üzenetek

hozzászólások


myckey
(veterán)
Blog

:C
Jó dolgok ezek a beszámolók, lehet belőle gyűjteni xp-t.


Fred23
(nagyúr)

Érdekes volt, ha lesz még hasonló, azt is elolvasom.

Én Japánnal kapcsolatban pont fordítva vagyok bekötve, mint a legtöbb magyar, aki oda szeretne látogatni: még gyerekként elég rendesen beszippantott a kultúrájuk, azóta viszont folyamatos távolodásban vagyok, de egyfajta kapcsolat most már biztosan megmarad, mert 43 éves vagyok, és innen sokat már nem fogok változni.


Snoop-y
(veterán)

Nagyon jo iras koszonom, hogy megosztottad velunk :C :R


callmeakos
(veterán)
Blog

Köszönöm mindenkinek aki elolvasta ezt a beszámolót.
Őszintén, elég nehéz szülés volt ez az írás. Kétszer gyakorlatilag újra kellett írnom mert nem voltam elégedett a összképpel, elég sokszor kellett részeket átírnom, a képekkel is rengeteget utómunkáltam, főként képarány miatt, plusz a videó beágyazás se sikerült az istennek se. De remélem így is egy érdekes beszámolót tudtam összehozni. Ha kérdés van, nyugodtan jöhet, szívesen válaszolok.


Lenry
(félisten)
Blog

visszatalálós hozzászólás


Sinesol
(veterán)

"itt történt meg, hogy egy 5000 yen-es bankjegy kicsúszott a zsebemből, amit olyan lendülettel hozott vissza nekem a pultban dolgozó hölgy, mintha valami ékszert hagytam volna el. Nyugati ember az ilyet szerintem kapásból zsebre tenné, ebben biztos vagyok"

Ez azért igencsak hasonló itthon is, legalábbis az én környezetemben, ahol felnőttem és élek, sosem láttam olyasmit, hogy valaki elhagyott cuccot csak úgy zsebre rak, általában azonnal szólni szoktak mindenhol, velem is esett már meg, hogy utánam hoztak ezt azt, étteremben, üzletben is láttam olyat, hogy vendég után kimentek, mert ott hagyott valamit, pár napja épp villamoson szoltak, hogy az airpods kiesett a zsebemből, amikor felálltam.

Személy szerint nem is tudnék csak ugy zsebretenni valamit, furcsa egyáltalán a gondolata is, hiszen az az első gondolat, hogy az ember szol az illetőnek, ha látja hogy elhagyja pénzt, cuccot, stb.

[ Szerkesztve ]


zseko
(veterán)
Blog

Jó írás, én is ki akarok japánba és koreába jutni minimum egyszer, azért az árakat - repjegy, szállások pl. - kicsit hiányolom.


freeapro
(senior tag)

nyitókép brutál :R :R :R


Djuree
(félisten)

hehe, ott is van olyan hely ahol elraknák simán. ;)


callmeakos
(veterán)
Blog

A teljesség igénye nélkül, habár megjegyzem, hogy nagy része tavaly előtti ár. Illetve mivel angol fontban fizettem, ezért azt fogom megadni. Illetve azok, amiknek az árát vissza tudom követni, de pl. a JR pass már tavaly óta több majdnem a duplája amit én fizettem.

Repjegy: 1090 font
Szállás összesen: 495 font
JR Pass: 263 font
A második napi túra a Fuji hegyre és a sétahajókázás 78 font
14 napos 4G Sim kártya korlátlan adatforgalommal: 41 font.


callmeakos
(veterán)
Blog

Tisztelet a kivételnek, természetesen, és ahogy Djuree is írta, ott is megtörténhet az ellenkezője. De összességében elmondható, hogy nem ez a jellemző.

Illetve az, hogy a JR passon ott a nevem, annak semmi jelentősége nincs, mivel nincs hozzá csatolva semmilyen személyes adat, és az országon kívül csak körülbelül egy műanyag hulladéknak felel meg, ezért sem erőlködöm utólag eltűntetni, de azért köszönöm az észrevételeket.


zseko
(veterán)
Blog

Köszi! Nem gond a font, mert éltem kint Angliában egy ideig, így jó nekem úgy is.


CapriBoy
(tag)

Érdekes volt, köszi!


adlersson
(aktív tag)
Blog

"A kavarás akkor kezdődik, mikor azzal találkozunk, hogy a Suicán kívül van másféle kártya is. Mikor visszatértem a következő héten Tokióba Oszakából, már nem fogadta el egyik kapu sem azt a kártyát, amit elsőnek vásároltam." - Szerintem ott valami más gebasz lesz, mert ezek a kártyák (kevés kivételtől eltekintve) jópár éve kompatibiliesek egymással.


Cifu
(nagyúr)
Blog

Köszönöm szépen a beszámolót, nagyon élveztem olvasni, nekem is a bakancslistán van Japán. :R

Egyedül azt sajnálom, hogy a képek nem thumbnailek, párra lendületből és reflexből rákattintottam, hogy belenagyítanék. :DDD


joghurt
(addikt)
Blog

Esetleg képaláírások, hogy melyiken pontosan mi látható, plíz.


Lenry
(félisten)
Blog

Köszi a beszámolót, nagyon érdekes volt :R
A meg nem született gyerekeknek állított szoborsor különösen... Szép mementó


Snoop-y
(veterán)

Ez nagyon olcso :Y


callmeakos
(veterán)
Blog

A mai napi rejtély, hogy mégis miért adta meg magát az a két kártya. Még a japán kollégáim sem tudták megmondani.

#15 Cifu
Köszi :)
Az egyetlen dolog, ami nem olyan mint amilyennek szántam a beszámolóban, azok a képek. Sajna a legtöbb képet nem fektetett módban lőttem, mint ahogy kellett volna, ezért kellett őket visszahozni ilyen képarányba, ez viszont azt jelentette, hogy méretileg lecsökkentek.

#16) joghurt
Köszönöm az észrevételt, teljesen jogos. Később kiegészítem őket.

18 Snoop-y
Egy ilyen úthoz képest valóban baráti ár. Viszont csak halkan jegyzem meg, hogy a repjegy és a szállás még 2022 Augusztusában lett lefoglalva, amikor a turizmus még halott volt, és nem is igazán lehetett tudni, mikor tér vissza, az árak pedig még elég alacsonyan voltak. Ugyanez most már nem jönne ki ennyiből, már csak a JR Pass miatt sem.

[ Szerkesztve ]


adlersson
(aktív tag)
Blog

Merjem-e mondani, hogy 2012-ben 186k forint a retúr út Pestről Tokióba. Azóta ezért a pénzért lassan Tajvanról is max. valami fapados visz csak el.

[ Szerkesztve ]


Jeanne d'Arc
(addikt)

Tetszett a cikk, köszi hogy megírtad. :) Egy nagyon érdekes világ, ami a mi kultúránktól igencsak eltérő.


NomAd_82
(aktív tag)

Köszi a beszámolót, nagyon élveztem.
Én is tervezem, hogy amint adódik lehetőségem elutazom keletre és Japán az egyik ilyen ország ahová nagyon szeretnék eljutni..
Van valamilyen megmagyarázhatatlan vonzalom a kultúrájuk iránt, így számomra pont jókor jött az írásod.
Köszi :C :D


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Na végre olvasható lett, GG jó írás.


Snoop27
(őstag)

Köszi, remek irás! :C


Skyline15
(tag)

Én már másodszor voltam tavaly ott, 2018-ban Emirates-el ~240.000Ft volt az oda-vissza út Szeptemberben, úgy hogy 2 héttel az út előtt vettem meg a jegyet Bécs - Tokió.
2023 Szeptemberben 270.000Ft volt Air Chinaval a jegy (eléggé korrekt volt a társaság is), de ~250.000 Ft lett volna, ha nem variálok hogy Tokióba érkezek, de Oszakából megyek haza :DDD

Ami változást vettem észre az 5 év alatt, hogy nagyon sok kisboltba már Indiai, külföldi eladó, ez főleg a "nyugati" részre igaz, Tokióba még annyira nem volt elterjedve, viszont ők is perfektül beszéltek Japánul.

Japánba érdemes kimenni, legalább egyszer, nagyon szép hely, nagyon jó kultúrával, egyszerűen leírhatatlan, hogy mennyire más a felfogás kint, a biztonságérzet, az hogy odafigyel mindenki mindenkire, még véletlenül se legyen semmi gond.

13 nap szállás 4 helyen (Tokió, Kiotó, Fuji mellett Onsen, Oszaka) , reggelivel együtt nagyjából 155.000Ft volt összesen.
Ami drága az a tömegközlekedés, és ezt még jobban megemelték most.

Fuji hegyre felmenni is élmény - aki tehetei, tegye meg, nekem mindkétszer sikerült szerencsére felérni a tetejére, bár másodiknál fel kellett futnom a hegyre, mert szorított az idő, jött a tájfun :DDD

[ Szerkesztve ]


hoffman_
(nagyúr)

nagyon jól sikerült írás, le a kalappal, hogy ilyen szépen össze tudtad szedni egy kerek irományba. nekem anno nem sikerült, pedig belekezdtem. remekül adtad vissza a helyszíneket és érzéseket, visszavitt teljesen az én túrámra, amivel volt sok átfedés, köszönet érte.

releváns különbségnek két dolgot tudnék felhozni, egyrészt amikor én voltam pár éve, az angol kommunikáció (hiánya) nekem nagyobb probléma volt, még Tokióban is. másrészt én az utolsó napon nem így éreztem magam, azóta bánom, hogy nem kerestem egy ramenezőt a halpiacon, ahol megtartanak mosogatni, hogy kint tudjak maradni : )

[ Szerkesztve ]


Snoop-y
(veterán)

Ahhoz kepest neztem, hogy most voltam Sydney-ben meg New York-ban. Nem irom le mennyibe kerult :DDD


Busterftw
(veterán)

Mi mindig is Japanba akartunk menni naszutra, de covid idejen sajnos Japan nem volt opcio.
Vegul nem bantuk meg, mert kb toredek aron volt Istambul-Maldives :)

De tervben van Japan. :K


kgymac
(őstag)

Küldtem PM-et, megnézhetnéd, mert bibi van az egyik képeddel.


callmeakos
(veterán)
Blog

[link]

Utolsó bekezdés :)


callmeakos
(veterán)
Blog

Egyébként az utolsó napi érzés kb. pár hétig tartott. :D
Azóta viszont teljesen az az érzésem, hogy egy részem ott maradt.


Skyline15
(tag)

Ez így van!

Kint voltál, 2 hét után már picit hazai ízekre is vágysz stb, hazajönnél kicsit, de amint hazaértél, egyre visszavágynál inkább oda, és ez az érzés csak fokozódni fog, ahogy telik az idő.

A 2. utam után úgy voltam megint vele, hogy lesz ami lesz, biztos visszamegyek harmadszor is.


bendeguz76
(aktív tag)

köszönöm a beszámolót :R


Lokids
(addikt)
Blog

Jó kis beszámoló. Visszahozza az emlékeket.
5 évvel ezelőtt voltam. Nagyszerű élmény volt.
Máig undorodom a KitKat-től. Szinte minden fajtáját megkóstoltam.
Vissza kéne menni. :) Csak kb 3x annyiba kerül az út. :(


thomeef
(őstag)

Nagyon sokat ad az élményhez, hogy a fotók nem agyon szaturált AI mobil szutykok, hanem rendes fotók :)


ncc1701
(veterán)

Nade a lényegről, a japán nőkről nem is írtál semmit. :)


.LnB
(titán)
Blog

Három napja -mióta megláttam a cikket- tartogattam, hogy ha lesz időm, egyben szeretném elolvasni.
Végre lett. :)

Abszolút irigy vagyok. A lehető legjobb értelemben! ;) Jó volt olvasni ezt az egészet. Tök jól megírtad még ha elsőre nem is sikerült (ahogy olvasom a kommentek közt), a végeredmény élvezetes lett. Szóval köszi a beszámolót.

Én Esztergom közelében lakom. Itt van ugye a Suzuki gyár. És nagyon sok ismerős, rokon járt már kint Japánban. Párom bátyja azt hiszem 7-10 alkalommal volt már. És mindig is irigykedtem. Ami nekem egy kis álmom lenne, nekik már unalmas rutinná vált. És máshogy is látják az országot mint az, aki turistaként volt kint, vagy csak egyszer.
A 90-es években, ráadásul a Suzukisok, halomba hordták haza Sony hi-fi rendszereket, meg hasonló cuccokat. :D

Egyébként sokaknak biztos csóri módi lesz, de én ha elkap a hangulat, van, hogy beteszek otthon a háttérbe a tévén, ilyen sétálós videókat: [link]

Te egyébként a noxwill fórumtárs vagy, aki évekig amcsi kapitány arcképpel nyomult?! :F Gyanút fogtam.. Mert ha igen, én nagyon lemaradhattam erről az "átalakulásról". : :D

[ Szerkesztve ]


sztanozs
(veterán)
Blog

Koszi a beszamolot, Japan nekunk is bakancslistan van mar evek ota. Talan majd jovore... :DDD


Fred23
(nagyúr)

Ezt a sétálós videókat nézést én is szoktam csinálni. Illetve számomra kedves helyeken élő szimpatikus, de teljesen hétköznapi emberek csatornáit is követem. Például a Balin élő Jean Voronkova életfilozófiája eléggé hasonló az enyémhez. :)


Cassi
(senior tag)

Ilyen eseményekre, mint nászút vagy bármi hasonló, sokkal alkalmasabb például Thaiföld. A japánok nagy általánosságban rezerváltak és nehezebben kommunikálnak, egy átlag magyar sokkal oldottabban és otthonosabban tudja érezni magát ott, mint Japánban.


callmeakos
(veterán)
Blog

Ezek a sétálós videók addiktívak tudnak ám lenni :D
Nekem ez a kedvencem, az eső meg még pluszba rátesz [link]

Igen igen, én vagyok az :D
Pár éve lekopott a noxwill név rólam, és az Amerika Kapitány is, ahogyan vége lett a karakter az Endgammel, úgy nálam is befejeződött az a "korszak". Azóta voltam már Saquon is, NFL topikban párszor váltottunk eszmét. Most pedig Japán korszakomat élem, csak ez kicsit mélyebb és stabilabb lábakon áll, mint a kapitány :D


.LnB
(titán)
Blog

Miután megírtam itt a kommentet, eszembe jutott megnézni a privát üzeneteimet. És abból leesett, hogy te vagy az. :)
Teljesen lemaradtam erről az "átalakulásról". ;)

[ Szerkesztve ]


waverider
(senior tag)

igazán köszi az irást, remek volt! :R

ha meg nem jelezték, az első oldali 'ezt' link halott - Hibakód: 404


jalos
(csendes tag)

Gratula Japánhoz!
10 nap talán kicsit kevés ;)! El kell menni mégegyszer-kétszer!

Miután mi 2019-ben voltunk ősszel 14 napig (életünkben először Ázsiában), az egész COVID időszakot a japán emlékekkel éltük túl fejben! És annyira bejött hogy most áprilisban megint megyünk 16 napra (3 éjszaka ebből egy kis városlátogatás Shanghaiban, ha már ott repülünk el felette - Oroszország, Szibéria most nem játszik a repülőknek), a cél: Oszaka és Hokkaido, amik kimaradtak a múltkor. (Hokkaido az északi sziget, ahol Sapphoro is megtalálható).

A JR pass annyira megdrágult, hogy helyi kis vonatokon kívül mi 2* belföldi repülővel megyünk és autóval (ott is van Túrista kedvezmény!). Repülővel Tokyo - Osaka kb féláron van mint egy JR menetjegy!

Osaka-Sapphoro meg esélytelen vonattal (kivéve az időmilliomos fiatalokat), mert 12 óra. Persze egyszer a shinkansenen is kell mennie mindenkinek, de a múltkor mi leginkább Kioto központú csillagtúrán voltunk, és ott vonatoztunk eleget JR Passal a shinkanseneken.

Autóbérlés: még Hokkaidó autópálydíjaira is van túrista kedvezmény, ami nem árt mert amúgy dúrva 60ft/km az autópályadíj! És mégegyszer a vonatdíjakról : mindenki csodálja a Japán vonatokat , vonatközlekedést (Én is), csak az árát nem szívesen fizetné ki senki!
Autóbérléssel 2 főre Sapphoro - Hakodate oda vissza (kb 500km összesen) mindösszesen annyiba kerül mint vonattal, és mivel Hokkaido nem olyan sűrűn lakott mint a fősziget, ergo a tömegközlekedés sem olyan perfect, ezért az autóval olyan helyekre is eljutunk ami idő hiányában amúgy nem lenne lehetséges.

A lényeg: Japán egy gyönyörű, kulturálisan nagyon más, sok mindenben mégis nagyon hasonló, biztonságos ország, amit mindenkinek javaslok! Nagyon sok, sokáig emlékezetes élményt tud adni. Hogy mennyire: Párom azóta már alapfokon tud japánul, és csak ezért kezdett el Japánul tanulni, ahol elég sokáig nincs sikerélmény, hiszen az írást, a katakanákat és hiraganákat kell előszőr valamilyen szinten megtanulni.

Repülés árak: mostanában Air China légijáratoknak vannak, voltak egész jó árai (kb. 500€/oda vissza út). Igaz hogy Pekingben vagy Shanghaiban át kell szállni, de a lehetőség adott.


jalos
(csendes tag)

"A 2. utam után úgy voltam megint vele, hogy lesz ami lesz, biztos visszamegyek harmadszor is."

Mi még nem vagyunk ott 2.-jára, de már azt tervezzük hogy utána Korea - Japán, vagy Singapúr - Japán út legyen :). Csak a kontraszt kedvéért, mert már megmondták páran hogy elrontottuk hogy életünkben előszőr Ázsián belül Japánba utaztunk, hiszen ilyen jó sehol máshol nem lesz!


adlersson
(aktív tag)
Blog

Mondjuk Hokkaidóra nem is árt az autó. Én mindig megpróbáltam tömegközlekedéssel megoldani az útjaimat, de arrafelé - főleg a kevésbé felkapott régiókban - helyenként annyira gyér még a busz is, hogy az még akkor sem opció, ha az ember egyébként veszi a fáradtságot a menetrendek átnyálazására.

Voltam egy Saroma nevű kis faluban, csak a hét bizonyos napjain jár busz, a sofőr meg egyébként teherautózik és csak úgy brahiból ugrik be buszt vezetni. :DDD


myckey
(veterán)
Blog

jó kis település ;] :D
ez a buszos sztori a " mi kis falunk " -ra emlékeztet.

[ Szerkesztve ]


callmeakos
(veterán)
Blog

Köszi az észrevételt. Idő közben megszűnt a cikk.

#44jalos
Egyet értek, viszont munka miatt nem tudtam tovább ott maradni, és különben is, nekem akkor pont annyi elég volt. Az utolsó napra valóban azt éreztem, hogy túl sok impulzus ért, és lehet ha tovább húzom, nem feltétlen tudtam volna annyira értékelni a látottakat, mint az elején. Jelenleg is azon dolgozom, hogy milyen minőségben menjek vissza, és nem is biztos feltétlen hogy turistaként. De ez még korai.

JR Pass az tényleg brutálisan drágább lett, lehetséges hogy akinek nem játszik az autóbérlés (mint pl nekem) az jobban jár a regionális bérlettel.


Akula
(őstag)

Az a kép a Fujiról nagyon szuper lett, főleg így, hogy a repülőgép is belelóg, eredetivé teszi.
Jó kis írás, én nem hiszem, hogy valaha is eljutok oda :R


Z-o-t-y
(tag)
Blog

Nagyon jó volt olvasni az írásodat, és visszatérni újra!

2018-ban voltam 2 hétig! ( Annó az utazómajom meg is osztotta a beszámolómat itt )

Fotósként mondom, hogy nagyon jó, hangulatos képeket készítettél, gratula.

Hatalmas élmény vollt annó az a kulturális és gasztrosokk. Mi is JR bérlettel nyomtuk, és lementünk egészen Fukuókáig majd vissza lépcsőzetesen megálltunk Osaka, Kyoto, Hiroshima (ez utóbbi nagyon nagy élmény volt) Tokyo-ra két hét egyedül sem lenne elég, de nekem is megmaradt, hogy mindig annyit mentünk, annyi mindent kinéztünk, hogy az alvással sosem volt gond!

Instán már akkor is végigstoryztam az utat azt itt találod
És az #UtaZoltan_japan hashtag alatt IG-n.

Mégegyszer kösz!

(Ui: Anno végignaplóztam mindent, mi történt velünk aznap, mi mennyibe került, és tervezek ebből és a 4000 képből valami fotókönyv szerűséget csinálni, csak rá kénne szánni egy pár napot, ami hat éve nem megy :D )

[ Szerkesztve ]

üzenetek