Jumper EZpad 6 2 in 1 Tablet PC

Egy teljes funkcionalitású, Windows 10 rendszerrel ellátott laptop, mely egy mozdulattal táblagéppé alakítható. – írta: bloggiold, 7 éve

Felhasználói élmény, multimédia, összegzés

Ez a hardver amúgy tökéletes sebességgel képes meghajtani a gyárilag a készüléken lévő Windows 10 operációs rendszert és az azon lévő szoftvereket is. A bekapcsoló gomb megnyomása után 43 másodperc elteltével már tevékenykedhetünk is.
Egyedül a grafikus teljesítmény az, amelyben a gép nincsen a toppon, de ezért aligha lehet szemrehányást tenni. A beépített Intel HD Graphics átlagos feladatokra, World/Excel munkához, videolejátszás hardveres gyorsításához, régebbi játékok futtattatására tökéletesen elegendő, egyedül a 3D-s játékokkal gyűlik meg a baja, ami viszont a célcsoportnak aligha jelent problémát.

A WiFi modem egycsatornás 802.11 b/g/n szabványú, nagyon jó érzékenységű, támogatja a WiDi és HotSpot funkciókat. Az eszközben nincs SIM kártya foglalat (WiFi-only), mobilnetezni csak USB-s modemmel tudunk.

Bluetoothból a szokásos 4.0 jár A2DP-vel, USB-ből pedig 2.0 MTP-vel, és természetesen OTG támogatással.
Rendelkezésünkre áll még egy miniHDMI kimenet is, ami dicséretes.
Szenzorokból nincs túl nagy választék, mindösszesen egy gyorsulásmérő (accelerometer) áll rendelkezésre.

Az előlapon elhelyezett 2 megapixeles kamerával fényképezni teljesen felesleges, de nem is ez a funkciója, Skype beszélgetésekhez tökéletesen megfelel.
A két oldalon lévő sztereó hangszórók megfelelő hangerővel és élvezhető hangminőséggel örvendeztetnek meg minket.

A Lithium-Polymer akkumulátor 7000 milliamperóra kapacitású. Chrome böngészőből YouTube-on filmet nézni 5,5 órán keresztül lehet egy feltöltéssel.
A gyári 3 amperes töltőfejjel EU átalakítóval 260 perc alatt töltött 20-ról 100%-ra a készülék.

Hogy mit kapunk a pénzünkért?

Egy szép és tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkező táblagépet, amelyen nagyon jól működik az érintőfelületes vezérlés, néha már az asztali gépen is tapicskolni kezdem a monitort annyira megszoktam. Billentyűzet és egér csatlakoztatása után notebook módban némi kompromisszum árán teljes értékű mobil számítógépként használható.

A táblagép 210 USA dollár EU raktárból, a billentyűzet 43 USA dollár, jelenleg csak kínai raktárban elérhető. Az árban már a szállítási költségek is benne vannak, így 78000 Ft kifizetése után a miénk lehet a Jumper 2-in-1 gépe. Ez az összeg elég húzós, de ha körbenézünk a piacon, nem nagyon fogunk alternatívát találni ilyen paraméterekkel.

A táblagépet a fiam kapta meg, most kezdtek az iskolában informatikát, azon belül is Excel/Word kezelést tanulni, tökéletes kezdő gép lesz a számára. A tanulás után nem túl gépigényes játékokkal játszani, interneten böngészni, YouTube videókat nézni is gond nélkül tud a masinán.

Azóta történt

Előzmények