UMi Diamond 4G – a legyőzhetetlen

A fémházas mobil, erős hardverrel, Dinorex üveggel és jó árazással próbál szerencsét a népes alsó-középkategóriában. – írta: bloggiold, 7 éve

Külső, kijelző

A gyártó szerint az UMi Diamond túlélésre van tervezve, bár nem rendelkezik Ingress Protection (IP) védelemmel, azaz por- és vízállóság, vagy MIL-STD-810F szabványrendszer szerinti minősítéssel, amikor is 1,22 méter magasságból ejtik le a készüléket.

Laboratóriumi körülmények között különböző magasságokból és pozíciókból több ezerszer ejtették le ebben a videóban, ezzel vizsgálva, hogy mennyire bírja a kiképzést. Az ilyen felvételek látványosak ugyan, de nem életszerűek. Nekem sikerült valós helyzetben is meggyőződnöm, menyire strapabíró az UMi gyémántja. A felső kabátzsebem helyett, az önkiszolgáló kézi autómosó előtt lévő betonozott víztől tocsogó kihajtójára ejtettem a telefont. Sajnos jártam már így régebben és úgy gondolom sokan mások is. Ilyenkor lehet iktatni a kukába a technikát, vagy minimum a kijelzőt cserélni. Ez esetben más lett a végeredmény, kutya baja sem lett a mobilnak. Ergo nem üres marketing duma, hogy 1,2 - 1,5 méteres magasságból pofára ejtve is túléli 80%-os eséllyel a zuhanást.

A kérdés jogos, miért nem törik össze? Mert kemény, mint a szén egy allotróp módosulata, vagyis a gyémánt, ami természetben előforduló legkeményebb ásvány.

Az UMi kompakt készülék háza fém borítást kapott, ami nagyon masszív és elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Az öt hüvelykes 720 x 1280 pixel felbontású IPS panelt a japán Nippon Electric Glass Dinorex T2X-01-es légrésmentes technológiával ragasztott kétrétegű üvege védi (Dual-Glass Twin-Shield). A dinós üveg a kémiai felületkezelésnek köszönhetően nagy ütés és karcállóságot képes elérni, ami tényleg nem csak reklámszöveg.

A 294 ppi pixelsűrűségű 2.5D kialakítású megjelenítő fényereje, betekintési szögei rendben vannak. A kalibráció kissé hideg lett, amelyen a megjelenítés beállításai között a MiraVision-ban lehet korrigálni, a színek egyébként élénkek és nincsenek túlszaturálva. Az érintőpanel érzékenysége jó, 5 ujjat képes megkülönböztetni.

A telefon méretei 143 × 70 × 9,35 milliméter, ezzel a kijelző az előlap 69 százalékát teszi ki. A Diamond tömege 169 gramm, lehet is érezni, hogy van benne anyag.

Felül kamerát, fény- és távolságérzékelő szenzorokat valamint a színes értesítési ledet láthatunk, alul a szokásos androidos vezérlőgombok ücsörögnek, de megvilágítást nem kaptak.
A kezelőszervek jobb oldalra költöztek, itt van a hangerőt szabályozó gombpáros, valamint a kijelzőt életre keltő billentyű is. Fentre jack dugaszt és a 2.0-s microUSB csatlakozót szerelték a mérnökök. Lent középen a hangszórórács és beszédmikrofon található. Balról semmi nem töri meg a csendet.

Az eltávolítható zongoralakk-fekete műanyag hátlap csúszós és nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat. Bal felső sarokban a kamera, alatta a ledes villanó, középen márka logó és az alsó részen már a Max esetében is látott felirat olvasható.
A fém borítást alul-felül két vékony csík szakítja meg, amelyek műanyagból készültek, az antennajelek hatékonyabb átengedésére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone Tiger - kölyök tigris

    Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében.

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.