üzenetek

hozzászólások


ncc1701
(veterán)

Tudtommal nincs semmi ilyesmi bizonyíték. Ez olyan, mint amikor meg akarnak győzni, h káros az, h én napi 10eNE D vitamint viszek be naponta. Tudtommal nyáron a napon ennél jóval többet bekapok.


ncc1701
(veterán)

Versenyzők napi 500g fehérjét is bevisznek....

Fogyás témában: a legnehezebb az egészben az elhatározás. Megtalálni a célt, ami miatt nem eszel olyasmit, amit tudod amúgy is, h nem szabadna. Ha ez megvan, a többi már könnyű.


ztoldy
(senior tag)

Így van, sokszor a D-ből napi 2000-4000 NE is csak arra elég egyes embereknél, hogy a vizsgálaton a határérték minimum szintje közelében legyen a szint. Erre konkrét példa is van egy kollégám esetében.

Az 500g netto azért túlzás testépítők által is elmondva. Lehet ennyit enni csak minek, ha energiaként használja el a szervezet az építés helyett.

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(veterán)

Az 500g akkor megy, amikor a heti 150mg tesztoszteron is. Nyilván szélsőséges példa. De edzés mellé 2-3g fehérje kell testsúlykilogrammonként.
Nyilván ha valaki nem mozog, és irodában dolgozik, annak pénzkidobás.


bambano
(titán)
Blog

tisztán látszik, hogy a weben rákeresve azon weboldalak szerint, amelyek táplálékkiegészítők forgalmazásából élnek, nem okoz vesekövet a c vitamin, azon weboldalak szerint, amelyek nem érdekeltek ebben, igen. [link] [link]

a C vitamin ajánlott napi adagja férfinak 90mg, nőnek 75mg és ennek egy részét a táplálékkal természetes úton viszed be. 5 meg 15 gramm c vitamint megenni naponta a legjobb esetben pazarlás.

fehérje alatt az ilyen gyurmázóknak szánt mindenféle mesterséges löttyöt értettem. nem mondtam, hogy általános igazság az, hogy ne idd, azt mondtam, hogy én nem ajánlanám, különös tekintettel arra, hogyha olyan témában adsz tanácsot, ami az emberek egészségére hat, ott jobb 101%-ban biztosnak lenni a javaslatban, mert ha egy embernek is tönkremegy miatta az egészsége, akkor abból baj lehet.


Sirandrish
(legenda)
Blog

200g fehérje? Azért az már combos.. :K


ztoldy
(senior tag)

Linkeltél kettő oldal, ahol összesen van 4 hivatkozás.
Én linkelek olyat, ahol pedig van 20 és az ellenkezőjéről: [link]

Most akkor melyiknek higyjünk? Én annak hiszek, hogy nekem nem lett vesekövem.

"fehérje alatt az ilyen gyurmázóknak szánt mindenféle mesterséges löttyöt értettem"
Mit értesz mesterséges alatt? Hogy a tejből különböző eljárásokkal kiszűrik a hasznos részt és azt koncentrál formában árulják táplálékkiegészítőként? Mert a fehérje az benne van a tejben amúgy is, csak mellette még zsír meg cukor is van, viszont a por, amit megveszel ettől csak annyiban különbözik, hogy az a kettő már elenyésző mennyiségben található meg benne.

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

valóban, azt eldönteni, hogy az általad linkelt webnek hiszel vagy nekem, meglehetősen nehéz ügy.
vagy mégsem?
a szerzője programozó matematikus, én programtervező matematikus vagyok. az én diplomám magasabb szintű.
más kérdés, hogy én nem hablatyolok paleo diétáról.
egyébként is rendesebb orvosok a paleo diéta miatt ütnek, mint az ipari áram.


ztoldy
(senior tag)

izgalmasan hangzik, gratulálok a diplomádhoz

Akkor tessék a Lenkei által elmondottak, de gondolom ezzel az lesz a baj, hogy ezt meg a Lenkei mondta és ő amúgy is a gyíkemberek csoportjába tartozik :U [link]

Igazából mindenki azt hisz el amit akar, annak az oldalnak hisz amelyiknek akar. Ha nem akar vitamint szedni nem szed, ha akar szed. Aztán mindenki meggyőződik magától arról, amiről akar.

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

Lenkei... komolyan vehető forrásod nincs?
ha el is tekintenék a hírétől (nem fogok), akkor is abba a kategóriába tartozik, mint írtam, hogy "ebből él meg".


ztoldy
(senior tag)

Az a baj, hogy leragadsz ott, hogy ki írta, mondta.
Amit te linkeltél ott volt 4 olyan forrás, ami gondolom azt biztonyítja, hogy vesekövet okoz. A Szendinél volt 20, ami meg az ellekezőjét írja. Mindegy ki írta le a saját oldalán, hiszen külső kutatásokat hivatkoznak.
Gondolom te is tudnál még olyan oldalakat találni, ahol további olyan kutatásra hivatkoznak, ami azt mutatja, hogy vesekövet okoz a c vitamin.

Viszont a mesterséges gyúróskészítményre még nem reagáltál, arra is kíváncsian várok valami forrást vagy magyarázatot tőled. Ha már mégis belementünk ebbe az adok-kapokba és még további dolgot is bedobtál :)

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

Ezt hívják úgy, hogy forráskritika.
Ha egy orvos állít valamit egészségügy témakörben, vele szemben egy programozó állítja az ellenkezőjét, akkor evidens, hogy az orvosnak hiszek. Ez nem leragadás, hanem józan ész.
Ezzel szemben ha az orvos állítana valamit informatika terén, vele szemben a programozó az ellenkezőjét, akkor meg a programozónak hinnék.

Ha például Tóth Imre mond valami vereteset például a diétáról (lehet, hogy mondott is, most nem jut eszembe), akkor megnézném más forrásból is. Ha Tóth Imre azok után mondja ugyanezt, hogy mondjuk a Hadházi vagy az Aranyosi Bruti néven felkonferálta és felhívta a színpadra, akkor tudnám, hogy mi a pálya.

Na, ti térjetek vissza a poszter csudálatos fogyásához, én meg elhúzok másfelé.
/tapsvihar/.


TheLázs
(csendes tag)
Blog

Srácok... examine.com Beírod az anyagot, tudományos publikációk ezreiből köhögi ki, hogy mit tudunk a szervezetre gyakorolt hatásairól.

Ezt most csak úgy itt hagyom.


ztoldy
(senior tag)

ehhez elég egy google keresés is, de remélhetőleg az examine.com a valóságot írja, mert amúgy, ha rákeresel az oldalukon a c vitaminra rögtön ezt írja:
The Recommended Daily Intake (RDI) of vitamin C is 100-200mg. This is easily attained through the diet, so supplementation of such low doses is usually unnecessary. Higher doses of vitamin C, up to 2,000mg, are used to support the immune system (for athletes) or reduce the duration of the common cold.

Most studies on vitamin C prescribe one dose per day. The claim that taking 2,000mg up to five times a day to optimally reduce cold symptoms is not sufficiently tested and requires more evidence.

[ Szerkesztve ]


johnyblaze
(aktív tag)

Egyet kell értsek.Teljesen felesleges lapátolni a C vitamint. Főleg amilyeneket árulnak. 1000mg kapszulánként :DDD .Gondoljunk már bele 1000 mg egy kapszulában.Kb kipisálod a doboz 90%-át arányaiban. De lehet keveset mondtam.
Lenkei :DDD atyaisten. Márcsak a “dr” Görény Gyuri hiányzik a palettáról.


ztoldy
(senior tag)

Is! :C

[ Szerkesztve ]


TheLázs
(csendes tag)
Blog

Ez talán igaz, de a peer-review alá vetett folyóiratokban megjelenő cikkek alapján összeállított emberi hatásmátrix itt azért még sok embernek jól jöhet.

Ott van például az emberek esete, akik melatonint szednek, hogy könnyebben aludjanak el. Arra viszont már nem biztos, hogy készen jön szembe a válasz, hogy szól ez bele a hormonrendszerbe (tesztoszterontermelés csökkentése) vagy a növekedési hormonrendszerbe, pubertás kori változásokba. a cél ezzel az volt, hogy az igényt megteremtsem a minőségi forrás után. Ha a lap aljára görgetsz egy anyagról összeállított oldal aljára, minden cikket látsz behivatkozva, onnan már csak Sci-Hub, és látszik is, hogy milyen alapossággal végezték
Ugyanitt tipp, hogy ketokonazolt ne szedjünk szájon át, de nyugodtan kenjünk a hajunkra, pláne ha egyre kevesebb van belőle, stb.

Nyilván nem helyettesít egy orvost, de a google keresés -> agydaganat útvonalon felül lehetőséget ad a tájékozódásra


ztoldy
(senior tag)

Ismerem én is az examine-t, szoktam is olvasni. Csak azért dobtam be egy másik képet, hogy igazából mindent meglehet találni arra, hogy az ember igazolja az elképzelését és annak az ellenkezőjét is.

Az előzőekben is arra próbáltam rávilágítani, hogy amikor egy-egy írás alatt csak pozitív vagy negatív példa van hivatkozva a saját magunk által leírtak igazolására az keltsen gyanút.

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(veterán)

És ha én linkelek 4 olyan tanulmányt, ami szerint nem okoz gondot, akkor meg nekem van igazam? Én csak annyit látok, h nincs egyetértés.

Érdekesség: aranyhörcsögnek 30mg az ajánlott napi adag. Embernek meg 90. Nem érzel ellenmondást?

Tápkieg: rá van írva, h mi van benne. Mennyi, és milyen fehérje, mennyi ch, és mennyi zsír. Ugyanez van "ráírva" a húsra is. A diffi az, h nem kellemes dolog megenni napi 1.5kg húst, ezért fordul az ember tápkieghez. Ugyanez a diéta esetén, kevesebb gyümölcsöt eszel, mert az teli van cukorral, a vitamint illik pótolni.


ncc1701
(veterán)

Jelenleg 99-98kg vagyok, ennyi a minimum. Tavaly 110 voltam, akkor többet toltam. Heti 4 gyurma, és ha tehetem, minden nap 30-60 perc bicaj.

üzenetek