[Re:] [erdoke:] Miért vesz bárki margarint? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Inkább az van, hogy Magyarországon az az "elit" szegmens nem is létezik. És mivel erre állt be a piac, igény sincs rá. Megvannak a külföldi beszállítók. Ha egy magyar gazda elkezdene ekkora felárral termelni, akkor hacsak nem zsírozza le előre a dolgot egy nagy elit-étteremmel - márpedig nem zsírozza, mert az elit-éttermek eleve nem bíznak a magyar gazdákban -, akkor az első év után lehúzhatja a rolót. Jégeső után fizetnek kártérítést, válogatás után nem. Valamennyire egyébként most is válogatnak, nem teljesen ömlesztett az anyag, de nyugaton szvsz már túlzásba estek ezt illetően. Nem szeretem a gasztrosznobságot, bármilyen pénzek is legyenek benne.

Úgy gondolom, a száz évvel ezelőtti magyar elit éttermek példáját kellene követni: az étteremnek saját termőföldek kellenének a város közelében, ahol a saját igényeikhez illő terményt termelnek. A felszabaduló árrésből futná az extra gondoskodásra is, mint pl. a válogatás, előmosás, stb.

Coccolino_O: Minőség alatt sok mindent lehet érteni. Egyébként amit te magyar terményként megveszel, az nagy valószínűséggel a Nagybani piacon magyarosított spanyol fölösleg, vagy efféle, hacsak nem egyenest a termelőtől veszed, vagy egyéb biztos forrásból. (Húsokhoz meg nem értek semennyire, vega vagyok. :D)

[ Szerkesztve ]

üzenetek