üzenetek

hozzászólások


psyche
(csendes tag)

Bocs, de 8 tojás + 200g szalonna az már egy majdnem egész napi kalóriabevitel s nyilván ha valaki rossz zsírokból akar jóllakni, akkor azt nehéz ellensúlyozni.

Ha a felét veszed, akkor ugyanúgy arányosan is sok olívát kell meginnod hogy ellensúlyozd. Vegyük azt hogy 100 gram a napi zsírbeviteled ketóban. Akkor 50 gram telített, 50 gram telítetlen zsírra van szükség. 50 gram telített zsírt könnyű bevinni, ott a szalonna, tojás.

Nade hogyan viszel be napi 50 gram telítetlen zsírt? Az egy fél deci olivaolaj vagy kókuszzsír. Ennyit te meginnál egy nap? Mi mást tudsz mondani, amiből be tudsz vinni ennyi gram telítetlen zsírt naponta? Vagy szardínia? Abból 500 grammot kell megenni, hogy meglegyen a napi 50 gram telítetlen zsírbevitel. De csak ha nem eszel több telített zsírt 50 gramnál. Mert ellenkező esetben több telítetlen zsírt kell enned, hogy ellensúlyozd ezt.

Szóval ez nehéz.

Ha főleg halakat, magvakat, zöld föld feletti növényeket eszik az ember s ritkán, heti 1-2x fogyaszt tojást, bacont, marhát, máris fordul az arány.

Csak az már nem lesz ketó :) Ha halakból megbírsz enni egy kilót egy nap, rendben.

De a magvak nem ketóbarátok egyáltalán - tele vannak szénhidráttal. A növénybe meg nincs zsír, ez csak rostbevitel céljál jó maximum, de csak kis mennyiségben mert a zöldségekben is van szénhidrát.

Miért alapvetés nálad a bacon, tojás? Nyiván ha azon alapul a keto rossz lesz a zsírarány, de miért kéne csak a “parasztketot” alapnak venni?

Mert ezek az egyetlen források arra, hogy bevigyél elegendő zsírt. Nincs zsír, nincsenek ketonok, nincsen ketózis.

Ha ez nem tetszik,lehet olívaolajat inni / hallal tömni magunkat kilószámra. Menne? Na ugye :)

e nálam sokkal inkább alap egy tonhal, lazac, tőkehalmáj, kaviár, csirkecomb, avokádó, dió, mandula mintsem tojás, pláne a bacon... emellé sok spenót, brokkoli, spárga. Heti 1-2x bűnözök egy kis bioteches zero barral, bevallom

Hát akkor ez egyáltalán nem ketogén diéta. Ezekből nem tudsz bevinni annyi zsírt amennyi szükséges. A tonhalban, lazacban nincs zsír. A csirkecombban éppen hogy van egy kevés. Mandula, dió tele van szénhidráttal, ketogén étrendben ezek kukába valók. A zöldségek pedig csak rostnak jók, de sok belőlük sok szénhidrátot jelent. Kevés zöldség jó, sok zöldség rossz.

De ez így sehogysem ketó.

[ Szerkesztve ]

üzenetek