy belépőszintű FF, ami "divatosan" néz ki és a mobilokkal kell versenyeznie. A kisszenzoros gépek elestek. Ebben azért ügyes, hiszen FF szenzort mobilok nem tudnak villantani és nem is olyan "menő" kamerázni vele. Mivel nem én vagyok a célközönség, nem tudom eldönteni, hogy nekik jó lesz-e. A Z és alfa generáció gondolkodása annyira távol áll tőlem, hogy esélytelen az ő fejükkel gondolkodnom. Nem tudom, hogy sikeres lesz-e, de ez nem is az én problémám, (esetleg nagyon közvetve, ha belebuknak és leállnak a fejlesztéssel és lesz két halott rendszerem). Fejleszteni legalább nem kellett rajta szinte semmit a kinézeten kívül. Ha többet tudna, az S5II lenne kivégezve.


p_adam
(addikt)
[RIOS ERROR]

Jó kis ismeretlen csatorna, Fuji AF-ről is jó a videója, de ez is érdekes ;)
What Reviewers Don't Tell You About Sony Cameras
Mondjuk az még inkább kriminális, hogy Canon kamerákon nincs AWB lock, pedig milyen egyszerű lenne egy Custom setting-ben eltárolni...

Ki tudja, hogy a tesztek miatt, vagy csak egyébként, de az elérhetőbb ársávokban eléggé ellustultak a kamera gyártók, Ctrl+C Ctrl+V, de időszakosan azért jönnek jelentős újítások/javítások. Ami meg az ilyen üzletpolitikát segítő "teszteket" illeti, olyanok, amilyenek. Aki próbált ezt-azt egy-egy márkától és van viszonyítási alapja, már képes lesz tájékozódni, hogy melyik milyen, ahhoz képest mi az új, mi a nem új, ennyire azért nem olyan bonyolult ez a ki mire támaszkodik dolog..
És lehet hogy nem is az ésszerűségről szól ez.
tt van ez az S9, nincs benne semmi újdonság, csak egy halom limitáció (és itt tényleg arról van szó, hogy meg lehetett volna csinálni normálisabban is...). Mégis magán hordozza a GM1 stílusjegyeit. Milyen stílusos kis kamera volt az is, még szerencse, hogy már a NEX korszakban is idejekorán elkezdem gyűjteni vintage optikákat, így a m43 hamar kiesett.
Is the Panasonic S9 the Full Frame GM1 We Always Wanted?
Nem kizárt, hogy ez önmagában eladhatóvá teszi, ahogy a Fuji gépek kialakítását is szereti a rajongótábora. Lehet egyszerűen kedvelni valamit és félretenni azt, hogy mások mit gondolnak róla.

Az egész hi-fi világ is ugyanilyen "tesztekből" áll (egyre többől...), aztán még se zavar senkit. Pedig ott még sokkal több a snake oil, shill stb. mint kamerák esetében, ahol legalább valamilyen szinten mindenképp érzékelni, azaz Látni lehet, hogy egy kamerán milyen az AF, kezelés, zaj, színek stb. stb.
Ha viszont a hangzásról beszél valaki, na az egy más téma...


madgie
(titán)
[RIOS ERROR]

Fuji AWB-Lock még akkucserénél is megmarad, egyedül a csudálatos DJI tudja "kinyírni", ha az RSC2-t elrakom sleepbe, majd visszakapcsolom, valamiért leszedi az AWB-L-t (hú, de gyűlölöm ezért... is).


p_adam
(addikt)
[RIOS ERROR]

Igen, az említett videó is kitér rá (3:15) De hogy gyorsan kiegyenlítsem ezt a dicséretet :)
Fujifilm Autofocus Is a Joke ( ft. XH2s Firmware 6.0 / XH2 Firmware 4.0 )

Alapvetően ami az S9-ben úgymond idegesítő az az, hogy manapság a "vlogger kamera" kifejezés annyit takar, hogy "amit lehet kiszedünk belőle, hogy másra nagyon ne legyen jó" mivel a forgatható kijelző standard és az AF is elég jó már a legtöbb gyártóknál, így kb. vlogolni bármelyik másik MILC is tud.
A másik idegesítő S9 dolog viszont az, hogy vonzó...A7CII, R8 objektíve sokkal használhatóbb kompakt FF vázak, de ezt egyikről se lehet elmondani.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog
[RIOS ERROR]

Teljesen egyetértek egyébként. A Petapixeles videóban csak néztem, amikor szó volt róla hogy ez egy teljesen jó fotós kamera is.

Gerald Undone-nak volt még egy jó videója most pont erről, hogy őt nem hívja a Pana, mert valami minimális negatívot mondott az egyik gépükről a videó címében, hozzátéve hogy amúgy jó gép.


vond
(MODERÁTOR)
[RIOS ERROR]

Annyit állított, hogy "Furcsa, de erős kamera lett az S5". :) Ha tényleg igaz, hogy emiatt offolták, akkor a Panánál legalább akkora idióták ülnek a döntéshozó pozíciókban, mint akik arra kérik a partner youtubereket, hogy ne legyenek őszinték a review-kban, és hallgassanak el bizonyos dolgokat.

[ Szerkesztve ]


nozs23
(addikt)
[RIOS ERROR]

mint akik arra kérik a partner youtubereket, hogy ne legyenek őszinték a review-kban, és hallgassanak el bizonyos dolgokat.

Ilyen nem volt.

Gerald sajat elmondasa szerint Japan elott kapott briefinget a kamerarol, ahol kozosen megallapitottak, hogy nem erdekli a kamera, nem csinalna videot a Japan trip alatt es felajanlottak neki egy loaner eszkozt, amirol a studiojaban csinalhat tesztet - ezzel az opcioval sem elt. Ezen a ponton csak egy felesleges koltseg vagy marketingesek szemeben. Nyilvan hype videokat akarnak. Nem csak a Panasonic, hanem minden gyarto.

Tippre amugy nem az S5 tesztettel huzta ki a gyufat, hanem a GH6 teszt 43 IS DEAD cimevel, amit utolag modositott. Hogy ott mi tortent, azt nem tudjuk, mert kihagyta a sztorijabol.


nozs23
(addikt)
[RIOS ERROR]

Az öreganyám térdkalácsát bele, hát ez ennek a gépnek a legkomolyabb design problémája, amitől fotózásra teljesen alkalmatlanná válik, miközben a Panasonic nem azt mondja, hogy ez egy retro fényképezőgépnek álcázott videokamera, mert akkor kibukna, hogy ez egy marketingesek által összetákolt bullshit termék.

A leggázabb az egészben, hogy még mindig látom Threadsen, ahogy páran posztolják az esti Japános képeket állítva, hogy semmi gáz nincs, szinte lehetetlen belefutni bandingbe, ami egy baromság és megtévesztés. 6 éve piacon van ez a szenzor, semmi újat nem csinált vele a Panasonic. Vannak helyzetek, amikor használhatatlan az ES és nem szélsőséges esetekről van szó, hanem olyan szituációkról, amikbe bármikor bárki belefuthat és ez a kamera csak javíthatatlan fotókat tud majd produkálni.


vond
(MODERÁTOR)
[RIOS ERROR]

Itt az Insta360-as ügyekre gondoltam. Meg talán még más gyártó is bepróbálkozott ilyennel.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]