Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

A szakma szépsége, szívsz néha ilyenekkel vagy kifizeted a szebben megmunkált menetért a nyugati négyszeres árszorzót. :D

----

Btw tegnap megjött a Weebill-S gimbal, eddig túl sok mindent nem tudtam vele kezdeni, tegnap a ház körül pitypangokat videóztam vele, de eddig annyira jutottam, hogy POV módban kb ezt tudtam egy IBIS-es Panasonic vázzal is. :D De nyilván a többi üzemmódban van az igazi finomság. Gondoltam ma kimegyek a Budai várba cseresznye virágzással pózoló influencerek auráját megzavarni, de a délelőtti edzésre rádobtam egy kiadós kertészkedést, favágással és a gimbalt megemelni nem tudom, nemhogy szépen mozogni vele.

Arra még rá kell jönnöm, hogy miért nem tudom a gimbalról vezérelni az expozíciót (csak a Rec gomb megy, de expozíciót nem tudok, de nekem elég lenne ha csak az ISO-t tudnám tekergetni), lehet kéne neki egy firmware frissítés. Azt tudom, hogy a rekeszt nem lehet, az nem is baj.

Illetve nem tudom lehet-e ráprogramozni AF gombot. Mármint én sokszor AF-S módban videózok és jó lenne nem felnyúlkálni a géphez, ha át akarok fókuszálni máshova. Ebben a PDF-ben azt írják át tudja vinni a félig lenyomott expogomb utasítást a vázra, csak arra nem jöttem még rá, hogyan.

üzenetek