üzenetek

hozzászólások


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

"most azzal szenvedek, hogy újra 76 fölé menjek, úgyhogy ketogén étrend szóba sem jöhet"
Lehet keton izmot építeni: [link]


Woodslave
(nagyúr)

tényleg mit tudtok ajánlani reggeli "húsfélének". Ahogy korábban írtam tojást szoktam enni, de 3 tojás fehérje tartalmát magam részéről keveslem, ezért jó lenne felturbózni. A bacon ugye véleményes.. Az abált szalonnát lehet vajon elkészítve vásárolni és ez kevésbé "rossz" - mármint a feldolgozottság szempontjából mint a bacon?

Nem nagyon akarok és tudok gasztroangyalkodni. :R


Dexar007
(veterán)

Szalami.Erted?! SZALAMI! ..es egeszseges eletmodrol beszelunk. :C


Auratech
(őstag)
Blog

Hülyegyerek. A szalámit én csináltam. Két éttermünk van Győrben és a húselőkészítésből keletkezett frissen lefagyasztott nyesedékből (itt sertésszűz vége és marhalábszár, tokaszalonna, só, mustármag, bors, fokhagymapor) minden második hét végén csinálunk valamit a családnak... Nem akartam vagizni ilyesmivel, de szégyellnivalóm sincs. Bocs.
Amúgy létezik fogyasztható, minden szempontból megbízható termék is, de a biztos, amit magadnak csinálsz. Nem ördöngösség és sokkal olcsóbb. normális szalámi nincs 3500Ft/kg alatt, csak véletlenül. Magadnak ezt 1500 Ft-ból megoldod. Ha fasírtot tudsz csinálni, szalámit, kolbászt is...
Régen mindenki magának töltötte kolbászt, vastagkolbászt, szalámit, préssajtot... és a csirke se gmo-szóját, hallisztet meg szart kapott, hanem normális eledelt..

[ Szerkesztve ]


fordfairlane
(veterán)

Az is méreg? Akkor mind meghalunk.


Dexar007
(veterán)

Legkozelebb ird oda,hogy nem tescos. ;)


Hieronymus
(addikt)
Blog

Az abált szalonnát lehet vajon elkészítve vásárolni és ez kevésbé "rossz"...

A válasz egyszerű.

Minél kevésbé feldolgozott az alapanyag, annál közelebb áll az egészségeshez.
Ha szalonna, akkor:
Sózott szalonna. Tartalma szalonna és só optimális esetben.
Füstölt szalonna. Szalonna, só és füst.
Húsos szalonna. Ezek már garantáltan pácolt termékek. Cukrok és tartósító szerek már megjelennek valamint ízfokozókkal is emelik a fogyasztás élményét.

A főzés kevésbé, a sütés jobban emeli a káros anyagok mennyiségét az ételben.
Tehát az abált szalonna már emelt kockázati szintet jelent.

Sonkák közül elsőbbséget élveznek a sós levegőn szárított fajták. Leginkább a dél-európai országok elterjedt tartósítási eljárás. A feketeerdei és hasonló termékek csak tömeggyártásban elérhetőek. Jobb elkerülni őket.
(Még az eredeti termékek is tartalmaznak cukrot és tartósítószert.)


Woodslave
(nagyúr)

ha sima szalonnát sütök akkor az csak zsír szinte.. Szóval szerinted is felejtős a bacon?

akkor marad hogy csináljak kolbászokat otthon :D sajnos nem fog menni :O

[ Szerkesztve ]


Dexar007
(veterán)

En mindig csinalok,szepen vigyorognak mielott lehuzom oket. ;]


joysefke
(veterán)
Blog

Inkább veszek friss tarját, szépen megfőzöm, beformázom és csomagokra bontva frigóból eszem ki. Olcsó kiváló felvágott..

ehhez tudnál légyszíves valami részletes leírást adni, hogy hogyan, mert én szívesen eszem felvágottat, de ami az én mércémmel jó minőségű az boltban lassan csillagászati áron van, arról nem is beszélve, hogy nagyítóval kell keresni. (100% jó minőségű húsból, vizezés nélkül, kevés adalékanyaggal etc)


Hieronymus
(addikt)
Blog

"ha sima szalonnát sütök akkor az csak zsír szinte."

A sütés miatt emelkedik a kedvezőtlen hatású zsírok aránya.

"Szóval szerinted is felejtős a bacon?"

Nem, de figyelembe kell venni a kedvezőtlen tulajdonságait. Magyarul, naponta és mértéktelen mennyiségben nem szabad fogyasztani.


Auratech
(őstag)
Blog

Igyekszem tömören. A tarját egészben főni teszed fel, meleg vízben. Épp ellepje+1cm. Egész fokhagyma, vöröshagyma, pár szem bors. Sót mérsékelten (kilónként 2 teáskanál só) akkor elég, mikor megfőtt és lekapcsolod a gázt, hogy kihűljön! Ha füstöset akarsz, esetleg lehet szalonnabőrt mellétenni ha van.. Kábé két órát főzni, forrás után kicsire véve..csak gyöngyözzön.
Sózod a vizet, hagyod kihűlni egy órát, leöntöd a vizet, letakarva a hűtőbe. Hidegen felszeleteled, megformázod, hogy a szélek ne legyenek cafrangosak. Fél centis szeleteket vágsz. zsírpapír/folpack a szeletek közé, zacskó, frigó.
Én a napi adagot vajon átsütöm hamar (folpack le!), akkor nyugisan elvihetem hűtés nélkül is egy fél napra és finomabb is. Egyszerű. Salátával, házi majonézzel (a bóti keményítős!) koviubival fogy el. Azért meg lehet unni..


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Darált hús :) Legolcsóbb húsféle, jó a zsírtartalma. Megpirítod serpenyőben, majd mehet rá a tojás.
Abszolút low budget zerocarbosok tojás + darált húson élnek, mondjuk nagyon hamar meg lehet unni azt mondják, de nem nagyon van olcsóbb ebben a műfajban.


Woodslave
(nagyúr)

:K ja erre gondoltam pont én is.


joysefke
(veterán)
Blog

köszi!

megmutatom barátnőmnek!


apatyas
(Korrektor)
Blog

No. Elvileg belefogtam. A tegnapi ebédem még tartalmazott rizst. Este szántam rá magam hogy csinálom.
Este tejföl, sajt, paprikásszalámi, kesu, napraforgó, 2 paradicsom, 1 répa, ricotta, vöröshagymás tepertőkrém, és még azért volt mellé 1,5-2 dl piros gyümölcslé ami a doboz alapján 15-20g ch. Számolni semmit nem számoltam és nem is fogok, fogyás abszolút nem cél! (74kg 181cm 33 év)
Reggeli paradicsom szalámi, összességében elég kevés. Délelőtt napraforgó eszegetés.
Ebéd: büfésoros grill zöldség és fűszeres csirkemell, meg egy fej töltött gomba, na abban némi rizst fedeztem fel evés közben - elfér. (utólag - mégis mire számítottam, mivel tölthetik meg.. :) )
Mai vacsi valszeg zöld zöldség lesz meg tarja vagy szalonna.
Érzés: egyelőre nem sok. Reggel kicsit nehezebben keltem. Nap közben néha mintha szurkálna a hátam.
A dolog nincs igazán megtervezve, eszem amit sikerül. Egyenlőre, érzésben valahogy könnyebb, hogy nem csak édeset nem ehetek, hanem kategorikusan van egy csoport, amit mindenestül kizárok. Eddig elég sok pizzát ettem, minden második nap legalább - és mégis csak 72-74 vagyok, hízni egyedül másfél üveg mogyorókrém után sikerült idáig pár kilót, az pár éve volt.
Egyébként, tartok a cukorbetegségtől, két kanál méz fogyasztása után ha otthon vagyok, elálmosodom és ledőlök aludni.
Bőr kiválasztásáról mik a tapasztalatok? Jobban zsírosodik, bedugul, vagy megváltozik máshogy?
Folyt köv.

[ Szerkesztve ]


fordfairlane
(veterán)

Darált hús :) Legolcsóbb húsféle, jó a zsírtartalma. Megpirítod serpenyőben, majd mehet rá a tojás.

Ezt le tudnád írni úgy, hogy egy olyan, főzéshez-sütéshez tökéletesen hülye, mint amilyen én vagyok is el tudja készíteni? :)


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Mondjuk én 181 cm és 74 kilóval számolgatnék, nem feltétlen a szénhidrát miatt, hanem a kalória miatt. Keton nem nagyon vagy éhes, így könnyű fogyni, de neked ez inkább hátrány, mint előny, olvastam olyan sztorit is, hogy 165 cm volt az illető, 38 kilónál úgy döntött, hogy hiába nem éhes ideje lesz többet ennie, azért ezt nem várnám meg...

"Este tejföl, sajt, paprikásszalámi, kesu, napraforgó, 2 paradicsom, 1 répa, ricotta, vöröshagymás tepertőkrém, és még azért volt mellé 1,5-2 dl piros gyümölcslé ami a doboz alapján 15-20g ch"
Ez így tippre önmagában legalább 50g szénhidrát, ha nem több. Répában relatív sok van, ricottában relatív sok van, paradicsomban mérettől függően relatív sok van, tejfölben relatív sok van, kesuban sok van, napraforgóban relatív sok van. Mondjuk mértékeket jó lenne tudni, mert pl. én is ettem 100g tejföl + 100g túrót vacsorára, de dupla ennyi már elég necc lenne :)

Amúgy tulajdonképpen mi a cél? Ha a ketózis, akkor a "rizs - elfér" nem nagyon fér bele. Ha simán csak alacsony szénhidrát (180-nál kevesebb), akkor ok.

És mégegyszer, így hogy alapból is elég sovány vagy, nagyon figyelj oda a tested jelzéseire, illetve én azért legalább eleinte írnám a kalóriákat is...


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Persze :)
1) felütsz x darab tojást egy tálkában, villával összekevered (rántotta alap ugye)
2) serpenyőbe teszel zsírt / vajat / olajat, amelyik szimpatikus (én ha csak rántottát csinálok 2 evőkanál zsír belemegy, így hogy a húsból is fog kisülni lehet elég kevesebb)
3) alacsony - közepes lángon felhevíted, majd beleöntöd a kívánt mennyiségű darálthúst
4) kevergeted addig amíg a darált hús teljesen ki nem fehéredik (darált húsból marhát se szabad "félig átsütni), inkább menj biztosra és picit süsd túl, tojással úgyse lesz száraz
5) Ha ez kész van, öntsd hozzá az tojás masszát, és kevergetés mellett (csak annyi a lényeg, hogy ne ragadjon le és mindig a folyós rész kerüljön alulra) süsd addig amíg jónak nem látod (ha biztosra akarsz menni, akkor amíg nem lesz száraz, mint szállodákban)

Ennyi :) Nyilván tojást lehet sózni, borsozni, akármivel fűszerezni, de ez opcionális. Tehetsz bele hagymát is, ez már mehet a hús mellé is, vagy paprikát is, azt én szeretem ha ropogós marad, szóval azt már csak a tojással együtt tenném hozzá.


Lortech
(addikt)

Nem tudom, mibe fogtál bele, de ha a ketózis a cél, a gyümölcslé teljesen felejtős.
Ha muszáj, a Sió light almája talán, ami ~2g ch körül van, de egyébként eléggé értéktelen táplálék, jobb ha leáll ezekről az ember.
Répa nem túl jó, paradicsomot sem lehet ész nélkül enni, vöröshagyma szintén. Napraforgó sem annyira jó, a legjobb az olajos magvak közül a mandula, ami elég jó snack és ásványi anyagok szempontjából is nagyon sok értékes van benne, ez jól jön ketózisban. Nekem ez volt az alapsnackem, a másik pedig a zöld olívabogyó.
Rizs és gabonafélék teljesen elkerülendőek, különben felesleges kínozni magad ezzel a diétával, és úgy általában a nem általad készített ételekre figyelni kell, a látszólag oké táplálékokban is van mindenféle kerülendő, pl. öntetekben cukor, liszt, még natúr húsokat is gyakran készítenek el lisztbe forgatva. Grillezett zöldségek között is lehet olyan zöldség vagy fűszer, ami nem ajánlott, és a grillezés miatt is vizet veszít a zöldség, ami által adott tömegre / kiadósságra nagyobb szénhidrát arány jut.

üzenetek