Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Én első körben egy tonnányi oktató célzatú Youtube videót javaslok, mert ha ott állsz a technikával, csak használni nem tudod, akkor az nagyon hamar kiábránduláshoz vezet. Első körben vennék két lámpát (LED-es, szabályozható fényerő, softbox-al és állvánnyal, nem őrült nagy beruházás), meg a legolcsóbb fényképezőgépet ami már tud normális videót és AF-et videó alatt, de ha jól értem akkor neked egy kétkamerás setup kell, szóval két váz és azokra objektív. Én az elején nem erőltetném a kétkamerás felállást, nehéz lesz. Nem lesz könnyű dolgod ha magadat akarod videózni, valamivel monitoroznod is kell majd a képet (pl: ki tudod lőni a képet egy laptopra) és akkor fog jól menni a tartalom előadása, ha már magabiztosan megy a technika kezelése.

Amit a Youtube-on látsz ezekben a témákban az:

1. Évek és a rutin miatt megy a videósnak egyedül és az éveket vedd szó szerint, tekerj vissza a csatorna elejéig, valószínűleg egy kamerával, vakupapucsba dugott mikrofonnal és egy-két lámpával kezdte (vagy még ennyivel sem).

2. Stáb dolgozik vele, de stílusilag olyan, mintha one man show lenne. Rengeteg ügynökség foglalkozik tartalomkészítők menedzselésével, még a stúdiót is ők adják és rendezik be.

üzenetek