üzenetek

hozzászólások


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

"A rost teszi lehetővé, hogy a zsír-fehérje kombóba keveredve az emésztés reakcióközegének felületét többszörösre megnövelje, feltárja az ételt."
Ehhez tudsz valami forrást adni? Nekem továbbra is elég hihetetlenül és logikátlanul hangzik.

"Az emészthetetlen rost a vékonybélben fermentálódik a probiotikumoknak köszönhetően és a bélsejtek számára tápanyagforrásként rövid szénláncú zsírsavakat biztosít, amik más forrásból nem jönnek. Ezek antimikrobális hatásúak, védik a májat és hiányuk egyik fő oka a testépítős pattanásosságnak."
Illetve ehhez is? Én amennyire tudom az emészthetetlen rost megerjed, eddig oké, viszont ebből csak gázok keletkeznek, amik csak puffadáshoz vezetnek.
Amúgy ha ezek a zsírsavak antimikrobális hatásúak, akkor hogyan nem ölik ki a bélben lévő jó baktériumokat?

üzenetek