üzenetek

hozzászólások


Auratech
(őstag)
Blog

Az első sor után kihagytam egyet..
A következőt meg nem címkéztem fel.. Bocs.
A bolognaiba azért hagyma dukál, ami alsó hangon fűszernövény. Az eredetinek mondott recept nem kőbe vésett parancsolat. Én a carbonara spagetti néven elkövetett szörnyűségeken szoktam hüledezni (meg a nyolctojásos spagettitésztán), bár az nem olyan ősi étel. A bolognainál szerintem el lehet térni egy kis oregano-bazsalikom, isten ments egy gerezdnyi fokhagyma irányába.
Ha jól lepirítod a húst, nem kell neki három óra. Bár lehet, van olyan vén marha, aminek kell.. Az alaplé minőségén is sok múlik, a tej-tejszínen is.. Én szoktam zellerzöldet tenni, vagy zellerszárat és kis répát reszelni bele. Lényeg, hogy belülről ragyogjon! Az becsülendő, hogy nem bonyolítod túl. Csak jó alapanyag kell.
A paradicsomon meg minden múlik. Olasz édes fajta esetén nem kell, a mieinkhez jót tesz egy kis cukor a szószba, kivéve jobb koktélparadicsom, ami majdnem olyan finomat ad ki, ha meghámozgatod.
A na-glutamátot eredetileg a halfejekből, kishalakból készített őseredetű, első csapolású tiszta halszószban találhatod természetes formájában koncentráltan. A hosszan főzött hallé is azért kíván kevesebb sót az átlagosnál.
(nagyon szeretek főzni..)

üzenetek