üzenetek

hozzászólások


Madwe
(nagyúr)

Ok, rajta vannak azokon a listákon, s ezek az oldalak miért hitelesek amik a listát készítették, pl :)? Az első pl látom nagy növénytermeszté cukor és gmo párti oldal. Nálam már itt elvérzett, de persze lehet isteníteni a gmokat - csak ezek mellett én inkább egy lobbis hátteret érzek mögötte. Pl...
S lehet nem hiteles forrásnak tekinte delauert pl, számomra annak tűnik, de nyilván lehet vitatni mindig kiemel pár kutatást. Ami az igazát támasztja alá. De ugyanez vana másik oldalon is?

De biztos szüksége van mindenképp az egészséges emberi szervezetnek a gluténra, búzákra s gabonákra, s aki nem eszik instant meghal :)
ahogy pl biztos h minden ketos az kétpofára zabálja a kolbászt, bacont és feldolgozott szarokat, semmi mást. :)

pl esetemet nézzük: ok, baromi egszségtelenül éltem elötte. Ezt nem vitatom, onnan könnyű volt bármivel javítami. Ehhez képest amióta tudatosan keto eszem, azóta: rostbevitelem nem változott, max növekedett. Zöldségből (főleg spárga brkkoli spenót) gyümölcsből (főleg áfonya málna eper) konkrétan sokkal sokkal többet fogyasztok % mint eddig. Nem eszem feldolgozott ételeket, csak minimálisam. Nem fogyasztok azóta alkoholt. Nagyobb % fogyasztok egszséges magvakat. Az, h szükséges lenne a gabona mindenképp, azt én személy szerint hülyeségnek tartom, ennek ellenére ha befejeztem ketot, akkor valamennyire visszavezete, az életembe. Ugyanakkor vigyáznom kell vele, anyámnak p, autoimmun betegsége lett a gluténtől, s nyilván a quinoa meg ezek irányába mennék el inkább mintsem búza stb... Ettől függetlenül a krumpli kukorica és keményítős társait meg egyáltalán nem tartom egészségesnek.

De mondok valamit: tegyük fel totál igazad van, s nem egészséges ez az életmód. Nade, ha ezt feltételezem, akkor is nézzük megint én esetemet: normál diétból próbáltam mindent, semmi nem ment. Mozgás ide vagy oda, nagyon hamsr elhasaltam mind, míg ezzel 1 év alatt 50kg ment le. Szerinted így is rossz deal volt ez, s egészségesebb lennék a régebbi állapotomban, 50kg súlyfelesleggel? Mert oké mostmár tudatosan étkezem, de próbáltam azt normál kiegyensúlyozott diétákon is, nem ment, folyamat éheztem, szenvedtem majd feladtam 1-2 hónapon belül. Míg ezt gyerekszerrel tartttam.

S azt se állítom h ez a diéta mindenkinek való lenne, de azt igen, h igenis van olyan jellem, akinek ezzel igenis könnyű gyerekjáték fogyni. S igenis vannak olyan súlyos esetek, mint pl az enyém is az vplt bőven, amikor komoly egészségügyi kockázat a testsúly.

üzenetek