üzenetek

hozzászólások


Csabroncka
(addikt)
Blog

Milyen matracod van? A Quecha matracok nekünk nagyon bejöttek, azt hittem korábban, hogy drága campingaz, vagy még drágább coleman kell ebből, de nem! Az intex ... és társai low end tescós matracokat mi is dobáltuk ki 2-3 év után! Van egyébként a Comfort Quechua, próbáld ki az áruházban rá lehet feküdni (utóbbi vastagabb). Párnának motorozáshoz ezt próbáld ki (ha van) csak próbaképpen néztem meg (nekünk nem kell, ennyire kis hely), meg fogsz lepődni, milyen picire van összegyúrva, mégis mekkora a mérete és milyen rohadt kényelmes. (matracokból persze van a keskeny 1 személyes)

"Most nagyon vinném a gyerekeket, de ahogy összematekoltam ,hogy normális minőségben mi minden kéne.... el is ment a kedvem."

1-1,5 m³ között kell számolni csomagolt térfogatban 4 főre (ebben minden benne van), szépen apránként! Decatlonos kiegészítők tök jó ár/értékűek, sátrat meg érdemes hosszabb távra valami normálisat. Árban 250-500 között (jelen áron) már kényelmes szettet lehet összedobni, egy csomó mindenünk pl hálózsákok már 10+ évesek...

[ Szerkesztve ]


Somatom
(veterán)
Blog

Matracból a klasszik kétszemélyes a tuti. Ha motorral viszed, akkor kell hozzá egy szivargyujtós matracfújó pumpa. Van akkus is, de megőszülsz, mire az felfújja. A lényeg, hogy elcsomagoláskor ki kell szivattyúzni belőle a levegőt.
Nekem most EZ jön be. :)


Csabroncka
(addikt)
Blog

A tömeg egész jó, a térfogat az elég elb@szott a méteres hosszal.


Somatom
(veterán)
Blog

Jó, lehet máshogy is. :)
Egyébként ezt az ágyat összehajtva, hosszában, rendszeresen vittem már motoron.


Csabroncka
(addikt)
Blog

:D


mirci18
(addikt)
Blog

Én a két személyes matracokat felnőtteknek nem preferálom mert ha az eggyik fél mozog rajta a másik fél is érzi úgy mintha egy víz ágyban lenne.


csipuka
(senior tag)

En anno 1x eve az olaszoknal satraztam nyaron es emlexem hajnalban arra keltem, hogy fazik a derekam, mert eresztett a matrac kicsit es a sulypont miatt kozelebb kerultem a foldhoz, es sugarzott a hideg. azon filoztam, hogy karton papirt kene oda rakni, de nem tom jo otlet-e vagy mas megoldas?


Csabroncka
(addikt)
Blog

Van! Vagy hőtükröt vagy izolációs fóliát, vagy a hőtükrös polifoamot kell alátenni. Nem tudom milyen hőfok mellet volt ez, ha 10 fok alatt, akkor normális, ha nem akkor rossz a hálózsák.


Donki Hóte
(veterán)

Na, engem az riaszt el a kempingezéstől, hogy vinni kell sátrat (alátétponyvával), kisbaltát (praktikusabb, mint a kalapács), köteleket és zsinórokat, gázfőzőt (tartalék gázpalackkal), edényeket, tányérokat, poharakat, evőeszközt, matracokat (alátétfóliával), hálózsákot, párnákat, lámpákat (legalább 3 félét), 25 méteres hosszabbítót, elosztókat, ventillátort, valamiféle tárolóeszközt a sátorba a ruháknak és az egyéb dolgoknak, kempingszékeket, asztalt, kis hűtőt, késeket (többfélét), vödröt és mosogatószert, szúnyogriasztókat, meg stb.

Ez maga minimum 300-350 liter, vagyis egy átlagos családi autó csomagtere 80 %-ban tele van csak a sátorhoz szükséges cuccokkal :( Ezen felül jön az összes többi dolog, ami ahhoz kell, hogy egy hétig ellegyél.

2016 óta nem is voltunk kempingezni, mondjuk csak nekem hiányzik (néha) az élmény, az asszonynak nem.


Somatom
(veterán)
Blog

Erre van megoldás. Lakókocsi. :)


joghurt
(addikt)
Blog

Nekünk erre van egy tetőcsomagtartóra tehető "bőrönd" (fémvázas, összehajtható). Ide mennek a polifoamok és egyéb könnyű, de terjedelmes dolgok.


csipuka
(senior tag)

Nem volt ott 20 fok alatt, de megis a "hidegre" ebredtem. Koszi!


Donki Hóte
(veterán)

Ja, vagy a lakóautó :K


Somatom
(veterán)
Blog

Az csak akkor jó, ha sokat van használva. Én egy 515 -ös Tabbert Comtesse -t vettem, "papírok nélkül". Leszereltem alóla a futóművet, vonóháromszöget. Csináltattam méretre egy utánfutót, amit külön is használhatok. Csak az utánfutót vizsgáztatom, ami sokkal egyszerűbb, mint egy lakókocsit. Maga a lakókocsi pedig így rakomány az utánfutón. :)


Donki Hóte
(veterán)

:R


Csabroncka
(addikt)
Blog

Cserélj hálózsákot 8-10 komfort fok közötti múmia vagy téglalap zsákokat nézegess.


Csabroncka
(addikt)
Blog

Ez így igaz, van amin lehet térfogatot csökkenteni! A korábbi cikkben találsz ehhez infót. Egy átlag szedán+ tetőcsomagtartó (500 liter körül) kombóval 1m3 cucc elvihető. Kaját és innivalót ha lehet mindig a helyszínen kell venni...


Donki Hóte
(veterán)

Igen, mi a hálózsákot, takarót, matracot (törölközőt, konyharuhát, ilyesmit) mindig vákuumzsákba tettük, a térfogatát kb. a negyedrészére lehet csökkenteni.


Z_A_P
(addikt)

Ezen a kepen hogy jott ki az 50 m2? :F
[link]


Z_A_P
(addikt)

Ahh, gondolom az az ajanlott placc merete!

üzenetek