üzenetek

hozzászólások


Auratech
(őstag)
Blog

A jól megrágott magas víztartalmú saláta, uborka rostja feltárt, tehát az eredendően magas víztartalma egy része keveredik a gyomor, bél enzimjeivel és az emésztés reakciófelületét növeli akár nagyságrendileg,
A zsíros, fehérjetartalmú, nem vízoldékony étellel keveredik, annak nagy felületét bevonva a zsírokat könnyebben emulgeálja, a fehérjéket feltárja, tehát aminosavakra bonthatóvá teszi. Ha nincs ilyen reakciófelület, a gyomorsav képes koagulálni a fehérjét és kvázi emészthetetlené teheti, ami nagynehezen később kerül emésztésre az ideálisnál.
Nyilván nem kell túlzásba esni de a nedves rost nélkül tartósan fogyasztott zsír-fehérje sportterheléssel stresszelt emésztésben képes "gyurmagolyóként" vándorolni, jó darabon..
Az a rost tényleg nem hasznos, amit korpatablettaként, meg hasonló száraz formában kínálnak..

A jó egyensúlyban lévő ketózisban a lehúzott olívaolaj sem okoz hasmenést.. és a főtt sonka tojással sem szorulást.

[ Szerkesztve ]

üzenetek