üzenetek

hozzászólások


Silεncε
(őstag)

Nincsen ezzel semmi baj, mindenki olyan gépet vesz, amilyet akar. Nekem is használt üzleti van most dokkolóval, de gondolkodtam egy ilyen beszerzésén is, meg mellé egy asztali, így ha nagyobb teljesítményre van szükségem, csak belépek RDP-vel az asztalira, aztán megvan a teljesítmény, a legtöbb helyen úgyis van már wifi. De mivel asztali most nincs, inkább vettem egy erősebbet. A Linux jó ötlet rá, ha esetleg még kicsit dolgozol vele, még több szemetet ki lehet takarítani, ami csak a helyet meg az erőforrást pazarolja.


Gerasz
(aktív tag)

A tesztnek akkor lenne értelme, ha azonos háttértárra telepített rendszereket is összehasonlítanál, érdemes lenne bővíteni a 240-es SSD-re telepített Xubuntu adataival.


Pete55555
(addikt)

Aha, szóval minek a "használtüzleti" mikor adott felhasználásra "elég" az új ócsó konzumer is.
A második oldalon, meg ugyanezt persze már egy linux disztóval ajánlod marika néninek, mert hát az új konzumer sajnos a W10-hez kevés, de xubuntuval jó lesz az, hisz ugyanolyan!!! :W

Nincs ezzel gond, csak akkor nem kéne leszarozni a használt üzletit az első oldalon...


blade zte
(őstag)

Erről egész álló nap lehetne vitatkozni, de Marika néninek pont nem nagy probléma. Sőt, nekem mindegy hogy apámnak win 10-et rakok-e fel vagy linuxot, mindenképpen oda fog hívni a gépéhez több alkalommal naponta amikor kezdetben szokja a rendszert.


Armagedown
(őstag)
Blog

Ugyan, miért vegyek jót, ha annyi pénzért kaphatok rosszat is. :))
"Bele sem gondoltak, hogy másnak esetleg más az optimális gép, és hogy talán nem hülye az az évi pártízmillió ember, aki megveszi az olcsó laptopokat."
Egyél sz@rt, egymillárd légy nem tévedhet. :C


villamos
(őstag)
Blog

Az említett 28k -ért még talán el is menne, csak az a baj, hogy ezek a gépek igazából 70 tájékán kezdődnek, annyiért meg nem éri meg. Nagyon nem.


noPublicFG
(senior tag)

Használt üzletit én sem vennék, főleg azután, hogy látom a kollégáim miket művelnek velük.


kisza25
(félisten)
Blog

A win 10 nek 4GB RAM kell, meg minimum 64GB ssd, aztán el lehet vele lenni, de pl muter szívesebben használja már mindenre (net, email, viber, fb...) a tőlem kapott 5,5" redmi note 5A-t és az is 28 eFt-ból meg volt.


Armagedown
(őstag)
Blog

Nincs azzal gond, mert a jobb eladók felújítják eladás előtt őket.


Meridian
(aktív tag)

"Van nekem komoly céges ultrabookom, meg komoly privát laptopom, meg a régi privát laptopom, meg régi és új mobiljaim, meg két tabletem is"

Nekem csak egy laptopom van és mindenre jó, ami a fenti idézetben fel van sorolva. Bár már 2012-ben vettem, HP üzleti notebook, de köszöni szépen, most is nagyon jól megy - még játszani is lehet vele.

Minek 5 db eszköz, mikor egy is elég? Csak az legyen jó mindenre!


energy4ever
(addikt)
Blog

"talán nem hülye az az évi pártízmillió ember, aki megveszi az olcsó laptopokat."

De, valoszinuleg az! Alapbol abbol a tenybol kiindulva, hogy olcso termeket vesz valaki, valoszinuleg azert teszi azt, mert vagy iskolazatlan, vagy nem kepes normalis munkat keresni, mivel butabb mint az atlag. Igy nem engedheti meg maganak a draggabat, valamijt eleg esze ahhoz sincs, hogy korbenezzen mashol.

Szerinted azert mert sok ember csinal valamit, az mar elfogadott dolog?
Pedofilbol is van jopar... Kisbabakat megeroszakolni jo dolog!?

Ha ennyi penzbol lehet jobbat venni, ami szinten garancialis, akkor mirol van szo? :F

Pl ajandekba nem illik hasznaltat venni. De ki akarna artani a masiknak ilyen geppel? :F

Ha a cikkiro szerint olyan jok ezek a gepek, akkor miert kell szenvedni egy(egy, rengeteg) 3. feltol szarmazo operacios rendszerrel? :F

Latom nekedsem felelt meg a gep, azert is probalgattad vegig ennyi rendszerrel, hatha a vegen hasznalhatobb gep lesz ezekbol...

[ Szerkesztve ]


kisza25
(félisten)
Blog

Olyan sajnos nincs ami mindenre jó :( max neked jó mindenre

energy4ever
I]De, valoszinuleg az! Alapbol abbol a tenybol kiindulva, hogy olcso termeket vesz valaki, valoszinuleg azert teszi azt, mert vagy iskolazatlan, vagy nem kepes normalis munkat keresni, mivel butabb mint az atlag. Igy nem engedheti meg maganak a draggabat, valamijt eleg esze ahhoz sincs, hogy korbenezzen mashol.
Vagy csak nem ért hozzá és azt hiszi ennyiért is használható gépet kap, hiszen olyan szépen rá van írva minden, a gyereknek/unokának jó lesz játszani /sajnál rá több pénzt kiadni egyben.
Faterom diplomás, 30 évet volt szálodavezető, most meg franchise partner egy multinál, de az ilyen műszaki dolgokhoz tök hülye, de nem vallja be és ő is beleszalad ilyen csodákba ahelyett, hogy megkérdezne. 100eFt+ ruhákba jár, se nem buta, se nem csóró, csak nem ért hozzá ;)

[ Szerkesztve ]


Csupingo
(addikt)

Jó cikk lett, köszönjük! A mókus nagyon ütött! :DDD


energy4ever
(addikt)
Blog

Ezt nagyon korrektol leirtad! :K

"csak nem ért hozzá":
Az emberek nagy resze ilyenkor azt csinalja, hogy megveszi a legolcsobbat, hogy neki "biztos azis megfelel". A masik resze, pedig megveszi a legdragabbat, hogy "biztos jo legyen".


hunluki
(senior tag)

Én hamarabb vennék ehhez hasonlót mint használt üzletit.
Ha asztalon használod akkor jó dolog az üzleti, de én laptopot csak asztali mellé veszek másodlagosnak, az pedig

1. legyen passzív
2. bírja ameddig csak lehet
3. legyen könnyű
4. a teljesítmény meg... mehh, bírjon el 3-4 tabot egy böngészőben meg háttérben egy kis zenét aztán kalap.

Aminél nagyobb teljesítmény kell arra úgyis ott az asztali. Megvallom őszíntén nagyon keresek valami ilyesmi jó gépet ami az összes fenti igényt fedi de nem nagyon van, pedig nézelődök chromebook téren, budget laptop téren... a régi klasszikus netbook filozófia alapján kéne egy ilyesmi gép. Namajdegyer.

Amúgy cikkre visszatérve: Én is low end hw huszár vagyok, ha valamit lehet valamire használni akkor az dolgozni fog nálam :)
Intel atomos netbook (jó öreg N455) 2 giga rammal teljesen jó médiacenter/minecraft gyerekeknek/chrasplan-re hibátlanul üzemel kb 5-6 éve jóformán megállás nélkül (kivéve updatek ofc).

Aki meg szegény marinéniről azt feltételezi hogy a W10 nagyobb barát mint egy belőtt linux... hát well. Megkérdezem a szomszéd 80 éves nénit aki mintezik 2 éve nekem hála hogy tud-e gépezni még, a volt magyar tanáromat aki azóta is valamelyik ubuntu LTS-el tolja, nagymamámat aki szintén minten recepteket keres meg filmeket néz, vagy nagypapámat aki ugyanezen a gépen google maps-el utazza körbe a világot. Biztos mind nem tudják hogy ez milyen rossz nekik hogy nem windows van a gépükön :)

[ Szerkesztve ]


bazsi83vp
(senior tag)

Mint üzletit (is) használó user....

Szerintem az a kis gép tartalomfogyasztásra tökéletes. A tömege is kellően kicsi ahhoz, hogy ne legyen fárasztó a combon tartani és azért ha közbenézek a környezetemben, nem sok felnőtt szeretné úgy egyáltalán a komolyabb játékokat futtatni, nemhogy 60+ fps-sel.

A linux pedig... tartalomfogyasztásra ismét tökéletes. Anyum egyelőre egy Ubuntut kapott az A4-6210 laposra.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Agyvérzést is kapnék, ha ilyen hardvert kellene használni..

Van egy J3455-os , az SSDvel használható, Intel NUC.

Sajnos ezek az Nxxxx Celeron/Pentium rettenetek elriasztani jó... Szórják a gyártók , a usert veszi és csodálkozik hogy egy telepítés is örökké tart

[ Szerkesztve ]


llax
(senior tag)

Nem lenne semmi baj a minimalista technikával, csak az ne "szubminimalista" legyen.

Az a RAM durván kevés. Csak böngészéshez is, amihez a többi komponens (beleértve az SSD-t) amúgy elég lenne.


thomasa
(senior tag)

Az átlag magyar felhasználó win függő, minden haverjának az van, tudja reszelgetni, ha akarja, "talál" rá programokat. Azonos platformon miatt, ha valami nyűgje van a rendszernek, bárki tud segíteni. Ez miatt adott a hardverigény is, mely lehet, hogy egy 40+ évesnek a korábbi tapasztalatok alapján elég, ha 2 perc alatt bootol a gép, de manapság a gyorsaság alapvető elvárás. Aztán másnak más a véleménye. Annyi mindenről lehet pro-kontra dolgokat felsorolni.


Noukoum
(addikt)

Látom már a használt üzeltis tábor megérkezett, már csak az olcsó konzumeresekre várunk. Máris hozom a popcornt. :D


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Amikor már 8 ezer forint egy 120GB-os Crucial BX500 szerencsére a rettenet gépekből is lehet értelmesebb sebességet "elcsalni".

Kivéve: egybeforrasztott, ragasztott, szétszedhetetlen masinak

[ Szerkesztve ]


bazsi83vp
(senior tag)

Előző hozzászólásomat annyival egészíteném ki, hogy én azért az A4 mellett döntöttem ez helyett, mert abba belemegy a 4 giga (8 is) ram, ez csak kettőt támogat tudtommal, ez vele a nagy gondom. Muterről meg tudtam, hogy szeret több lapot megnyitni, ha keres valamit.


joghurt
(addikt)
Blog

Mármér? Egyik kedves ügyfelünk a mi rendszerünket egy HDMI sticken kívánja futtatni. Adatfeldolgozó program, plusz MS SQL Server (még ha csak Express is). :Y
Ja, és mindez egy 50"-os tv-be dugva, hogy jól lássa.


cinemazealot
(addikt)
Blog

Ugye azt tudod, hogy "használt üzleti" csak úgy létezhet, hogy azért valaki újonnan kiperkált fél milla körüli összeget? De azt is tudod, hogy az a valaki ezt csak úgy tehette meg, hogy nem neki kell foglalkoznia a szemete elszállításával, a ruhája megvarrásával, az állattartással, ganézással, földtúrással, utcasöpréssel stb.? És azt vajon tudod, mi lenne akkor, ha azok, akik ilyenekkel foglalkoznak, okosabbak, iskolázottabbak, tájékozottabbak lennének és olyan munkával foglalkoznának, amikből már ők is megvehetnék az új üzletit? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezt a hozzászólásodat nem gondoltad végig. :N

És arra vajon gondoltál már, hogy a cikkíró nem saját maga szopatásából próbált ki egy rakás (Általad 3. féltől származónak nevezett) OS-t, hanem azért, mert az 1. fél által feltelepített (vélhetően Windows) üzleti (marketing, beetetés, népszerűsítés, piaci helyzet erősítése, más OS piacának elnyomása stb.) célból került rá, még ha nem is a legalkalmasabb egy ilyen hardver üzemeltetésére?

A pedofíliás párhozamodra inkább nem mondok semmit.


energy4ever
(addikt)
Blog

Ne haragudj, de en nem emlitettem hasznalt uzletit sehol sem amit ideztel! "használt üzleti"

Van baj, ha olyan dolgot kritizalsz masban, amit csak te allmodtal bele.


simonzé
(addikt)
Blog

Azt kell mondanom, nagyon amatőr a felvetesed. Egy igazi Szakértő nem gondolkozik ilyen hülyeségeken, hogy a másik mit akar, mi a celja, vagy a mondanivaloja... Az igazi szakértő TUDJA, és el is mondja, hogy minden szanalmas hülye raebredhessen arra, hogy neki van igaza. Az, hogy te/én/más mit gondolunk, az csakis szanalmas tudatlansagunk, és nyilvánvaló együgyűségünk következménye lehet. De ne aggódj, ők megerkeztek, es bár mélységesen szánnak bennünket, nyomorult veglenyeket, de nagylelkűen szánnak rank nemi forgacsot, merhetetlen mindentudasukbol. Ertekelned kellene ezt, n3m pedig még mindig nem érteni, hogy ahasznaltuzletiazjobbmertazjobb.

Felhivnam a figyelmedet a kinyilatkoztatasuk stílusára.. Mindent elarul róluk.
És még a többieket tartjak tudatlannak, műveletlennek. Beszarok.


simonzé
(addikt)
Blog

"abbol a tenybol kiindulva, hogy olcso termeket vesz valaki, valoszinuleg azert teszi azt, mert vagy iskolazatlan, vagy nem kepes normalis munkat keresni, mivel butabb mint az atlag. Igy nem engedheti meg maganak a draggabat, valamijt eleg esze ahhoz sincs, hogy korbenezzen mashol."

Minden egyes szavadat kikerem magamnak!
El ne kezdj nekem magyarazkodni, csak ülj le, egyes!

[ Szerkesztve ]


F34R
(veterán)

windows rant.


Hieronymus
(őstag)
Blog

"Alapbol abbol a tenybol kiindulva, hogy olcso termeket vesz valaki, valoszinuleg azert teszi azt, mert vagy iskolazatlan, vagy nem kepes normalis munkat keresni, mivel butabb mint az atlag. Igy nem engedheti meg maganak a draggabat, valamijt eleg esze ahhoz sincs, hogy korbenezzen mashol. "

Tudod, az élet nem ennyire egyszerű amennyire láttatod.
A drágább nem jobb automatikusan. Ráadásul a feladathoz választunk eszközt és a nem az eszközhöz feladatot. Nekem kevés dolgom van Windowszal viszont magammal kell vinnem egy gépet. Az üzleti nagy és nehéz notebookokat cipelje az aki aki ezzel akar izmosodni. Vagy kobzosa, aki cipeli helyette.
Nekem jó egy 10.1"-os Windowsos convertible tablet. Nem nehéz és a teljesítmény is elegendő ahhoz, amire használom.

"Szerinted azert mert sok ember csinal valamit, az mar elfogadott dolog?
Pedofilbol is van jopar... Kisbabakat megeroszakolni jo dolog!?"

Azt ugye érted, hogy tiltott és elítélendő tevékenységet nem hasonlítasz össze olyannal, ami neked személyesen nem tetszik.
De mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, ameddig nem szeg vele törvényt.

Másokól meg ne mondj véleményt, könnyel visszaüt és magadról állítasz ki bizonyítványt.


llax
(senior tag)

i7 azért oda sem kell, de valami aktuális "mainstream alja" technika azért jó lenne.

Saját tapasztalatom szerint, amin Win10 alatt, böngészőből megy a FullHD YouTube, van benne legalább 4GB RAM, az gép mindenféle böngészőközpontú, átlag multimédiás feladatra elegendő (YT, FB és tasik.). Ennek teljesüléséhez nem kell Ryzen vagy Core ix-y...

Hobbiműhelyembe, leginkább böngészésre raktam össze PC-t 2,5 éve (addig ugyanott 1. gen. Atom). Egy szempont volt az is, hogy ne igényeljen számottevő házszellőztetést (akár fémpor is előfordul).
AM1-es Athlon 5370, 8GB RAM + SSD (mini ITX kasztni, paneltáp...). Memória azért ennyi, mert akkor nagyon olcsó volt, egyébként fele is elég lenne, a felhasználás ritkán lépi át a 4GB-ot (mondjuk akkor meg jól jön a több...).
Ez inkább amolyan nettop, nem tipikus asztali PC (felhasználását tekintve is). Win10 boot login-ig 10 (azaz tíz) másodperc körül, jelszó után kevesebb, mint 1 sec az asztal, azonnal induló Firefox (boot utáni első start van vagy 2-3sec, később 1 sec alatt). Amíg csak böngészésre (benne YT) használom, nem érzek számottevő különbséget többszörös teljesítményű géphez képest. Összetettebb lapoknál görgetéskor, lapváltáskor itt-ott pici megakadás, pillanatnyi lassulás előfordul, de nem hosszú másodpercekig, inkább csak tizedekig (ha pl. nincs Facebook v. hasonló a lapok között, akkor abszolút "smooth").
Adott célra kényelmesen használhatót össze lehet hozni olcsón is. Note/netbook esetén persze már jobban meg van kötve az ember keze.


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Köszönöm a válaszcikket :)

Az ASPIRE ONE-t én írtam :)

Lessz mindjárt haddelhad itt is


PandaMonium
(őstag)

Kétségtelen, hogy van korreláció a fizetés és az műveltségi szint között, de azért azt leírni amit te itt leírtál... Eszetlennek és butának titulálni több millió embert, azért mert nem fizetik meg őket kellően és/vagy nincs meg a kellő informatikai tudásuk ahhoz, hogy értsenek hozzá milyen hardvert érdemes vásárolni kicsit erős.

Gyenge hardverhez egyébként inkább LXQt-t javasolnék ha már Linux, pont erre lett kitalálva. A gép ajánlást meg minden olvasó nyugodtan felejtse el, nem véletlenül mondják, hogy használt üzletit vegyél ugyanabból a pénzből amiből új alsókategóriás konzumer gépet vennél. 6-8 évet is simán kibírnak aktív felhasználás mellett, a cikkíró gépe meg majd ha másfél év után megadja magát akkor ő is átgondolja az álláspontját.


Somatom
(addikt)
Blog

Akkor sem lenne korrekt a teszt. Anno, egy 270 -es Atommal szerelt netbookom volt (Asus eee1000H), gyárilag XP -vel. Na, az "vicces" volt. Persze, én is hamar alternatíva után néztem. Az Ubuntu akkor hozta ki a Netbook Remixet. De, nem kezelte az Asusom n -es Wifijét. Így akadtam rá a Puppeee -re. Nem hittem el, hogy ez ugyanaz a vas. A böngészőben úgy pattogtak a lapok, mint az olajozott nikkelbolha. Egyszer azt üzente a kutyus, hogy érzékeli az akku üzemmódot és van itt egy winchester nevű fogyasztó, ami számára fölösleges, ezért, ha nekem sem kell, akkor lekapcsolná. Azóta vagyok Puppy-fan. Szóval, már azt sem értem, hogy miért kell egy OS -t egyáltalán telepíteni.


quarros
(tag)

Ehm... Nem akarlak megcáfolni de egy kicsit leegyszerűsítetted a használt üzleti kontra olcsó kis teljesítményű laptop témát. A kis teljesítmény nem gond legalábbis nem mindenkinek. A fő ok (szerintem), amiért a használt üzleti sokszor jobban megéri, az az anyaghasználat. Mert az olcsó gépeknél nem csak a használt proci GPU lesz az ami az olcsóbb kategóriából való hanem minden más is. Kondik, táp IC-k, a házban felhasznált műanyagok mind-mind a legolcsóbb beszállítóktól érkeznek. Ez önmagában még nem feltétlen kéne, hogy bajt jelentsen de hosszú évek alatt tapasztaltam az elhasználódásbeli különbséget ezen a téren és kis kivétellel mindegyik alsó kategóriás laptop pár év után beadta a kulcsot.

Mondok egy konkrét példát: Én 2013-ban vettem egy W520-as Thinkpad-et kb 240 ezerért használtan i7-es procival Quadro 2000M videokártyával. Ez a gép még most 2018-ban is nap mint nap használatban van nálam és hibátlanul működik és még ma is tökéletesen elegendő a teljesítménye nekem. Megértem, hogy nem mindenkinek van hirtelen 200-300 ropija egy jobb használt üzleti gépre, még akkor sem, ha tudja, hogy az hosszú ideig kiszolgálja. Szóval ítélj el, hogy ha akarsz de ez a leegyszerűsített modell hibás szerintem. De amit a teljesítmény kapcsán mondtál azzal teljesen egyet értek! Az esetek nagy többségében nem kell az a plusz teljesítmény és az ember lehet türelmes is. Igazat bevallva a W520-ban le tiltottam 3 magot a 4-ből a hosszabb üzemidő érdekében, meg azért mert így is kellően gyors volt. Szóval amit mondani akarok az az, hogy egy alsó kategóriás gép nem feltétlen rossz de sajnos sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy meghibásodik időnek előtte.


Qkackca
(senior tag)

Azért vegyél használt üzletit, mert abban még vót anyag meg támogatás...

Na, amúgy pedig még jó hogy jobban fut egy kevesebb erőforrással beérő rendszer egy gyengébb gépen, mint a komolyabb elvárásokkal rendelkező rendszer.

Abban van igazad igazából szerintem hogy mindenki mérje fel a saját igényeit, és ahhoz próbáljon választani valamit. Ez nem sikerül mindig...vagy az első fele vagy a második vagy mindkettő :(

Én például viszonylag sokáig keresgéltem a laptomom, cirka 3 hónapig, mire kiválasztottam, viszont azóta meg már 7.éve megvan és működik, az igényeim nagy részét még ma is teljesíti :)
Csak akkut kapott újat meg tárhelyeket ahogy kinőttem a korábbiakat. Meg tavaly egy kis cpu fejlesztést i3->i5.


Solten
(őstag)
Blog

Gratu, hasznald egeszseggel. Jol irtad, tudatos vasarlo tudatosan vasarol. Az asszonynak neztem gepet, nagyreszt a bongeszon log, szereti a fizikai billentyuzetet (tablet kilove) az eredmeny chromebook lett hasonlo hardverrel csak 4GB volt szempont mert szeret 20 ablakot nyitva hagyni a bongeszoben. A chrome os szaguld az n3060-os cpu-val mint valami korajhet lenne, szoval felhasznaloi elmeny 5-os, yoga-szeruen hajtogathato a cucc, android jatekaival tud jatszani, erintokepernyos, nem melegszik, kb 10 oras akkuido. Csinald utana ezt hasznalt uzleti...
Sok disztrot es feluletet kiprobaltam, szamomra az xfce a best. szep, agyontestreszabhato, keves eroforrast igenyel, logikus.


UnA
(Korrektor)
Blog

A Chromebook nagyon ott van ebben, csak sajnos itthon nem igazán kapható.


Armagedown
(őstag)
Blog

Ő is meg van elégedve az N3060al :N


Hieronymus
(őstag)
Blog

Azért az színtiszta matematika, melyiket éri meg megvásárolni.

Ha egy professzionális üzleti gép, az első évben veszít annyit az értékéből, mint egy kommersz notebook ára, akkor megkérdőjelezhető az üzleti gép beszerzésének ésszerűsége. Természetesen azonos teljesítménykategóriába eső gépek esetében értelmes az összehasonlítás.


yerico
(senior tag)

Azért egy használt Dell 7440, amin még rajta van a kijelzővédő fólia, azt hiszem, hogy nem kapott akkora gyötrést előző élete folyamán. Business gépen nem fog várhatóan eltörni a képernyő forgópántja, ami azért eléggé megszokott dolog.
Van egyébként egy 14 éves Acer Travelmate notebook, ami akkor sem volt olcsó, de még ma is megy, csak éppen a konfig édeskevés már a mai világhoz. De megy.
Amúgy meg mondhat nekem bárki bármit, lebeszélek mindenkit egy I3 alatti gépről. Ehhez meg kell egy SSD. Lehet, hogy így már 130E lesz a gép, de használható lesz. Itt van az ár-érték optimuma.


yerico
(senior tag)

http://www.finnpc.net/notebook/hasznalt-dell-latitude-e6430-13

Nem akkora probléma megoldani, hogy találjon az ember egy céget, aki kiváltja az EU adószámot, és akkor máris ÁFA mentes a vásárlás. Bruttó 60-ért egy ilyen gép pedig szerintem már komoly alternatíva az belépőszint legalját képviselő gépekkel szemben.


yerico
(senior tag)

Régi öregek mondták azt mindig , hogy nem elég gazdagok ahhoz, hogy olcsót vegyenek. Azért az tény, hogy ami olcsó, az ritkán jó.


Solten
(őstag)
Blog

Windows 10-el nem csoda... :)


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Ha abból indulok ki, hogy engem azért nyírtak ki részben, mert azt írtam egy topikban a többieknek viccesen, hogy....Ti civilek vagytok......

Ahhoz képest te szépen tömegeket lehülyézel! Sőt! Rosszabb, butábbnak írod azokat, akik nem tudnak drágább termékeket megvenni! :((

Nem szoktad elolvasni, hogyan hangzik, amit leírsz vagy van valami topik, ahol versenyt rendeztek, hogy kié a legtürhébb bunkó hsz!? Szerintem látatlanban nyered! Gratulálok!

Nem szoktam személyeskedni, de mivel a te hsz-ed milliókkal személyeskedett, így szerintem jogos a viszontválaszom.

[ Szerkesztve ]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Mondjuk ez így elég parasztos megfogalmazás... Nem kéne azért mindenkit lehülyézni.

Azért majd pár munkahely után, és esetleges csalódások után térjünk erre az iskolázatlanság dologra vissza...
Ez picit erős duma volt így. Lehet Pesten roppant f.sza minden....

Huhh... Nagyon meredek kijelentéseid vannak.

[ Szerkesztve ]


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Gyenge hardverhez egyébként inkább LXQt-t javasolnék ha már Linux, pont erre lett kitalálva.

Nem teljesen. Eddig az LXDE volt az Ubuntu ágon a lightos DE, de már a 18.10-től LXQT-re váltottak és írják is, hogy már ezzel nem az old computer kategória a fő célterület.

*********************************
simonzé

Jó ez az írás, nekem tetszik, amiben desktop Linuxot mutatnak be napi használatra!

De azóta találtam még egy disztrót, ami a Xubuntuhoz hasonlóan kiváló élményt ad (sőt!): a Linux Mint XFCE 64 bites változatát. Mindenkinek ajánlom őt is.
(ezen jót mosolyogtam magamban, de nem azért, mert nem így van)

Valaki javasolta, hogy azonos meghajtón kéne tesztelni a két oprendszert, de szerintem nincs sok jelentősége, ezek az eMMC-k kb azonos sebességgel futtatják a rendszert, mint a SATA-s SSD-k vagy lassabban jóval! Így aztán csak nagyobb különbség jönne ki a Linux javára, szóval kár ezt a vonalat erőltetni.

Nekem használt üzletik jönnek be egyébként, itthoni használatra ez a tökéletes, ha viszem magammal, akkor nem használom folyamatosan, de legalább nem kell rá vigyáznom. MIL szabvány a kedvencem. Win sosem futott még a HP8570p-n, ill. a meghajtón, ami benne van.

(#45) Duliee

Pesten sem f*sza minden! :N

[ Szerkesztve ]


$p@rr0w
(őstag)

HA egy használtüzletire teszem fel a xubuntut mindenki nekem esik? :DDD


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Én az utóbbi pár hónapban 3 üzleti HP Elitbookra csak Linuxokat raktam, ebből kettő olyan emberhez került, akik a Linux szót csak tőlem hallották.
Miért is kéne ezekre a gépekre Win? :F Az általános napi igényeit az említett család tagjainak maximálisan kielégíti a Linux, igaz nem XFCE, hanem Cinnamon felülettel fut rajtuk A Linux Mint. A 8470p-t egész nap nyúzzák FB-tól kezdve multimédia...etc.
Egy valamire nem alkalmas így a gép oprendszere, nem nyel be virusokat! ;]

[ Szerkesztve ]


llax
(senior tag)

Szerintem az a kisebbik gond. Magának a Win10-nek nem kell erős proci.
A linkelt kérdésnél felmerül néhány probléma. Több alkalmazás egyszerre, teletömött SSD, nem kimondottan "netbook" jellegű használat, FullHD kijelző...

Mindegy minek hívja a gyártó a készüléket, processzora alapján az max. netbook. Annak megfelelően használva a minimumra elegendő az N3060 is. Facebook-nak, YouTube-nak 720p-ig simán mennie kell Win10 alatt is.

Aki ma 2GB RAM-mal szívatja magát, az ne a Win-t szidja. XP idején még elég volt annyi is sok mindenre...

Az alábbi kép a fentebb emlegetett minigépen készült. Csak egy Firefox fut, benne FB és YT megnyitva, a YT alatt a háttérben megy egy videó. A Firefox ekkor 1,2GB RAM-ot használ. A Win10 minden háttérben futó folyamatával kb. 1,5GB-t. Az integrált GPU közel 0,6GB-t foglal.
Ebben a helyzetben min. 3,5GB memória kell csak ahhoz, hogy a Win ne nyúljon a swap-hoz. A "maradékot" is hasznosítja a rendszer. Egy Xubuntu alatt ebből le lehet venni kb. 1GB-ot, az igény még akkor is 2GB felett van.

Ha a Firefox mellett megnyitom az Instagram asztali alkalmazását, egy könnyebb képnézegetőt, elindítom a Skyp-ot, már át is léptem a 4GB-ot, ha csak annyi lenne, már a swap-ot piszkálná a Win. (Ennek ekkor csak fele a Win+GPU igénye, a többit már az alkalmazások kérik.)


Dexar007
(veterán)

Mar megint kezdodik... ;] En ilyet vettem par honapja: [link]

130 ojro volt akciosan. Full hd ips,4gb ram,legalis win10. Teljesen jo ennyiert.Raadasul venti sincs benne,igy teljesen nema + az aksija is birja vagy 9-10 orat.De azert kivancsi lettem mennyivel lenne jobb xubuntuval. :D

üzenetek