üzenetek

hozzászólások


Csabroncka
(addikt)
Blog

Milyen matracod van? A Quecha matracok nekünk nagyon bejöttek, azt hittem korábban, hogy drága campingaz, vagy még drágább coleman kell ebből, de nem! Az intex ... és társai low end tescós matracokat mi is dobáltuk ki 2-3 év után! Van egyébként a Comfort Quechua, próbáld ki az áruházban rá lehet feküdni (utóbbi vastagabb). Párnának motorozáshoz ezt próbáld ki (ha van) csak próbaképpen néztem meg (nekünk nem kell, ennyire kis hely), meg fogsz lepődni, milyen picire van összegyúrva, mégis mekkora a mérete és milyen rohadt kényelmes. (matracokból persze van a keskeny 1 személyes)

"Most nagyon vinném a gyerekeket, de ahogy összematekoltam ,hogy normális minőségben mi minden kéne.... el is ment a kedvem."

1-1,5 m³ között kell számolni csomagolt térfogatban 4 főre (ebben minden benne van), szépen apránként! Decatlonos kiegészítők tök jó ár/értékűek, sátrat meg érdemes hosszabb távra valami normálisat. Árban 250-500 között (jelen áron) már kényelmes szettet lehet összedobni, egy csomó mindenünk pl hálózsákok már 10+ évesek...

[ Szerkesztve ]


Somatom
(veterán)
Blog

Matracból a klasszik kétszemélyes a tuti. Ha motorral viszed, akkor kell hozzá egy szivargyujtós matracfújó pumpa. Van akkus is, de megőszülsz, mire az felfújja. A lényeg, hogy elcsomagoláskor ki kell szivattyúzni belőle a levegőt.
Nekem most EZ jön be. :)


Csabroncka
(addikt)
Blog

A tömeg egész jó, a térfogat az elég elb@szott a méteres hosszal.


Somatom
(veterán)
Blog

Jó, lehet máshogy is. :)
Egyébként ezt az ágyat összehajtva, hosszában, rendszeresen vittem már motoron.


Csabroncka
(addikt)
Blog

:D


mirci18
(addikt)
Blog

Én a két személyes matracokat felnőtteknek nem preferálom mert ha az eggyik fél mozog rajta a másik fél is érzi úgy mintha egy víz ágyban lenne.


csipuka
(senior tag)

En anno 1x eve az olaszoknal satraztam nyaron es emlexem hajnalban arra keltem, hogy fazik a derekam, mert eresztett a matrac kicsit es a sulypont miatt kozelebb kerultem a foldhoz, es sugarzott a hideg. azon filoztam, hogy karton papirt kene oda rakni, de nem tom jo otlet-e vagy mas megoldas?


Csabroncka
(addikt)
Blog

Van! Vagy hőtükröt vagy izolációs fóliát, vagy a hőtükrös polifoamot kell alátenni. Nem tudom milyen hőfok mellet volt ez, ha 10 fok alatt, akkor normális, ha nem akkor rossz a hálózsák.


Donki Hóte
(veterán)

Na, engem az riaszt el a kempingezéstől, hogy vinni kell sátrat (alátétponyvával), kisbaltát (praktikusabb, mint a kalapács), köteleket és zsinórokat, gázfőzőt (tartalék gázpalackkal), edényeket, tányérokat, poharakat, evőeszközt, matracokat (alátétfóliával), hálózsákot, párnákat, lámpákat (legalább 3 félét), 25 méteres hosszabbítót, elosztókat, ventillátort, valamiféle tárolóeszközt a sátorba a ruháknak és az egyéb dolgoknak, kempingszékeket, asztalt, kis hűtőt, késeket (többfélét), vödröt és mosogatószert, szúnyogriasztókat, meg stb.

Ez maga minimum 300-350 liter, vagyis egy átlagos családi autó csomagtere 80 %-ban tele van csak a sátorhoz szükséges cuccokkal :( Ezen felül jön az összes többi dolog, ami ahhoz kell, hogy egy hétig ellegyél.

2016 óta nem is voltunk kempingezni, mondjuk csak nekem hiányzik (néha) az élmény, az asszonynak nem.


Somatom
(veterán)
Blog

Erre van megoldás. Lakókocsi. :)


joghurt
(addikt)
Blog

Nekünk erre van egy tetőcsomagtartóra tehető "bőrönd" (fémvázas, összehajtható). Ide mennek a polifoamok és egyéb könnyű, de terjedelmes dolgok.


csipuka
(senior tag)

Nem volt ott 20 fok alatt, de megis a "hidegre" ebredtem. Koszi!


Donki Hóte
(veterán)

Ja, vagy a lakóautó :K


Somatom
(veterán)
Blog

Az csak akkor jó, ha sokat van használva. Én egy 515 -ös Tabbert Comtesse -t vettem, "papírok nélkül". Leszereltem alóla a futóművet, vonóháromszöget. Csináltattam méretre egy utánfutót, amit külön is használhatok. Csak az utánfutót vizsgáztatom, ami sokkal egyszerűbb, mint egy lakókocsit. Maga a lakókocsi pedig így rakomány az utánfutón. :)


Donki Hóte
(veterán)

:R


Csabroncka
(addikt)
Blog

Cserélj hálózsákot 8-10 komfort fok közötti múmia vagy téglalap zsákokat nézegess.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Ez így igaz, van amin lehet térfogatot csökkenteni! A korábbi cikkben találsz ehhez infót. Egy átlag szedán+ tetőcsomagtartó (500 liter körül) kombóval 1m3 cucc elvihető. Kaját és innivalót ha lehet mindig a helyszínen kell venni...


Donki Hóte
(veterán)

Igen, mi a hálózsákot, takarót, matracot (törölközőt, konyharuhát, ilyesmit) mindig vákuumzsákba tettük, a térfogatát kb. a negyedrészére lehet csökkenteni.


Z_A_P
(addikt)

Ezen a kepen hogy jott ki az 50 m2? :F
[link]


Z_A_P
(addikt)

Ahh, gondolom az az ajanlott placc merete!


Csabroncka
(addikt)
Blog

így van, több mint a duplája főleg a cövekelés miatt


UnA
(Korrektor)
Blog

Nem tudom, én az Adriára egy hátizsákkal mentem sátorozni két gyerekkel, és teljesen jól működött. Az igaz, hogy csak fiúk voltak a csapatban, ami nagy előny egy ilyen esetben... ;)


Csabroncka
(addikt)
Blog

Túrázni mi is pici sátorral megyünk, az más...


Donki Hóte
(veterán)

Kolléganőm férje megvalósította élete nagy álmát, vett egy Mazda MX5 autót. Amikor hazavitte, akkor mondta az asszonynak, hogy felavatják az autót, mennek a Balatonra 3 napra egy apartmanba.

Indulás előtt a kolléganőm elkezdte a cuccait összerakni, amikor kiment az autóhoz, akkor konstatálta, hogy az MX5 csomagterébe az összekészített cipői se férnek be ;]

Szóval végül a Kia kombi autójukkal mentek "felavatni a Mazdát" :C


zseko
(veterán)
Blog

És ezt így elfogadják, nem kötnek bele? Mennyire macera leszedni a lakókocsit róla (ha kötekednének), na meg hogy van rögzítve? :)


Somatom
(veterán)
Blog

Az utánfutó méretre lett gyártva. 8db. 12 -es csavarral van a lakókocsi alvázához rögzítve. A szabály az, hogy a rakomány biztonságosan legyen rögzítve. Annyi a trükk a dologban, hogy a lakókocsi cirka 5 méter, az utánfutó viszont csak 2,50m. Kicsit furán néznek a vizsgán, hogy miért van az utánfutó leghátulján is rögzítési pontja a tengelynek. :) De, ha rajta van a lakókocsi, akkor semmi sem látszik abból, hogy ez nem egy egység.
Nem gyorsszereléshez lett tervezve. Kb. 2 órás mutatvány az átszerelés. Azt nem tudom, hogy mit tenne a rendőr a fejvakaráson kívül. Még nem állítottak meg.

[ Szerkesztve ]


Bogyó bá'
(nagyúr)

Én is Coleman sátrat használok (a picike, kétszemélyes, de előteres Darwin 2+ nevűt) egyedül, motoros túráknál, motoros találkozókon. Én nagyon szeretem, bár csak néhányszor aludtam benne.

Egy személynek nagyon kényelmes, kb. viharálló és elfér benne minden göncöm (a levetett motoros gúnya nem csekély helyigényű - ha az ember estefelé átöltözik "polgári" ruházatba.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Répáshután.

Szélteszt: Masszívan bírja a szelet, nem hangos, igaz én a szélzúgás miatt rosszul alszok ilyenkor éjszaka. 20 centis heringek dolgoztak a kemény talajban.

[ Szerkesztve ]


Don't Panic
(senior tag)

szépen ki van égve minden eső gyere le!


Csabroncka
(addikt)
Blog

komplett erdősávokon van megégve és barnulva a bükk levele a szárazság miatt:

[ Szerkesztve ]


V.Stryker
(nagyúr)
Blog

Sziasztok,

Látom már kicsit pang a topik, de hátha kapok még választ.

Szóval évek óta visszatérő probléma számomra a kényelmes alvás a sátorban. A sátorozás számomra ilyen motorozással, motoros találkozók során használt lét. Szóval semmi extra. Szeretek kevés csomaggal, minden felesleges sz@r nélkül menni.

Viszonylag nagyobb csávó vagyok...186cm/108kg. Próbáltam már az önfelfújós matracot, de az keskenynek és vékonynak bizonyult. Legutóbb a rendes felfújós matracot próbáltam, de az meg sok helyet foglal, nehéz és akkor vinni kell a pumpát,stb. Aludni úgy lehet rajta, de nem tökéletes megoldás.

Ma reggel viszont megvilágosodtam. Katonai sátorágy vagy tábori ágy. Van ezekkel tapasztalata valakinek? Kicsit tartok még attól,hogy kell alá valami, hogy a lába ne csessze szét a sátor alját. Vagy lehet eleve a sátrat is cserélni kéne egy ilyen kompakt cuccra, ami sátor és ágy egyben. :U Nagyon elvetélt ötlet?


Csabroncka
(addikt)
Blog

A motorozás miatt én az ágyat elvetném, a szélük a kemény merevítés miatt kényelmetlen. Aki használta nálunk (horgászatkor), Ő plusz vett rá matracot.

Ezt a matracot próbáld ki dekában, az Ultim comfort matrac talán még jó lenne, de annak szar a csomagolt mérete, és nem is bír akkora tömeget. Az Ultim comfort párnát viszont javaslom, én előbb utóbb tervezek venni, mert nagyon kényelmes volt a nyakamnak és hátamnak amikor kipróbáltam. Ennyi plusz előnye is van legalább a Dacatlon-nak, a kipróbálást nem véletlen írtam, én a kempingszékek kiválasztásakor 10 percig üldögéltem, mocorogtam a kiválasztott példányokban.

Nem próbáltad őket? Láttam tavaly nyáron már dumáltunk erről...

[ Szerkesztve ]

üzenetek