üzenetek

hozzászólások


Madwe
(nagyúr)

Én nem mondom, h senki nem tud keton izmot építeni, ugyanakkor azt látom, h a proteinszintézisem és bontásom egyenlege sokkal inkább pozitív irányba mutat mióta chból fedezem az energiámat edzések elött, s utána abból újra feltöltöm a ch raktáramat.
Egyrészt eleve sokkal nagyobb súlyokkal tudok dolgozni, sokkal nagyobb terhelésnek teszem ki az izmaimat.
Egyébként ez lehet azért van (elméleti fejtegetés, de nem ástam bele magam annyira), mert ugyan elvileg keton se ürül ki az izmok ch raktára - hosszú távon - de lassan töltődik fel. Ugye pl én most edzések elött olyan 30g ch-t fogyasztok kb, h legyen teljesítmény (jellemzően ezt gyümölcscukorból tolom) de edzés után az ajánlott ch mennyiség visszatöltésre már 80-120g ch! (ezt pedig nem gyümölcscukorból tolom, mert itt vmiért azt annyira nem ajánlják) s ez kell ugye azért. h az izmok teljesen kiürül glikogén raktárait lehetőleg tényleg chból töltse fel a szervezet, ne pedig glüköneogenesis-el fehérjéből - azaz gyakorlatilag izomból, amivel így gyk hátráltatod az izomszintézist, mert ahhoz nem lesz elég protein.
Persze lehet ezt fedezni akkor még több fehérjével - nade esetemben, heti 6 intenzív edzés esetén a napi ajánlott 170g proteinen felül akkor ha még ezt a legyen csak 80g ch-t is proteinből akarom fedezni, ami tegyük fel 50% hatékonyságú, azaz még 160g proteinre lenne szükségem, nahát az már 300-310g protein lenne, ami ha folyamatosan 0ch-s iso whey zero proteinshaket innék reggeltől estig akkor is nehezen jönne össze :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek