üzenetek

hozzászólások


capulet75
(addikt)
Blog

Azért van különbség led és led között. Mutatom:

Bazári:

Elegáns:

Bizonyos mennyiségű RGB sokat dobhat egy koncepción.


icemad
(veterán)
Blog

Na ebben maximálisan egyetértünk. Billentyűzetnél engem sem zavar a világítás, sőt. De gépháznál nagyon is. Főleg, ha ilyen csiricsáré...


capulet75
(addikt)
Blog

Picit nehezebb egy háznál, nagyon könnyű "túltolni", de ott is van egy mennyiség ami még jól néz ki, sőt úgy jobban néz ki. Pl:


icemad
(veterán)
Blog

Na egy ilyen, fekete oldallappal, ledek nélkül tuti lenne.


ncc1701
(addikt)

Ez milyen ház? Elég csinos.


capulet75
(addikt)
Blog

Cooler Master MasterCase SL600M


ncc1701
(addikt)

Köszi szépen. A logóból sejtettem 90%-ra, h CM. Fasza cucc, kár, h 30e nálam a lélektani határ, amit házra költök.


ilyen_85
(senior tag)
Blog

kár emiatt örlődni, ezen a házon én is gondolkoztam de borzalmas a hűtése. Nagyon szép az biztos, de megfő benne a cucc...

[ Szerkesztve ]


Jadro
(veterán)

Szerintem bizony ad, bár az ár-érték arány nem mindegy. Egy rosszul szellőző házban jobban melegszenek az alkatrészek, ami a teljesítmény eséséhez vezethet. Persze meg lehet olcsóbban is oldani jó minőségben a ház kérdést, de itt jön be a hobbi illetve a design faktor, amit meg már nem feltétlenül kell józan ésszel megmagyarázni. :)


icemad
(veterán)
Blog

Plussz ugye, hogy a folyamatosan magas hőmérsékleten üzemelő alkatrészek hamarabb mennek tönkre. Szerintem. Szóval érdemes egy jól szellőző házat választani.


capulet75
(addikt)
Blog

Persze h ad. Ha rálocsolok egy tonna pénzt egy konfigra, akkor nézzen már ki úgy ahogy nekem tetszik. Nagyon fontos a vizualitás.


Jadro
(veterán)

Fontos a vizualitás nem vitatom, csak kérdés kinek hol a határ az árban. Nekem pl asztal alatt van a gép, nem szem előtt és el nem tudom képezlni hogy mit tud egy 80 ezer forintos ház plusszban az én 25 ezer forintos Meshify C házamhoz képest (nem üveg oldallapos). Az egyik a kinézet, amin ugye nem lehet vitatkozni, mert ízlések és pofonok. A többi összetevő (szellőzés, kábelmenedzsment, szerelehetőség, méret, stb) viszont összehasonlítható dolgok. Ez azért bazi nagy különbség, de hét kinek mi a hobbija.


capulet75
(addikt)
Blog

Kicsi pénzből is lehet vizuálisan kielégítő házat venni, lásd Fractal Design :DDD 4k-val drágább az üveglapos.
Nekem az asztalon van, és szeretem ha jól néz ki.


TIT
(addikt)

Én a silent base 600-nál éreztem hasonlót,hogy nem éri meg az árát és nem elég minőségi,az előlapot és a tetejét csak letépni lehet mert mind2 helyen 1 fül nem engedi leszedni.
A ház oldalán alul 1-2 mm rés,a 10 ropis cm 330 elitenél ne mvolt ilyen.
A teteje műanyag és pattog a hőtől.
Hátul ennek is alig van hely a kábeleknek,ezért a táp előtt gyülekeznek,nagyon jó,azt hittem el tudom rejteni hátul.
Lehetne hűvösebb de most nem vészes,viszont a vinyó melegebb 36 fok,de ott az a baj,hogy a vinyó előtt van rács,ami a levegő útjába áll.
Na szóval nem az a német minőség ill.ha az ilyen akkor nem kérek belőle.
Ja és az oldalán az ablakot nehéz ki be tolni,rá kell ütni,hogy kiugorjon,akkor meg kirepül,pedig van 2-3 fokozat,az egyik fül le is tört amikor benyomtam erősebben,mert nem akart kilökődni..


AxBattler
(nagyúr)

... és este sem kell lámpát kapcsolnod. :D


capulet75
(addikt)
Blog

Mivel RGB, ezért oda húzod a fényerejét, ahova akarod. :P


Vesa
(addikt)

Ha csendet akarsz, annak egyetlen módja van! Kiteszed a szobából a gépet, elkábelezed a monitort és a perifériát az asztalra és kész. Tapasztalatból mondom. Kipróbáltam több un. "hangszigetelt" házat, még talán a Nanoxia Deep Silence volt a legjobb az összes közül, a rendszer HDD-t SSD-re cseréltem, a többit meg NAS-ba tettem a garázsba, de így is zúgott a gép. Nincs mit tenni, a ventik, a táp és egyebek zajonganak, bármilyen marketing dumát próbálnak tolni a gyártók, egyik sem igaz. A Nanoxia csökkentett ugyan pár dB-t, de csend az nem lett így sem. Aztán fogtam magam, vettem aktív USB jelerősítőt és hosszbbítókat + HUB-ot, hosszú HDMI kábelt, majd az egész dobozt letettem a NAS mellé a garázsba. Az egész nem került többe kb. 15k-nál, és most valóban síri csend van! Ha nincs garázs, akkor szimplán kiteszed a kamrába a gépet, a lényeg, hogy ne melletted legyen. Persze így nem lehet nézegetni, de valamit valamiért. A hangszigetelt házak nem érnek sokat sajnos, az ártöbbletüket semmiképpen nem érik meg.

[ Szerkesztve ]


nuke7
(veterán)
Blog

jól néz ki, de nem hangos..? :U plusz este zavaró,nem..? :F
(arról nem is beszélve, hogy én nem tudnék már egy monitoron dolgozni, ha nem muszáj..)


Vistaboy
(veterán)
Blog

A másik ház után ez ég és föld, annyira nincs hangja. Egyetlen dolgot hallani benne: a VGA kártyának a ventijeit állandóan 40%-on járatom, de ez is csak akkor hallható, ha odarakom a fülem a ház oldalához, mikor elindulnak. Utána már semmi hangja nincs.

Erre egyébként azért van szükség - ez egy tipp mindenkinek, akinek zárt háza van -, mert ugye a VGA kártyámon félpasszív módban működnek a ventik, azaz amíg a GPU hőmérséklete el nem éri az 50°C-ot, addig nem kapcsolnak be. Viszont ez az 50°C arra már elég, hogy befűtsön egy zárt házban a többi alkatrésznek.

Így, hogy folyamatosan 40%-on járnak a ventik a kártyán, a GPU hőmérséklete 25°C környékén mozog, ha elindítom a Diablo III-at, akkor pedig 45°C a maximum, amit mér az AORUS Engine. Ezzel sikerült nyernem pár fokot a gépházon belül is, hiszen ha nem sugárzik a hő a VGA hátsó takarólemezéről (backplate), jobban tud hűteni a CPU hűtője is. :)

(#53) capulet75: Nekem hasonló elképzelésem volt a Corsair Graphite 780T-vel, csak valahogy nem jött át, plusz akkor még nekem is kék led mániám volt, így telepakoltam kék ledes ventikkel, plusz vettem egy led-csíkot is, de a végén már túl sok lett a jóból:

Túl erősek lettek a led fényei, plusz a ventik szépen zúgtak még alapon is, ami játékok alatt ugyan elment, mert nem sokat hallottam belőle, de mivel mostanában keveset játszom, így nagyobb szükségem van a csendre. És bár végül sikerült viszonylag kevés bukással eladogatni őket (Két AF140-es ventim van még meg), megfizettem a tanulópénzt.

[ Szerkesztve ]


nuke7
(veterán)
Blog

Hát nem tudom, hogy hogy csináltad mert öcsémnél 60cm-ről már nem lehet semmit hallani a gépből idle-ben - nálam az R5 esetén meg egy méterről nem igazán lehet hallani, csak ha síri csend van a lakásban, éjjel 2 körül...

üzenetek