üzenetek

hozzászólások


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Elég sokat gondolkodtam, és úgy döntöttem "picit" átalakítom az eredeti írást. Copyzom az új bevezetőt, abban benne van a miért:
"Amikor 2016-ban elkezdtem megírni ezt a cikket még elég más körülmények uralkodtak. A ketogén (vagy más néven nagyon alacsony szénhidráttartalmú) étrend Magyarországon nagyrészt ismeretlen volt, legfeljebb egy-két nagyon hiányos és tévinformációkat tartalmazó cikkel lehetett találkozni vele kapcsolatban. Ezért belefogtam egy elég nagy lélegzetvételű cikkbe, részben azzal a szándékkal, hogy ezeket tisztázzam, részben azzal, hogy a ketogén étrendet népszerűsítsem. Most 2019-ben azt látom, hogy igazán egyikre sincs szükség már. Szerintem sajnálatos módon továbbra se annyira népszerű az étrend, mint megérdemelné, de elterjedt és ismert annyira, hogy aki foglalkozik étrend kérdéskörrel az legalább hallott róla. Így azt gondolom, hogy a régi, részben elavult verzió csak feleslegesen sok betűt tartalmaz, és elveszik benne a lényeg. Emellett megpróbál érvelni a ketogén étrend mellett, amiről így 3 év elteltével azt gondolom, hogy nincs értelme. Valakinek vagy szimpatikus az étrend, vagy úgyse lehet meggyőzni :)
Továbbá azóta megjelent több ketogén étrenddel foglalkozó könyv is magyar fordításban (talán magyar szerzőktől is). Ezek adott esetben jobb források lehetnek, mint az általam összeszedett cikk (reklámozni nem akarok, de egyszerű google kereséssel meg lehet őket találni)."

Emellé bekerült egy kis kiegészítés is, hogy aki esetleg kívülről jön és beleolvas a topicba, ne lepődjön meg, hogy miért talál itt annyi baromságot amennyi van :)
"Amennyiben valaki nem ismeri a Logout.hu oldalt, szeretném felhívni a figyelmét, hogy a bejegyzés alatt található fórum nem moderált szakmailag. Az ott megjelenő kommentekért, információkért semmilyen mértékben nem tudok felelősséget vállalni, illetve nem is tükrözik a véleményemet."

Ezzel karöltve nagyjából el is tűnök a topicból. Nem mondom hogy soha nem fogok ide írni, viszont igazából utóbbi időben kis túlzással csak emiatt a topic miatt jártam a PH! fórumokra. De erőteljesen belefáradtam abba az értelmetlen szócsépélésbe ami itt zajlik konstruktív vita helyett. Illetve lássuk be, tulajdonképpen egy logout bejegyzés alatti fórumnak a bejegyzésről kéne szólnia, itt pedig már régóta nem az a téma. Emiatt egyébként elgondolkoztam azon is, hogy egyszerűen töröljem a bejegyzést, de azt gondolom, hogy bár nyilván maga a bejegyzés az én művem, azért nagyon sokan nagyon sokat hozzátettek itt a fórumon, és úgy érzem, hogy azt nem lenne illendően egyszerűen csak kitörölnöm (olyat meg sajnos tudtommal nem lehet, hogy a topicot külön választják a bejegyzéstől).

üzenetek