üzenetek

hozzászólások


Toltotollkin
(junior tag)

Jol nez ki meg nagyon meno hogy ilyen app van hozza de ha nem jol szol akkor nem er semmit


szekra
(őstag)
Blog

Hát ez szvsz. ronda.


kbyte1024
(addikt)

Pont a hangzás lenne a lényeg. Erre azon bukik el


hemaka
(nagyúr)

Annyira rámentek, hogy semmihez se hasonlítson, hogy a hangminőségre már nem jutott idő. :DDD


persil
(nagyúr)

52 ezer...? :) Haha, aranyosak. Szerintem fejezzek be ezt a termekcsaladot. :D

Btw, bar a design megitelese szubjektiv, de szerintem ronda is, mint a dog.


sawwy007
(csendes tag)

Gagyi :)


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

“iOS-en csak az alkalmazásban látjuk a százalékos adatokat.”
És widgeten?


stellaz
(addikt)

'Egy nyitott fülhallgatóval persze nem is az az ember célja, hogy elzárja a külvilág hangjait, de az opció az aktív zajszűrésre egy 51 990 forintos termék esetében nem lenne ördögtől való."

Izoláció hiányában hogyan lehet aktív zajszűrést csinálni?


Shyciii
(veterán)

ANC esetében alapvetően nem az izoláció végzi a zajszűrést. Javaslom olvass utána, hogy mit is csinál pontosan az ANC, és akkor megérted, hogy kis izolációval is jól megvalósítható.


viragdani01
(HÁZIGAZDA)

Megnéztem, a két füles töltöttségét egyben jelzi a widget, a tok töltöttségét nem. Kiegészítem a mondatot, köszi! :R


Di Natale
(aktív tag)

Tetszik, megrendelem.


stellaz
(addikt)

Volt ANC fülesem már 10 évvel ezelőtt, és amint egy kicsit is kimozdult és kevésbé illeszkedett a fülembe, azonnal csökkent a hatásfoka úgy 80%-ot.


Shyciii
(veterán)

Akkor javaslom még egyszer olvass utána az ANC-nek, mert látható, hogy nem vagy teljes mértékben tisztában a működésével, hogy ha egy 10 évvel ezelőtti fülest hozol fel példának.
Annyiban segítek, hogy a 10 év alatt sokat fejlődtek a mikrofonok is, de különösen a szoftveres algoritmusok.


stellaz
(addikt)

A kedvedért utána olvastam,, hátha változott a fizika vagy technológia és ezt találtam:

"A Fül-monitor a hallójárat bejáratába ül, akkor működik, szól a legjobban, ha szorosan illeszkedik a járatba. A hallójáratba illeszthető fülhallgatók általában elég jól kizárják a környezet zaját anélkül, hogy szükség lenne valamilyen zajcsökkentésre (ANC). Azonban, a cégek már megjelentek az aktív zajcsökkentésű fülhallgatókkal, melyek extra zajcsökkentést biztosítanak. Az aktív zajcsökkentés azonban minden esetben hangminőség romlással jár ( ellenfázisú hang által okozott interferencia torzítás), így a passzív csillapítást célszerű előtérbe helyezni!"

10 éve is pontosan ugyanezen az elven működött. De tudom, sima útra sem hatékonyabb autózni, mert algoritmus, meg izé....

[ Szerkesztve ]


Shyciii
(veterán)

Nem, te nem az ANC-nek olvastál utána...

"Az ANC egy sor mikrofonnal működik, amelyek stratégiailag egy adott fejhallgató vagy fülhallgató köré vannak elhelyezve, és a fáziskioltás néven ismert koncepcióval. Az első lépés a mikrofonok használata annak meghatározására, hogy a hallgató mit hall.
Miután a mikrofonok felvették ezt a hangot, a fejhallgatóban lévő digitális jelfeldolgozó (DSP) hardver és szoftver működésbe lép. Itt válik bonyolulttá.
Valószínűleg hallottál már a „hanghullám” kifejezésről. Ez a hang: rezgések sorozata. Ha veszünk egy hangot, lemásoljuk, majd csak egy kicsit késleltetünk, a hullámok elcsúsznak. Az egyik hullámforma csúcsa egyidejűleg a másik hullámformával ellentétes irányú csúcsként játszik, hatékonyan kioltva egymást."

Tehát mint látható ebben a "pongyola" megfogalmazásban is, az ANC hatékonysága nagyban függ a mikrofonok minőségétől, számától, és a szoftveres megoldástól (DSP, mint jelfeldolgozó egység). A DSP-k (és algoritmusaik) a 10 év alatt nem csak hatékonyabbak lettek, hanem gyorsabbak is, szal igen nagyot voltak képesek fejlődni. Nem véletlen, hogy még zárt fejhallgatók között is van különbség, hogy mennyire jól működik az ANC (lásd Bose vs. Sony hogy az ismertebb márkákat vegyük alapul).

[ Szerkesztve ]


stellaz
(addikt)

Nem zavar, hogy pontosan ugyanezt írtam?

"ellenfázisú hang által okozott interferencia torzítás" = "fáziskioltás néven ismert koncepció"

Amit szerintem nem értesz, hogy a rendszer működhet bármilyen pontosan, ha a füledbe jutó hangok hangnyomásával fizikailag nem birkózik meg. Érted, ha a külső zajok nagy részét izolálod, akkor a maradékkal kell elbánni. Egy nyitott füles esetén erre gyakorlatilag esély sincsen zajosabb környezetben, akármilyen jó ANC rendszer van benne.


Usgyi
(aktív tag)

Bár ez teljesen szubjektív, de nekem se a füles, se a tok dizájnja nem tetszik. Kíváncsi vagyok mennyit fognak tudni eladni belőle, pláne ilyen árazás mellett.


persil
(nagyúr)

Eladni minden szart el lehet, ezt is vinni fogjak, mint a cukrot, de engem sem gyozott meg semmilyen tekintetben.

Jobbat es szebbet is lehet kapni, akar joval kevesebbert is. 🤷


Shyciii
(veterán)

Nem. Te csak egy fél mondatot írtál ami egyezik azzal, amit én vágtam be. A megfelelő fáziskioltású hang minősége és mennyisége nagyban függ a kioltás sikerességétől. Ehhez azonban mint 100x-or jeleztem a megfelelő minőségű, mennyiségű mikrofonok kellenek, és egy jó szoftver jelen esetben DSP. Amúgy ha analógiát nézünk, akkor dettó ugyanez a mobilok fényképezőgépes funkciója. Ugyanúgy kettő dolog kell: jó lencse (jó mikrofon a hangot nézve), és egy jó szoftver, ami a lőtt képet feldolgozza, ami minő "véletlen" itt is DSP végzi.
Azt gondolom mondanom sem kell, hogy az elmúlt 10 évben ez is rengeteget fejlődött.

ha a füledbe jutó hangok hangnyomásával fizikailag nem birkózik meg.

Nyilván nem, ha egy sugárhajtómű közvetlen közelében vagy, vagy ha éppen légkalapács mellett mész el. Na de azért nem ez az általános használat.

Amúgy meg nekem tök 8, hogy mit hiszel el. Tőlem leragadhatsz az állításodnál, míg más szépen nyugodtan használja nyitott, vagy nem agybadugós modelleknél az ANC-t jobb modelleknél teljes megelégedéssel.


stellaz
(addikt)

Egészségedre :)


moleculez
(veterán)
Blog

Elbeszéltek egymás mellett, amúgy mindkettőtöknek igaza van:
Nyitott fulesek esetén az ANC arra jó, hogy a füledbe jutó hang kevésbé legyen keveredve a környezet zajával, de attól ugyanúgy megkapod azt. Könnyed természetes viselet, és kialakításánál jóval szebb hangzás. Valamelyik ilyen Honor/Huawei fülest használtam egy darabig.
Egy már passzív izolacioval IS ellátott (pl in-ear) füles ANC-je már azt célozza hogy elzárja a környezet zajait, és eleve meg se halld ami mégis bejut, mintha a szobában hallgatnál fulessel zenét. Nyilván ennek is vannak korlátai, de egyre hatékonyabb, nekem Airpods Proval van tapasztalatom. Na, ez nekem ez el tudja farasztani a fülem pár óra múlva, és van akit zavar az üvegbura effektus.


stellaz
(addikt)

így már érthetőbb, bár nekem kicsit olyan róka fogta csuka, hogy csinálok egy nyitott fülest, amit bonyolult módon ismét izolálni próbálok

Nekem is az volt az ANC-vel a tapasztalatom, hogy rontja a hangminőséget és fárasztó is, tényleg olyan, mint egy üvegbúra alatt.


arelim
(tag)

"préslevegő"
ma is tanultam valamit.


forgonati
(őstag)

Füllhallgató ami szarul szól. Kb az 1. fontos tulajdonság lenne... Gratula.


Predatorr
(őstag)

Minden újabb füles teszt bebizonyítja, milyen remek választás volt a haylou moripods 9990Ft-ért. :C


drkaputt
(csendes tag)

"és a Samsung Galaxy Buds Live is tudott ANC-t biztosítani." - papíron valóban, de azért azt tegyük hozzá, hogy a gyakorlatban semmit (tényleg SEMMIT!) nem ér. (Illetve érdekes mód van egy olyan "mellékhatása", hogy sokkal dinamikusabban, teltebben szól a füles, ha be van kapcsolva, de a zajkioltási funkciója nulla.)
Van egy ilyen Samum, tök jó azokban a helyzetekben, mikor nincs nagy környezeti zaj (pl otthon, vagy késő esti futásnál a parkban), nem zár úgy el a külvilágtól, nem is fárasztja fület annyira. Sapkával is kényelmesebb, mert nem lóg ki a füledből és nem is nyúlik annyira be, így nem nyomja rá a dobhártyádra a satyi, mint egy agybadugósat.
De forgalmas utcán, BKV-n és hasonló zajos környezetben ezek a nyitott fülesek egyszerűen nem jók, ott megkerülhetetlen az agybadugósak passzív izolációja (lehetőleg hatékony ANC-vel megtámogatva.)


Bsbsport
(tag)

Hát nem tudom ... :U
Lehetőségem volt szerintem már több mint 100 in ear fülest kipróbálnom,amit mind megvettem (huawei,jbl,soundpeats,edifier,akg,xiaomi)szóval nincs okom elfogultságra .
Nekem csak az in ear kialakitás fekszik,nyilván egy agybadugos sokkal közelebb a hallójárathoz sokkal jobban szól,próbáltam,tudom.
Nektek is érdemes lenne kipróbálni mielőtt véleményt alkottok valamiröl .
Véleményem szerint ez az egyik legjobb in ear füles amit valaha kipróbáltam,pedig én a walkman korszakban nevelkedtem és van pár eisa díjnyertes fülhalgatom abból az időből ,amiket nagy becsben tartok a mai napig .
Én ez a fülest 25 ért vettem az i styleból bf akcióban ,best buy vétel .
:K

üzenetek