üzenetek

hozzászólások


psyche
(csendes tag)

Az egy tévhit, hogy a ketózishoz rengeteg zsír kell, meg ez a %os zsír fehérje ch felosztás is az.

Én egy szóval se mondtam, hogy a ketózishoz rengeteg zsír kell. Tudom, hogy tévhit.

Zsír kell hozzá, de nem rengeteg. Elég 80 gram is.

nem attól leszek ketozisban h zsírt zsírral eszek - bár az elején könnyebb így beindítani + akkor célszerübb leszarni a kalóriákat s sok zsírt mutatni a szervezetnek, h megszokja az a fő energiaforrás. De long term erre már nincs szükség - az, h ketózisban maradj, annak a feltétele egy már “kiépített” keton alapú szervezet esetén, h chból annyit viszel be, h rögtön lebontsd elégesd agyadban, fehérjéből annyit amennyi izmaidhoz kell (bár szvsz ha több akkor se kell feltétlen félni a glukoneogenesistől, de ez mindegy). Ennyi.
az üzemanyagod valóban zsír, de ha a cél a fogyás, akkor célszerübb ezt a saját zsírodból ellátni nem kötelező rengeteg zsírt bevinni, a lényeg h max zsír legyen az üzemanyagforrásod. Ch és fehérje ne legyen tartalékban (+ alacsony vércukorszint végig). Hidd el, nilla zsírbevitellel is tudsz ketózisban lenni.

Ezzel mind egyetértek. Ez mind így van.

magvak: nyilván magas a ch tartamuk, mandula, dió, pisztácia jobbféle ezelből, s nyilván nem fél kiló eéfogyasztására gondolok, de napi 100g bevitele bőven makroártékeken belül van, cserébe baromi egészséges.
írod itt feljebb is h a dió nem ketobarát mert tele van chval: ez nem igaz. A dió pl tele van káliummal, ami ohadtul fontos keto alatt! Egyik legjobb forrása. És nem, nincs tele chval, csak nem azzal kell jóllakni, de napi 100g bőven belefér, az 7g ch!

Igen, persze, de 100 gram sajtban meg 0.2 gram szénhidrát van, 100 gram szalámiban meg 0,3, a tojásban meg 0 :) Ez a nem mindegy.

Márpedig a ketogén étrnd arról szól, hogy kerüljük a szénhidrátokat. Akkor most vagy kerüljük őket valóban, vagy sehogy.

Ezekből a magokból ha beviszel 100 grammot, máris bevittél egy csomó kalóriát. Ha csak 50 grammot viszel be, akkor meg alig vittél be telítetlen zsírt vagy ásványi anyagot.

Akkor meg minek ezeket enni ketoban? Nem jók sehogysem.

a lazac pedig a legzsírosabb hal tudtommal, ami létezik

Ha fél kiló elmegy minden nap és van rá pénze az embernek, ám legyen :)

De attól még ugyanugy meg kell enned a tojást és a bacont, mert ez az 50 gram telítetlen zsír, ami fél kilo lazacban van, kevés. Ha így sem jó, akkor meg lehet enni 1 kilo lazacot is :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek