MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


p_adam
(addikt)

Jó kis ismeretlen csatorna, Fuji AF-ről is jó a videója, de ez is érdekes ;)
What Reviewers Don't Tell You About Sony Cameras
Mondjuk az még inkább kriminális, hogy Canon kamerákon nincs AWB lock, pedig milyen egyszerű lenne egy Custom setting-ben eltárolni...

Ki tudja, hogy a tesztek miatt, vagy csak egyébként, de az elérhetőbb ársávokban eléggé ellustultak a kamera gyártók, Ctrl+C Ctrl+V, de időszakosan azért jönnek jelentős újítások/javítások. Ami meg az ilyen üzletpolitikát segítő "teszteket" illeti, olyanok, amilyenek. Aki próbált ezt-azt egy-egy márkától és van viszonyítási alapja, már képes lesz tájékozódni, hogy melyik milyen, ahhoz képest mi az új, mi a nem új, ennyire azért nem olyan bonyolult ez a ki mire támaszkodik dolog..
És lehet hogy nem is az ésszerűségről szól ez.
tt van ez az S9, nincs benne semmi újdonság, csak egy halom limitáció (és itt tényleg arról van szó, hogy meg lehetett volna csinálni normálisabban is...). Mégis magán hordozza a GM1 stílusjegyeit. Milyen stílusos kis kamera volt az is, még szerencse, hogy már a NEX korszakban is idejekorán elkezdem gyűjteni vintage optikákat, így a m43 hamar kiesett.
Is the Panasonic S9 the Full Frame GM1 We Always Wanted?
Nem kizárt, hogy ez önmagában eladhatóvá teszi, ahogy a Fuji gépek kialakítását is szereti a rajongótábora. Lehet egyszerűen kedvelni valamit és félretenni azt, hogy mások mit gondolnak róla.

Az egész hi-fi világ is ugyanilyen "tesztekből" áll (egyre többől...), aztán még se zavar senkit. Pedig ott még sokkal több a snake oil, shill stb. mint kamerák esetében, ahol legalább valamilyen szinten mindenképp érzékelni, azaz Látni lehet, hogy egy kamerán milyen az AF, kezelés, zaj, színek stb. stb.
Ha viszont a hangzásról beszél valaki, na az egy más téma...

üzenetek