üzenetek

hozzászólások


Apollyon
(Korrektor)

"az ipari termelésnek köszönhetően a növényekben található tápanyag, vitamin, nyomelem stb drasztikusan csökkent, mert az ember hirtelen mindenből tonnaszám akar hatalmas méretet termelni, pillanatok alatt, s nincs ideje a növényeknek az általános elemek elraktározására, kialakítására"

Ezt a tápkieg gyártók előszeretettel szeretik hazudozni, mert kell nekik a pénz.
Én csak 12 évig szedtem multivitamint napi rendszerességgel, kb. 1 éve hagytam abba. Nem érzek különbséget. :U

A növények a vitamintartalmuk nagy részét már csemete korukban tartalmazzák, szóval aki elég zöldséget/gyümölcsöt fogyaszt, az ugyanúgy hozzájut a vitaminjához.

C-vitamint mondjuk még tolok, napi max 1-1,5 grammot, ezt elosztva napi 3-4 alkalomra, de többet nem is érdemes szedni, mivel nagy mennyiségben már elveszti hatását.


PuMbA
(titán)

Nekem látszólag teljesen rendben van az étrendem: reggelire teljes kiőrlésű hosszú kifli, pár szelet szalámi, saláta, paradicsom, uborka, sajt. Délben hal vagy sima hús, mellé mennyiségben nagyobb cékla vagy borsó vagy brokkoli és a fehér társa vagy répa vagy hagyma, illetve inkább ezek keveréke. Délután - este mogyoró vagy pisztácia... szóval magvak, boltból áfonya, málna, cseresznye, banán, alma vagy teljes kiőrlésű kenyér lekvárral vagy egy kis pulykasonkával, paradicsommal vagy tojásrántotta stb.

Ennek ellenére 1,5 hete szedek multivitamint, mert már nem tudtam, hogy mi bajom van és a székletem visszatért a normális színűre, kevésbé vagyok fáradt, jobban alszok :) Szóval ilyen is van, tehát egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy haszontalan.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Én ha nem eszem meg a 3-4g C vitaminomat, akkor kb végtelen mennyiségű édességet képes vagyok betolni.
Eltartott pár évig amire rájöttem, hogy ez a bajom.

A "nyitogatom a hűtőt" kórra mindig azt szoktam javasolni, hogy egyen meg 3x1g cvitamint étkezés közben és nézze meg, hogy 1 hónap múlva is csapágyas-e a hűtő ajtó?


Apollyon
(Korrektor)

Van egy olyan jelenség, hogy placebo... :) Ez a vitamin dolog... lásd a korábban általam linkelt cikket.
Dettó ugyanaz, mint a gyúrós topikban, hogy a bcaa-tól várják az emberek a megváltást. Azt hiszik, hogy annak van bármi hatása stb., aztán közben csak jó nagy átverés az egész. Semmilyen tudományos bizonyíték vagy kutatás nem igazolja, hogy valóban van bármilyen pozitív hatása a tápkiegből feleslegesen bevitt mennyiségnek.


PuMbA
(titán)

Értem, de akkor is inkább érzem magam jobban, minthogy szenvedjek :) A friss, jó közérzet szerintem megfizethetetlen, szóval még ettől sokkal többet is költenék rá, ha az kéne. Mivel már több dolgot kipróbáltam és nem hozott eredményt (voltam cöliákia érzékenység teszten is például, de amúgy a vérképem jó), ez maradt és úgy látszik, hogy bevált. Azt azért leírom, hogy pajzsmirigy alulműködésem van.

[ Szerkesztve ]


psyche
(csendes tag)

Vettem diót.


havenday
(tag)

én meg kaptam egy zacskó barackmagot, eszem egy pár szemet.

Írtam, hogy vettem marha hidrolizátum fehérjét, volt a hűtőben lidlis mandulatej, kipróbáltam milyen vele, ja a fehérje mandulás csokis ízű. Nagyon finom lett :K és egy kicsit pudingos remegős állagú, ez lepett meg csak, lehet fagyinak is jó lenne? :U


Hieronymus
(addikt)
Blog

Utána olvastam a mandulatejnek. Egy valami szíven ütött. :DD :DD :DD

"
ALLERGÉN INFORMÁCIÓK

Nyomokban mandulát és más nyomokban mogyorót. Természetesen laktóz-, és tejmentes. Gluténmentes.
"


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

"Ezeket épp azért gyártják, hogy felszívódjon a kívánt mennyiség."
Nem, ezeket azért gyárták, hogy profitot termeljenek. Azt kell megérteni minden táplálékkiegészítővel kapcsolatban, hogy az ég világon semmi sem köti a gyártókat. Gyakorlatilag ha bebizonyítják, hogy amit gyártanak az nem ártalmas, és ha mögé tudnak tenni bármilyen tanulmányt, hogy amit gyártanak az csinál valamit, akkor nyugodt szívvel árulhatják. Figyelembe véve, hogy mennyire könnyű tanulmánnyal bármit bebizonyítani, ha az ember kicsit próbálkozik, ez gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg nem egyértelműen ártalmas, bármit árulhatnak.


consono
(nagyúr)

Meglepett, hog nyomokban mandulát tartalmaz??? :D


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Szoktam emlegetni, hogy ha valamire létezik tanulmány, akkor létezik az ellenkezőjére is... de abban mindenki egyetért, hogy az omega-3 egészséges, ugye? Nos nem: [link] (teljes tanulmány a "szokott" helyen elérhető)
"These associations may reflect a direct capacity for both dietary omega-6 and omega-3 polyunsaturated fatty acids to promote the atherosclerotic process."
Magyarul azt találták, hogy mind az omega-6, mind az omega-3 zsírsavak elősegíthetik az érelmeszesedést.

További érdekesség, hogy:
"Some protection from coronary heart disease may be afforded by monounsaturated fatty acids, which constitute 60-65% of marine oils."
Magyarul ha valaki természetes forrásból szerzi be az omega-3at, akkor a természetesen előfordulő más zsírsavak ellensúlyozhatják ezt a hatást. Ha töményen táplálékkiegészítőből, akkor viszont ugye ez nincs.


kisninja
(őstag)

No nagy a csend én már 3 hete sőt kezdem a 4. et. Eddig lement 5-6kg javarészt víz, noha nem voltam az a kövér mert edzek is de 168cm 81kg al kezdtem. Jelenleg 75kg vagyok :)

Negatív tapasztalatok..
- Keto kávé után hasmars :D a kávé finom és délig tuti ad erőt. Mikor sokat ittam egész nap ment a hasam, így visszaálltam a szokásos folyadék bevitelre így valamelyest normalizálódott, igazándiból nem zavar kevés rostost viszek be.
- A vizelet kellemtelen szaga, és néha a szájszag.
- Ha sokat iszok ha nem az állandó szájszárazság. (állítólag idővel elmúlik)
- Sok sok pisilés

Több negatívuma nem volt :)

Pozitívum:
-Valóban energikusabb vagyok, ne úgy képzeld el mint aki pörög hanem ha belekezd valamibe azt végigtudja csinálni pl fárasztó nap után hazaérsz és aludnál de elmész edzeni és ott már nem akarsz összeesni.
- A motiváló gyors fogyás és a hozzá tartozó változás. (ami ugye víz)
- Alig hiszem el de az allergiám kb 1-1,5 hét után alábbhagyott. Tudniillik van háziporatka amire nagyon aztán a macskára meg még valami növény de az elenyésző. Nos régebben 5mg os volt a napi adag aztán 10mg kétnaponta majd naponta a 10mg. Ha nem vettem be másnap kapart a torkom folyt az orrom szemem viszketett nem tudtam ez nátha vagy allergia de az utóbbi volt mert a gyógyszer gyorsan megszüntette.
Mivel olvastam, hogy egyeseknek javult sőt meg szűntek az allergiás reakciói ezért én is kipróbáltam ha el el hagyogatom a gyógyszert. (persze előtte feltűnt, hogy nem fújom az orrom annyiszor, nem említettem de van itthon egy tengerimalac amire erősen allergiás lettem, régen nem voltam, most újra tudom kicsit dögönyözni.)
No bele merültem de hátha van más allergiás azért részletezem. Jelenleg 4 napja nem vettem be gyógyszert és semmi bajom.
- Placebónak tűnik de mintha javulna a memórián is kicsit illetve jobban forog az elmém.

Az alvásigényem nem sokat változott de talán nem vagyok olyan fáradt reggelente eddig rossz alvó voltam sokszor felkeltem na ez most is meg van de nem vagyok hulla reggel. (az az talán tényleg csökkent az igény)

Sima supradyn m.vitamint szedek nekem a ketóflu elmaradt (mikor kissé kettétört az életem és nem nagyon tudtam enni az idegtől akkor is ketóban voltam így már értem miért nem estem össze az edzéseken és a futáson)

Magát a 20gr ch próbálom betartani, szép lassan haladok ,mert most van dinnye szezon és nem érdekel, egy kicsit akkor is eszem próbálom edzés előtt.

Egyéb okok miatt fülészetre járok egy elbaszott középfülgyulladás miatt ott terelődött a beszélgetésünk a eme diéta/étrend felé. A dokinő azt mondta, valamennyire ismeri ezt a diétát de ha rá hallgatok, időnként vigyek be szénhidrátot rizst, barna kenyeret vagy valamit, mert az összes ismerőse aki ezt szigorúan csinálta lett valami ételallergiája. Ezt betartva ettem egy jó pizzát vékony tésztásat finom volt jó volt (csak a felét). Nem tudom mennyire igaz de úgy tervezem két hetente meglepem magam valami ch-val is.
Elolvastam az egész fórumot emésztem az infókat, Úgy fest nekem való az az étrend már csak az allergiám miatt is.


kisninja
(őstag)

No kis állapot jelentés lassan vége a 6. hétnek is reggel tisztán 72kg vagyok már. Egyre jobban méregetem a kaját, nekem a kalóriabázis program vált be de nagyon. Hétvégente csak egyik nap sőt csak az egyik étkezéssel kis csaló kaját tartok jellemzően pizza :D. No ez sem olyan vészes.
A topic meg jól megdöglött pont mire elkezdtem. :DDD


Madwe
(nagyúr)

Heti 1 pizzával nem fogsz ketózisba kerülni, eleve kb 1 hónap lenne mire elérnéd, de ha el is érnéd rögtön kiszakadnál 1 pizzától - főleg ha nem vmi don pepe szénhidrátcsökkentett pizza egy szeletéről hanem egy normális pizza egészéről van szó. Persze ettől még lehet neked beválik, fogysz s nem lesz éhségérzeted, de utóbbit kétlem, viszont az fix h ketózisban kb sose leszel...


fila
(senior tag)

Egyél kicsit többet, túl gyors a fogyás.
Szerintem.

:DD


Madwe
(nagyúr)

Heti 1 kilo teljesen jo, foleg az elejen amikor a nagyja az csak vízveszteség. Szerintem ;)


kisninja
(őstag)

A pizza pl csak szombat este igaz akkor is csak egy fél.... igen kiesem de 12-24 óra és kiürül a ch. Fentebb írtam doki javaslata volt, hogy ne felejtsen a szervezet. (a pizza nagyon vékony tésztás olasz, sok sajt meg szalámi)
(#2936) Madwe: lassan több mint 2 hónapja csinálom.

fila: igen nekem is soknak tűnik a heti 1,5kg, persze mellé sportolok mint régen kb 1-1,5 órás kondi és kb 15-20 perc futás. (volt, 800kcal-t vittem be azt edzés és még jól is esett persze vacsiztam így lett 1350kcal)
1500kcal-t lőtem be de van, hogy kicsivel kevesebb.

[ Szerkesztve ]


fila
(senior tag)

Ha sportolsz is mellé, akkor pláne kevés ez a kalória.
Fehérje mennyi?

Heti hányszori az edzés?


kisninja
(őstag)

Héti 3x a fehérje 90g körül van


havenday
(tag)

ha jól olvastam, 72kg vagy, ahhoz jobb lenne a 140gr fehérje, ha sportolsz. Szerintem

üzenetek