WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


shev7
(veterán)

es mi van akkor, ha adhoc, es az 54-es var meg kapcsolatot egy masik 54estol?


LordX
(veterán)
Blog

Akkor szerinted a 11-es tudná fogni az az által küldött adatokat?!?


Tigi
(őstag)

Szomorú vagyok azthittem, hogy ti tudtok segíteni. :O


And
(veterán)

Igen, kommunikálhatnak egymással, ha a g-s eszközt legalább ''mixed'' módba állították be, és nem ''g-only'' módba. Ettől függetlenül úgy néz ki, hogy egy ad-hoc hálózatban a szabvány csak a 11Mbps-t írja elő, az e fölötti sebbeségű módok nem részei a 802.11-nek: [link]. Ennek megfelelően az eszközök nagy része ad-hoc esetén nem támogatja a b-szabványban rögzítettnél nagyobb sebességet, vagy ha mégis, azt már csakis szabványon kívül, ''önszorgalomból'' :).


LordX
(veterán)
Blog

Gael problémájára visszatérve: Sok PC-s WLAN kártyának van AP üzemmódja. Tegnap telepítettem pl. pár ASUS WL-138g-t (13e HUF), ezek tudják. És ekkor már nem probléma, hogy nincs AP, mert van :)


LordX
(veterán)
Blog

Szerintem ez nem Wireless probléma (látsd topikcím), és én megkérdezném a TVNetet. (Asszem ők spec engedik lakáson belül a megosztást)


gael
(tag)

Már megoldódott a problémám. Az alaplapi wifi jól beszart , egyszercsak fogta és megadta magát. Nem látja a rendszer többé. Béke poraira


rdi
(veterán)
Blog

az, hogy rendszeresen bontja a szolgáltató a vonalat nem nagy meglepetés. Azt viszont nem értem, miért felejti egy router a beállításokat.


Tigi
(őstag)

Az az érdekes, hogy a DNS és átjáró címek tünnek el és miután eltüntek onnantól nem megy a net.
Ma két dolgot csináltam a Routerrel:
1. Frissítettem a firmware-t a legújabbra.
2. Beállítottam a DNS címeket fixre.
És most megint megy a net.

Olyan lehetséges, hogy a szolgáltató nem küldi folyamatosan a DNS címeket?


rdi
(veterán)
Blog

már nem emlékszem miylen gyakran frissítik magukat a dns szerverek, de szerintem attól még, hogy időszakosan frissítenek, a szervereknek az elmentett adatokat tudniuk kell. Úgyhogy nem tudom a választ.


shev7
(veterán)

nem, ezert is all vissza 11-re. De tenyleg fogalmam sincs hogyan mukodik,az adhoc csak tippelek.


Luda
(csendes tag)

Olvastam vhol hogy wifi-nél az a/b/g azt is jelzi, hogy melyik milyen országban használható. Ez tényleg így van? Ha igen akkor melyik hol?


shev7
(veterán)

ilyet nem jelez. De teny, hogy nallunk inkabb a b es a g elterjedt.


And
(veterán)

Nem igazán. Annyi igaz, hogy az egyes országokban nem feltétlenül engedik meg az összes, a szabványban rögzített rádiócsatorna használatát. A b és a g szabvány ebből a szempontból teljesen kompatibilis, mindkettő a 2.4GHz-et használja, míg az a-s eszközök 5GHz-en működnek. A szabályozás pedig régiónként / országonként is eltérő lehet. Japánban pl. a 2.4GHz-en kiosztott mind a 14 csatorna használható, az EU nagy részén és Mo.-on csak 13, Franciaországban pedig csak 4, stb. Hasonlóan összetett a helyzet a megengedett max. teljesítmény (EIRP) terén is.
Itt: [link] még részletesebben írnak erről.


hzcs
(senior tag)

Hi!

Egy linksys wrt54gl v1.1-es routert szeretnék összekötni egy asus wl-167g-s usb wifi adapterrel. előzőnek broadcom, utóbbinak ralink 2500-as chipje van. Menni fognak? Azért kérdem, mert usb wifinél vagy ralink, vagy atheros chipes kell.
Vagy nincs ilyen kompatibilitási probléma ezeknél az eszközöknél, mindegy milyen chip van benne?


shev7
(veterán)

altalaban nincs


hzcs
(senior tag)

köszi, én is erre gondoltam, de inkább megkérdezem, minthogy kaidjak 7 ezret feleslegesen :)


Tibipapi
(csendes tag)

Sziasztok, tud valaki segíteni, hogy lehet egy smc 2804wbrp-g routeren firmwaret frissíteni? A fájlt letöltöttem, de nem jövök rá hogy kell rátolni a routerre. Köszi előre is!


shev7
(veterán)

szerintem menj a routered firmware update menupontjaba :)


Tibipapi
(csendes tag)

hmmm.... tulajdonképpen jó ötlet :) köszi

üzenetek