DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


LZs?!
(aktív tag)

Hétfőn előmásztam, kiírattam magam betegszabira a hétre, és szerdán volt már bennem elszántság, hogy kibogozzam, hogy mitól xar a net.
Nálam egy x86 Windows szerver látta a router szerepét (+ file server, DNS, AC DC) itthon, és ez a UPC-vel remekül megvolt. A UPC-s Connect Box-ot brigde-be állítattam és a WAN oldalt Dynamic-on hagyva stabilan működött.
Pénteken hazaesve én annyit csináltam, hogy server WAN NIC-jéba betoltam egy kábelt a Digi eszközből, mivel elvileg tökmindegy, hogy a UPC távoli switch-e vagy a Digi router-e adja a protokollt. Hát nem...
Ugyan nominálisan volt 450/300 sávszél és <10 latency, minden botrányosan xarul működött, főleg WiFi-n; a házban 2db 1043ND V2 router van kitéve AP-ként: egy az emeleten, egy földszinten.
Még kábelen is olyan volt, mint ha egy félrekonfigolt proxy mögött lennék.
Szerdán betelefonáltam, mondom: a net xar, telefon meg nem is volt; illetve, ha már így beszélgetünk, akkor tegyék már át bridge-be a router-t.
Egy óra múlva minden ’zöld’ és még telefon is van. Még egy piros pont.
Szerverbe kábel LAN_1-ről bedúg, hálózati adaptereknél jobb gombbal PPPoE konfig elkezd...ődne, de ezen a ponton rájövök, hogy veszett fejsze nyele az egész: PPPeE kapcsolatot NAT-olni Windows OS-ben plusz körtánc nélkül kissé körülményes. Annyit viszont ez az egész nem ér...
Az egyik 1043ND V2-t betoltam frontnak, kikapcsoltam rajta mindent, ami nem kell ehhez (WiFi, stb.), és egyelőre a helyére beállítottam egy V1-et, ami addig tartaléknak elrakva várt egy jobb sorsot. Azóta 800-900 sávszél van kábelen mindenhol, ahol kell...
A szervert már úgyis át akartam telepíteni jó ideje WS 2008 R2-ről WS 2016-ra (azóta csak file server-ként funkcionál), viszont ha már nekiálltam, akkor a hálózaton szépen minden újrakonfigoltam a nyomtatótól kezdve, az AP-ken át az utolsó szögig.
Ezzel a műsorszámmal a betegszabi alatt végig elfoglalttá tettem magam, de úgysem bírtam volna a fekvést...és a mai napig találok mindig valamit, amit még elfelejtettem beállítani.
Félreértések miatt ez nem a Digi hibája, csak a szolgáltatóváltás okán hömpölygő cascade-fuck kibontakozása...

Bottomline:

Megérte?

Meg, két okból is:

1) Már nagyon elegem lett a UPC-ből, bár lehet, ha a Vodafonos biznic miatt nem lett volna teljes beállás, akkor tök jól meglehettünk volna

2) Piszkos anyagiak, lásd:

Az UPC 12e Ft volt havonta (net, telefon, TV w/ 2x box, 1x CI modul), a Digi 6e Ft és nem kell a TV kártyákkal bajlódni; illetve kifejezetten a TV boxokkal, amiket mindig is utáltam: teljesen haszontalan vackok, de legalább azok is megettek havi 1000 Ft-nyi villanyt, és éjszaka nem lehetett megmaradni a fényüktől.

Egyébként a Digi optikája érzésre se nem jobb, se nem rosszabb, mint a UPC kábele. A TV megoldása viszont sokkal jobb (én nem nézem, sz'al passz). A telefon pedig gondolom telefon itt is...ezt sem használom.

[ Szerkesztve ]

üzenetek