UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában. – írta: bloggiold, 7 éve

Hardver, szoftverezettség

A készülék lelke már jó ismerős, hiszen Ulefone Metal-ban és a Vernee Thor-ban is találkoztunk vele. A MediaTek MT6753 64 bites, 28 nanométeres csíkszélességű lapkakészlet a kategóriában helytálló.

Nyolc darab Cortex-A53 mag egyenként 1,3 GHz-es órajelen ketyeg, ehhez még hozzácsaptak 3 GB RAM-ot és egy Mali-T720MP3 grafikus gyorsítót.

A 16 gigabájtos belső tárolóegységből 11,07 gigabájtot lát a felhasználó vásárlás után, a további bővítés lehetséges, behelyezésekor megkérdezi a rendszer, hogy csak tárolásra, vagy telepítésre is igénybe szeretnénk venni a maximum 128 gigabájtos microSD kártyát.

A rendszer sebessége, felületi átmenetek és az animációk sebessége is kifogástalan, ahogy az alkalmazásmegnyitás és váltás, valamint a böngészési élmény egésze is. A Codemasters F1 2016 (2.3 gigabájt a mérete telepítés után) 20 perc nyüstölés után átlagosan melegedés volt, a kamera környékén érezni leginkább hőmérséklet-emelkedést.
A teljesítmény-tesztben elért pontszámok az alábbi képeken láthatók.

A készüléken egy natúr Android 6.0 Marshmallow operációs rendszer fut, nincs semmi erőltetett extra kezelőfelület csupán az alap Launcher3, minden magyar, a biztonsági frissítések pedig rendszeresen jönnek. Első bekapcsolás után is érkezett két OTA update.

A régi, AOSP-alapú szoftvereket, mint a Böngésző, Naptár, Galéria, Zene helyett jobb lett volna ha az újabb alap Google alkalmazásokat telepítené a gyártó, de ezek beszerzése a Play Áruházból pillanatok alatt megtörténhet.

A szokásos ikoncsere, aminek sok jelentősége nincs egy launcher váltás után és hasznos extrák beépítése (ami annál fontosabb) nem maradt ki. Az alábbi képeken ezek az okos funkciók láthatóak a Kézmozdulat érzékelő és az Okos ébresztés menüpont alatt.

Rendelkezésünkre állnak a mályvacukorkás rendszer újdonságai az UMi drágakövében is, mint például az újragondolt energiamenedzsment (Doze mód), egyéni alkalmazás engedélyek, memóriahasználat monitorozása, Turbó letöltés vagy akár a felhasználók hozzáadása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone Tiger - kölyök tigris

    Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében.

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.