üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

Az abált szalonnát lehet vajon elkészítve vásárolni és ez kevésbé "rossz"...

A válasz egyszerű.

Minél kevésbé feldolgozott az alapanyag, annál közelebb áll az egészségeshez.
Ha szalonna, akkor:
Sózott szalonna. Tartalma szalonna és só optimális esetben.
Füstölt szalonna. Szalonna, só és füst.
Húsos szalonna. Ezek már garantáltan pácolt termékek. Cukrok és tartósító szerek már megjelennek valamint ízfokozókkal is emelik a fogyasztás élményét.

A főzés kevésbé, a sütés jobban emeli a káros anyagok mennyiségét az ételben.
Tehát az abált szalonna már emelt kockázati szintet jelent.

Sonkák közül elsőbbséget élveznek a sós levegőn szárított fajták. Leginkább a dél-európai országok elterjedt tartósítási eljárás. A feketeerdei és hasonló termékek csak tömeggyártásban elérhetőek. Jobb elkerülni őket.
(Még az eredeti termékek is tartalmaznak cukrot és tartósítószert.)

üzenetek