üzenetek

hozzászólások


fogtunder
(nagyúr)
Blog

nagyon jó kis írás. én is lelkesen nevelgetem itthon a fűszernövényeket, már el sem tudnám képzelni, hogy pl. bazsalikomból szárítottat használjak.

a személyes kedvencem a rozmaring, szinte minden fajta húshoz illike só, bors és fokhagyma kíséretében, persze leginkább báránysülthöz és tarjához, de tényleg mindenre rá lehet rakni frissen és csodálatos íze lesz. én grillezéskor egy rozmaring ággal szoktam kenegetni a húsokat kiszáradás ellen.

recept terén nekem az egyik nagy kedvencem, ami ráadásul pofon egyszerű a kakukkfüves sült csirke. 15-20dkg vajat az ember egy tálban kirak a konyhába, mikor felpuhult össze kell keverni sóval, borssal, egy gerezd aprított fokhagymával és jó sok kakukkfűvel. az egész csirkét megmossuk, a gyomrába rakunk még kakukkfüvet, és egy fél citromot cikkekre vágva. aztán a vajjal szépen bekenjük az egészet, bele egy sütő tálba, alufólia rá, és 160 fokon 1 órát sütjük. aztán fólia le, hőfok fel (ha van légkeverés, az is bekapcs), és szépen megpirítjuk mindkét oldalát, miközben a leolvadt vajjal locsolgatjuk.

üzenetek