üzenetek

hozzászólások


bossbob
(csendes tag)
Blog

Egyetértek azokkal a korábbi hozzászólókkal, akik nem márkahűségre, hanem tudatos, büzsdé és igény szerinti vásárlási döntést javasolnak.

Én főként AMD/ATI kártyákkal játszottam az elmúlt 20 évben. Legutolsó nVidia kártyám egy 8600GTS volt még 2007-2010 között ami meg sajnos ledobta magáról a GPU-t, ugyanis az a szériánál rossz forrasztási anyagokat használtak, ha jól emlékszem...

Jelenleg egyébként van nVidia és AMD kártyám is mivel laptopban egy MX150 ketyeg asztaliban pedig egy Sapphire RX480-as. Mindkettő remekül teszi a dolgát, windows és linux alatt is.

Érdekesek a problámék amiket leírtál, vsync-el nekem sosem volt bajom. Szerintem az utóbbi 2-3 éveben a Radeon Sofware ugyan csak sokat javult, igaz volt honnan. Driverben az nVidia mindig jobb volt.

Nálam a Radeon Chill bevevállt vsync helyettesítésére. Mivel a monitorom 1440p-ben 45 és 75 Herz között képes freesyncre, így erre lőttem be azt. Szerencsére nekem nincs vele problémám.

OpenGL valóban maradni fog még jó ideig. Ha jól tudom a fejlesztők nem szeretik mert jól kell ismerni, ha jól futó játékot akar írni rá az meber. Egyébként a DOOM-ot és az új Wolfenstein-t miért OpenGL-en játszottad? :Y Ezek a játékok híresek arról hogy nagyon jó a Vulkan implementációjuk. Az RX480-asomon Vulkánnal fantasztikusan futnak windos-on és linuxon is Vulkan API-val, halál stabil 60 fps 1440p-n, pedig nincs egy csúcs gépem: i5-4690+Rx480.

[ Szerkesztve ]

üzenetek