üzenetek

hozzászólások


Kisgépkezelő
(senior tag)

Sajnos már pontosan nem tudnám idézni, mert jópár éve hallottam egy jó gondolatot egy podcastben amit akkoribban hallgattam. Valahogy úgy szólt, hogy valamikor 10 000 éve egy kőkorszaki szakinak véletlenül sikerült rájönnie, hogy hogyan tud gabonából alkoholos italt csinálni, akkor a mostani technológiánkkal és elérhető tudásanyaggal a kezünkben nehogymár ne menjen bárkinek. Meg talán olyat is mondtak, hogy a gabona legszívesebben sör szeretne lenni, csak hagyni kell neki. Vagy valami ilyesmit. :D

erdey_a: Az elsőre várni kell, de a második főzetet az emberek többsége már az első főzet iszogatása közben készíti. Ha belejön az ember akkor már szabadidő se kell hozzá sok. Az elején persze végigizgulja az ember a folyamatot, de amúgy ha már megvan a megszokott rutin, akkor igazából tényleges munkával nem sok idő megy el.

mephi666: Ez azért pusztít. :D

Hieronymus: Főzöget(t)ünk itt egy jópáran szerintem. Én már párszor dicsekedtem vele itt a fórumon, de másoktól is láttam egy-egy ilyen hsz-t. Sajnos én mióta külföldre költöztem azóta nem tudok főzni, pedig sör szempontjából számomra maga a pokol az ami itt van.

üzenetek