üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

"..vércukor-inzulinszintet felb@szkodó tésztakúra a legrosszabb.."

Ráadásul rossz fogyasztási szokással párosul.
Hosszan szokták főzni a tésztát. Ezzel elérve, a szénhidrátok bomba szerű felszívódását.
Az olaszok sok tésztát esznek, de csak "félig" főzik meg. Ebben az al dente állapotban, sokkal hosszabb az emésztés folyamata. Ugyan így a rizst sem kellene teljesen puhára főzni.
A krumplipürét/törtburgonyát teljesen ki kellene hagyni az étkezésből. hiába alacsonyabb a burgonya szénhidrát tartalma, mint a rizsé, folyékony szénhidrát bomba az emésztés szempontjából.

Gondolom a ketogén étrend szempontjából sem mindegy, hogy azt a kevés szénhidrátot amit megehet mennyire feldolgozott formában fogyasztja a diétázó.

üzenetek