Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


MDanny
(senior tag)

Kipróbáltam egy Samsung TV-vel is.

A hangpattogás tapasztalható általam, eddig 3 különböző TV készüléken:
- LG 32LH530V
- Samsung 32UEH5000
- Philips 22PFH4000

Mivel nem egy helyszínen voltak a próbák, hanem a box vándorolt, ezért nehéz megállapítani a hiba rendszerességét, egyidejűségét, de valószínűleg nincsen jelentősége: a Samsung TV-n komolyan akadt a hang a 18:00-kor keződő RTL híradó szignáljánál, kimondottan darabos volt, az első pár percig néztem, ott hasonló volt, mint az LG-n, de tompábban. ATV HD-n nem tapasztaltam, amit az LG-n szoktam, de éppen nem beszélgetős műsor volt a próba alatt (amit szoktam nézni az LG-n), míg a History HD-n főleg a gyors mozgásoknál jelentkezett enyhébb pattogás.

A Philips kistévén kb. ugyanolyan volt, mint az LG-n.

Valószínűleg az a megfejtés, hogy a hiba mindenhol ott van (legalábbis ezzel a box-szal), de a különböző televíziók különböző hangrendszerei nem biztos, hogy ugyanúgy adják vissza az "élményt". A Philips kistévé kimondottan dobozhangú, azon nagyon bántó volt, csakúgy, mint az LG-n, a Samsung készüléken a komolyabb szaggatás mellett kevésbé volt bántó a jelenség.

Ami rettentő szomorú: főleg a Samsung TV-nél látszik, hogy borzalmas csúnyán túltömörített a kép. Közelről nézve az arcokat, mintha zsírkrétával lennének kiszínezve és szögletesen lennének az ívek "lekerekítve", az ATV logo a Heti napló ajánlóban csupa recés karikában lévő betűkből áll. Azonnal a digis DVB-C képére váltva ég és föld a különbség. Az LG valahogy korrigálja ezt, legalábbis az enyémen ennyire nem tűnik fel.

Tudtam, hogy túl van tömörítve a kép, de hogy eszköz oldalon is ekkora különbség legyen... Valahogy többet vártam az egésztől.

Az a baj, hogy másik Android box-szal nem tudtam próbálni, a Tatung-gal ugye nem jelentkezik... Mondjuk a Tatung box esetén kíváncsi lennék a Samsung TV-vel próbálva, hogy a kép milyen, de erre nem volt alkalmam.

üzenetek