8th blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • A NOB legalizálja a doppingot?

    HVG : Eltörli a transznemű és interszex sportolóknál a tesztoszteronlimitet a NOB

    Idézet a hírből: "Az új szabályzat arra kéri a sportszervezeteket, hogy a döntéshozatalkor számos tényezőt vegyenek figyelembe, például a befogadást, a méltányosságot, a kármegelőzést, az eljárásmódjuk kialakításakor pedig fókuszáljanak a bizonyítékokra, a teljesítményre és a versenyeredményekre."
    Mi van? Befogadás? Méltányosság? WTF? :U

    Az üvegtigris 3 örökbecsű párbeszéde ugrott be azonnal.

    - Itt mindenki hülye?
    - Itt? Mindenki (nevetés).

    És tényleg. Lesznek bizonyos sportágak ahol ezentúl esélyük sem lesz a csajoknak labdába rúgni ha kitalálja egy hapsi, hogy ő márpedig nő és elindul a nők között. Baromi kíváncsi leszek az elkövetkezendő napokban a nőjogi szervezetek de még inkább az ismert női sportolók mit fognak szólni ehhez a botrányos döntéshez. (update: 2022.06.19. Ahogy az várható volt: semmit. Zéró, nuku. Kussolt az összes nagypofájú harcos feminista szervezet és aktivista aki eddig minden mondvacsinált általuk generált hangyafasznyi problémán hosszasan őrjöngött. Ennyit róluk.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 éve 118

  • Az EU jóváhagyta a magánkommunikáció megfigyelését

    Tovább a hírre

    "... ezzel utat nyitva személyes kommunikációnk törvényes megfigyeléséhez, cégek és kormányok számára egyaránt."

    Az de szép! Már azzal is vannak fenntartásaim ha kormányok akarnak turkálni az emberek magánlevelezésében de cégek? Ez komoly? Ha ez a hír mindenben fedi a valóságot az felvet néhány kényes kérdést. Például pontosan mely cégek számára lesz hozzáférhető az emberek magánlevelezése? Mi alapján döntik el, hogy kiébe néznek bele és kiébe nem? És azokat a cégeket ki és milyen módon ellenőrzi? És a cégeket ellenőrzőket ellenőrzi majd valaki? Mi rá a garancia, hogy a privát levelezésem, az én és a velem kapcsolatban álló személyek bizalmas és nem ritkán érzékeny adatai biztonságban lesznek ezeknél a cégeknél? Ha mondjuk a párom átküld magáról az újonnan vásárolt fehérneműjében egy képet - vagy épp anélkül mert miért ne tehetné - ne arra verje már ki egy kéjenc pedómaci valami magán/állami cégnél. Ha esetleg egy harmadik személy révén felkerül ez a fotó a világhálóra kit lehet felelősségre vonni érte?
    Az internetszolgáltatókra nézve mit jelent majd ez az egész agymenés? Az EU döntéshozói és szakpolitikusai mára teljesen elvesztették a kapcsolatot a valósággal.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 53

  • Elhunyt Jankovics Marcell

    Jankovics Marcell
    1941.10.21 - 2021.05.29

    A Magyar Művészeti Akadémia gyászhíre

    Blogbejegyzés 3 éve 2

  • Gmail kötelező kétlépcsős azonosítás (update)

    "A Google automatikusan engedélyezi a kétfaktoros hitelesítést mindenki számára. Az új rendszerben csak SMS-küldős rendszerrel tudunk a fiókba belépni – akár tetszik, akár nem."

    Facebook, Microsoft, Google... Kezd már túl sok lenni ez a nyomulás. Persze tudom, ingyen van és nem kötelező használni. Hülyeség. Az életben semmi sincs ingyen. A privát szférád kiteregetésével és az adataiddal fizetsz a használatukért és ők jól keresnek rajtad/rajtunk. Használni valóban nem kötelező őket. Hanyagolom is ezeket ahol csak tudom.
    A Microsoft rendszereket a Win7 kivezetését követően a kezdeti Win10 botladozások idején egy kivétellel már letakarítottam az itthoni gépekről. Itt az ideje, hogy lassan érzékeny búcsút vegyek az egyre erőszakosabban nyomuló Google szolgáltatásoktól is. Keresőnek rég nem használom már arra ott a DuckDuckGo ami nem népnevelési céllal dobálja a találatokat. [link] vs [link].

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 96

  • Bűnös! Bűnös?

    Telex cikke

    Tomcat tavalyi videója. Tekerj bele 10:34-ig ott kezdődik a téma. [link]

    Ember nincs a földön aki teljes bizonyossággal meg tudná mondani, hogy George Floyd valójában miért is halt meg. Az igazság valahol a kettő között lehet félúton de ez már sohasem fog kiderülni. Egy dolog biztos: Derek Chauvint elítélték. Valóban bűnös? Vagy csak attól félnek, hogy egy felmentő ítélet esetén a feketék az antifával karöltve újabb őrjöngésbe kezdenek és felégetik fél Amerikát? Nagy összegben fogadnék az utóbbira...

    Blogbejegyzés 3 éve 20

  • Szakadjon rátok az ég!

    Ennyi volt a Minority SafePack-sztori – az Európai Bizottság jól belerúgott a nemzeti kisebbségekbe

    Most sokszor, egymás után nagyon sokszor elszámolok tízig mielőtt bármit is írnék... :((

    Blogbejegyzés 3 éve 53

  • Ehhez nem fogsz hozzászólni 1.

    De nem ám. A hozzászólók egyik fele nekiállna cigányozni a másik fele meg nyomná a belvárosi belterjes szélső-liberális agymenését szóval ezt az egészet megelőzendő senki sem fog hozzászólni.

    A hír. Sokadjára teszem fel magamnak a kérdést, hogy mégis mi a szar folyik ebben az országban? Itt már tényleg mindenkinek elment a józan esze? Miért nem rohad el a rácsok mögött egy ilyen pondró? És vajon hogyan tud belenézni a tükörbe az aki egy ilyen embert házi őrizetbe kienged? Tény: meggyilkoltak két fiatalt. Elvettek két életet. Egy életre megnyomorítottak két családot. Szó szerint leszurkálták őket mint egy malacot majd a földre került már védekezésre képtelen állapotban lévő srácokat a tanúk elmondása szerint a most szabadlábra helyezett rejtett erőforrás nagy erővel többször fejbe és arcon rugdosta, mert biztos ami biztos ugye. Nem holmi gyerekcsínt követtek el, nem bolti lopást vagy valami piti garázdaságot. Felfegyverkezve csoportosan elkövetett emberölésben vett részt és hét hónappal a történtek után az egyik elkövető otthon karácsonyozik. Mert valaki úgy döntött, hogy az neki jár. Mert megérdemli. Az áldozatok és családjaik meg újfent magasról le vannak szarva. Csodálatos. Csodálatos bazdmeg.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 0

  • Agyérgörcs...

    Az agyérgörcs kerülget. :W

    Ismét letöltendőt kapott a zuglói kokainos gázoló

    Nos. Rendőr ismerőstől tudom, hogy lassan már ugyanannyian vezetnek valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt mint alkoholos befolyás alatt. Ez számomra baromira rémisztő. A közlekedési morál alapból balkáni szinten van kis hazánkban ráadásul már alkalmi drogosok is kamikazeként közlekednek közöttünk. Ha néhanap fennakad egyik másik akkor is kap valami himi-humi büntetést és le van tudva a dolog.

    Még nincs egy hónapja, hogy két ismerősömet egy a vezetéstől eltiltott visszaeső részeg barom legyilkolta az autójával. Négy gyerek maradt utánuk árván. Két család életét tette tönkre csak mert nem bírt a vérével. És mit kap majd? Három évet? Négyet? Abból jó esetben leül kettőt talán kettő és felet és folytatja ott ahol abbahagyta. Az ilyeneket nem érdekli, hogy eltiltották a gépjárművezetéstől (lásd. M. Richárd) kocsikáznak kedvükre továbbra is. Szarnak ők az egészre. Ha tízszer megfogják tízenegyszerre is vissza fog ülni a volán mögé. Botrányosan enyhe ítéletek születnek az ilyen ügyekben. Még ha halálos kimenetelű balesetet okoznak akkor is felháborítóan enyhék az ítéletek. És persze azt is lecsökkentik mert jó magaviseletet tanúsított a delikvens.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 74

  • Beautiful Budapest 1938

    Blogbejegyzés 4 éve 14

  • Bántalmazta diáktársát egy fiatal Komlón

    Az alap hír:

    - Brutálisan megverte diáktársát, a rendőrség elvitte a bántalmazó fiatalt
    - Megrázó felvétel: egyetlen szó nélkül rontott neki iskolatársának egy komlói fiatal
    - Megszólalt a komlói diákverés áldozata

    Persze mint mindig most is bebizonyosodott, hogy minden éremnek két oldala van.

    Barátnője lábán nyomta el a cigarettáját, ezért megverte egyik osztálytársát egy hetedikes diák Komlón

    Szó sem volt brutális verésről csupán kapott néhány pofont. Nem vagyok már fiatal a szemem világa sem a régi de én valahogy a harmadik videón nem látom a brutális verés nyomait a bántalmazás másnapján nyilatkozó "áldozaton".

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 0

  • Ehunyt Szilágyi István

    Sajnos nem békésen ágyban párnák között ahogy kijárt volna. Hívjuk istennek sorsnak karmának bárminek, de remélem a fia az élettől kamatostól visszakap minden rosszat amit évtizedeken át az apjának okozott.

    Nyugodjon békében.

    Blogbejegyzés 4 éve 43

  • Rendőrök vitték el a babát, akit nem akartak a szülei anyakönyveztetni

    Dusnokon rendőrautókkal állták el a kisfiút szállító kocsi útját. Az is felmerült, hogy a szülők nem akarják beadatni a kötelező védőoltásokat.

    Környékbeliként több ismerősöm is megosztotta a szülők felhívását facebookon. A hozzászólások alapján azonban hamar tisztulni kezdett a kép. A szülők végig titokban tartották a terhességet, az édesanyja egyáltalán nem járt terhes gondozásra és a gyermeket is otthon titokban szülte meg. Napokkal később amikor elkotyogták az örömhírt kiment a háziorvos és a védőnő, hogy megnézze a babát. Őket sem engedték be ezért a körzeti megbízottól kértek segítséget akit szabályosan elkergettek a család ismerősei. Ezt követően jöttek ki és vitték el a gyereket. Tehát bőven volt előzménye az ügynek szó sincs szegény áldozatokról akiktől a szemét rendőrállam elrabolta volna a gyereket, hogy azt anyakönyveztetéssel idézem "Magyarország rabszolgájává tegyék". Van baj a fejekben...

    Update 2020.09.11

    KIHALLGATÁS 2020.09.01. KALOCSA

    Ma van egy tárgyalásuk. Kíváncsi vagyok a következő videóra. :D

    Blogbejegyzés 4 éve 142

  • „Az igazságból elveszett az i." - Hofi

    Másfél évet kapott a terményét védő gazda

    Én sem tettem volna másként. Számomra Zoltán a nap hőse.

    Blogbejegyzés 5 éve 28

  • Kőröstárkányi vérengzés

    Az 1919 április 19.-ei nagyszombaton történt népírtás története

    Wikipédia

    Az 1919 -es kőröstárkányi vérengzés története egy túlélő leírásában

    Kőröstárkányi református templom udvarán felállított emlékmű

    A bejegyzéshez szándékosan nem lehet hozzászólni.

    Blogbejegyzés 5 éve 0