Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


blg
(senior tag)

nálam bejövőnek 110-es port van beállítva, és működik


gyarmatinic
(tag)

nálunk ez az állapot van 2 hónapja


Rick4
(félisten)

Nálatok lehet más munkák is kellenek, hogy el is jusson az első karóig az optika, erre sokmindenből lehet következtetni, pl a körülötted lévő településeken elérhető net, vagy kérdezősködés alapján ki lehet deríteni.


MDanny
(senior tag)

Kipróbáltam egy Samsung TV-vel is.

A hangpattogás tapasztalható általam, eddig 3 különböző TV készüléken:
- LG 32LH530V
- Samsung 32UEH5000
- Philips 22PFH4000

Mivel nem egy helyszínen voltak a próbák, hanem a box vándorolt, ezért nehéz megállapítani a hiba rendszerességét, egyidejűségét, de valószínűleg nincsen jelentősége: a Samsung TV-n komolyan akadt a hang a 18:00-kor keződő RTL híradó szignáljánál, kimondottan darabos volt, az első pár percig néztem, ott hasonló volt, mint az LG-n, de tompábban. ATV HD-n nem tapasztaltam, amit az LG-n szoktam, de éppen nem beszélgetős műsor volt a próba alatt (amit szoktam nézni az LG-n), míg a History HD-n főleg a gyors mozgásoknál jelentkezett enyhébb pattogás.

A Philips kistévén kb. ugyanolyan volt, mint az LG-n.

Valószínűleg az a megfejtés, hogy a hiba mindenhol ott van (legalábbis ezzel a box-szal), de a különböző televíziók különböző hangrendszerei nem biztos, hogy ugyanúgy adják vissza az "élményt". A Philips kistévé kimondottan dobozhangú, azon nagyon bántó volt, csakúgy, mint az LG-n, a Samsung készüléken a komolyabb szaggatás mellett kevésbé volt bántó a jelenség.

Ami rettentő szomorú: főleg a Samsung TV-nél látszik, hogy borzalmas csúnyán túltömörített a kép. Közelről nézve az arcokat, mintha zsírkrétával lennének kiszínezve és szögletesen lennének az ívek "lekerekítve", az ATV logo a Heti napló ajánlóban csupa recés karikában lévő betűkből áll. Azonnal a digis DVB-C képére váltva ég és föld a különbség. Az LG valahogy korrigálja ezt, legalábbis az enyémen ennyire nem tűnik fel.

Tudtam, hogy túl van tömörítve a kép, de hogy eszköz oldalon is ekkora különbség legyen... Valahogy többet vártam az egésztől.

Az a baj, hogy másik Android box-szal nem tudtam próbálni, a Tatung-gal ugye nem jelentkezik... Mondjuk a Tatung box esetén kíváncsi lennék a Samsung TV-vel próbálva, hogy a kép milyen, de erre nem volt alkalmam.


Kecskoss
(csendes tag)

Sziasztok!

A Nightlife csomagban minden adó csak 23:00 órától van, vagy van olyan ami 0-24-ig?

Ja nem a Fishing and Huntingra gondoltam :)


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Szia,

Én tegnap állítottam be Gmail rendszerbe és gond nélkül megy.(t-online cím amivel nem működött)
Parancsolj, hasznodra válhat: [link]


ht42
(senior tag)

Szerintem codec hibákról, és/vagy frame eldobásokról van szó. Nem tudom, hogy a Teletokom milyen programmal, milyen szabvány szerint tömörít, de egy jó hardver egy ffmpeggel "röptében" is kiváló minőségű videot csinál (pl. x264-et). Persze az lehet, hogy túl olcsó, úgyhogy csináltattak valami saját elbaszott kódert, ami nagyjából semmivel sem kompatibilis a fogadó oldalon. Vagy valami "szabványos" progit használnak de a kóder beállításokat qrják el (pl. ffmpegnél nem könnyű, de nem is lehetetlen, találkoztam már olyan mkv-vel, hogy a Kodi meg az mplayer is csak szopott és szívott vele), és a muxolást is el lehet szúrni. Hogy azt el is szúrják, az abból látszik, hogy egy csomó csatornán úgy csúszik a hang, mint az állat, az eddigi csúcs amit mértem a d1-en 5 sec :). Nomost ezek csak a szerveroldali lehetőségek... ;]

[ Szerkesztve ]


patrikcoc
(aktív tag)

Rádugtam a boxot a Samsung HW-Q90R soundbaromra (így kihagyva az LG TV-t), és úgy is pattog a hang. “Recés logó” ill. szöveget én is tapasztalom, de ha 4K-ra van rakva a box, nem jelentkezik. Biztos hogy van valami postprocessing/filter amit a box csinál. Régi IPTV-nél ilyen nem volt.
Log alapján valami UCPlayer-t használ a box.
Egyébként a log tele van “sound adjusted x pts” (valami ilyesmi volt) bejegyzésekkel is. Talán ez okozza a pattogást, elcsúszik a hang és így korrigálja a box…

[ Szerkesztve ]


liszi70
(nagyúr)

"nálam bejövőnek 110-es port van beállítva, és működik"

Köszi, én is beállítottam, és egy lépést haladtam előre. Mert ezzel a 110-el már NEM jelenik meg ez, viszont nem talál semmilyen ímélt, egyáltalán nem jelenik meg semmi. "Még nem érkezett üzenet"-et ír ki. A többi gépen továbbra is tökéletesen működik, és ezen is a gmail-el. :F


liszi70
(nagyúr)

Köszi, de hogy érted, hogy "t-online cím amivel nem működött"? Nekem pont t-online-os címem van.
A leírás t-email.hu címekre vonatkozik, nekem meg t-online van. Vagy az a végrehajtás szempontjából mindegy? Csak t-email helyett t-online-t írok be? :B


#46824192
(senior tag)

Már a digin sem mindegy mit nézel.
Másik fórumon azon megy az anyázás ,hogy sok HD csatornát visszavágtak 4-5 megabitre.

"Országosan" az az egy értelmes megoldás volt tévézésre , most azt is szétcseszik.

A zsírkréta effektet azt adom :) . Nagy 4k tévén durván előjön.

Hangpattogást továbbra sem tapasztalok semmilyen eszközön: 2féle samsung tv , qilive tv ,sony stereo rendszer optikával bekötve.

[ Szerkesztve ]


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Igen, pont arra értem. :B
Nekem is t-online.hu a címem, de azzal nem ment, csak úgy ahogy le van írva (linkek, portok, stb..) de port nem lényeges. (amit auto beállít az is jó!)


MDanny
(senior tag)

Tisztában vagyok vele, egyelőre a DIGI Budapest kiosztás érvényes nálam, de már elkezdtem nem foglalkozni velük, mióta 4iG...

Akkor Neked szerencséd van vele vagy nekem van szerencsétlenségem, esetleg nem pont ugyanolyan box van kihelyezve nálunk.


lali303
(tag)

Telekomos smart boxal lehet torrentezni, ha csatlakoztatok egy usb hdd-t?

[ Szerkesztve ]


TiMoN
(senior tag)

Telekom tv alkalmazást alig bírja működtetni akkor szerintem torrent appokat nem bírja, vagy megfekudne a tv miközben letoltesz. Amúgy sztem tiltva van.


lali303
(tag)

Transmission torrent kliens letölthető rá a Google play áruházból,csak most a letöltési mappa elérési úttal van probléma.


user12
(őstag)

Ki kell próbálni
Én inkább azért nem torrenteznék vele, mert ha kikapcsolod a boxot, gondolom leáll a le/feltöltés is.
Ha alkalomszerűen akarsz torrentezni, az megoldható desktop gépen is. Ha üzemszerűen akarsz masszívan letölteni és/vagy akár seedelni is, vegyél egy nast.

[ Szerkesztve ]


TiMoN
(senior tag)

Kiváncsiságból megnéztem, de nem müködött. Hiába adtam meg a külső vinyot, nincs jogosultság írni igy nem lehet beállitani.


Luigi962
(őstag)

és ha a Technicolor HGW-re dugja rá?


snyper990
(őstag)

Magát a külső vinyót? Hogy telepítesz/futtatsz torrent klienst, vagy egyáltalán bármilyen „saját” szolgáltatást/alkalmazást a HGW-n? Vagy az a set top boxon futna?
Nem hiszem, hogy megoldható komolyabb belepiszkálás nélkül, azzal együtt meg már nem éri meg

[ Szerkesztve ]

üzenetek